آشنایی با انواع پرنده های شکاری

معرفی انواع پرنده شکاری

برای آشنایی با انواع پرنده های شکاری ایران، باید بگوییم که آن ها در ۳ دسته، طبقه بندی می شوند. راسته جغد سانان، شاهین سانان و قوش سانان، شناخته شده ترین طبقه بندی پرندگان وحشی هستند.

در ادامه این مقاله از وبلاگ چیکن دیوایس به معرفی هر یک از این گروه ها و ویژگی های آن ها می پردازیم. به آشنایی با انواع پرنده های شکاری علاقه دارید؟ پس با ما همراه شوید.

جغد سانان

جغد سانان، پرندگان شب زنده دار هستند. به همین دلیل، چشمانی بزرگ، قوی و تیزبین دارند. سر این دسته از پرندگان، بزرگ و منقار آن ها، قلابی شکل است.

رنگ پر هایی که بدن جغد سانان را می پوشند، به آن ها امکان استتار کردن را می دهند. بال های بلند و گرد و دم کوتاه نیز از سایر ویژگی های ظاهری این راسته از پرندگان وحشی هستند. جغد سانان پاهایی قوی دارند که با پر پوشیده شده و چنگال های تیز شان به آن ها در شکار یا دفاع از خود، کمک می کند.

جغد سانان

خرید دستگاه جوجه کشی

لازم است که برای آشنایی با انواع پرنده های شکاری جغد سان به جنسیت آن ها اشاره کنیم. نوع ماده و نر این پرندگان، تفاوت چندانی ندارند. تنها تفاوت آن ها، جثه بزرگتر پرنده ماده است.

جوجه آوری مصنوعی با دستگاه جوجه کشی از پرنده های شکاری همچون جغد به ندرت انجام میگیرد. در بیشتر موارد محققان و انجمن های حمایت از پرندگان برای بقای نسل و جلوگیری از انقراض نژادهای مختلف دست به جوجه کشی مصنوعی از این پرنده ها می زنند.

دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور 6 (12 تایی)
دستگاه جوجه کشی حرفه ای ایزی باتور ۶ (۱۲ تایی)
» مناسب برای جوجه کشی از تخم انواع پرندگان شکاری
» دارای سنسور دما و رطوبت SHT نسل چهار
» دارای فیلم آموزشی رایگان جوجه کشی
۴,۹۷۰,۰۰۰  تومان
 

شاهین سانان

در ادامه آشنایی با انواع پرنده های شکاری به معرفی شاهین سانان می پردازیم. شاهین سانان، سر دسته پرندگان وحشی هستند. یکی از تفاوت های شاهین سانان با جغد سانان، روزگرد بودن این پرندگان است.

در مقابل، شاهین سانان طی تکامل خود به قوش سانان شباهت یافته اند. البته این ۲ راسته پرندگان، با هم تفاوت های فایل ژنتیک دارند.

شاهین سانان، شکارچی های قدرتمندی هستند. یکی از دلایل بی رقیب بودن آن ها، قدرت دید بسیار قوی این راسته از پرندگان است. جثه شاهین سان ها، کوچک یا متوسط هست اما بال های کشیده و نوک تیزی که دارند، آن ها را به شکارچیانی پر سرعت تبدیل می کند.

شاهین سانان

منقار قلابی و قوی و پاهای بزرگ و قدرتمند این پرندگان باعث شده که شکار را در کسری از ثانیه از زمین بلند کرده و با خود به آسمان ببرند.

سایر ویژگی های ظاهری این راسته از پرندگان، شامل چشمان بزرگ و پر نفوذ، منقار قوی و دندانه دار و تفاوت نوع نر و ماده آن ها می شود.

تشخیص جنسیت شاهین سانان کوچک مثل ترمتای و دلیجه، راحت تر از سایر اعضای این خانواده است. اما نر و ماده پرندگانی مثل شاهین یا بالابان، تفاوت ظاهری چندانی ندارند.

در این راسته از پرندگان، جثه نر ها کوچکتر از جثه پرندگان ماده است. شاهین سانان در این مورد، شبیه به راسته جغد سانان هستند.

قوش سانان

در آشنایی به پرندگان شکاری شاهین سان گفتیم که این راسته، شباهت زیادی به قوش سانان دارد. عقاب، معروف ترین پرنده قوش سان است که در ادامه، با ویژگی های آن آشنا می شویم.

قوش سانان شکارچی هایی چابک هستند. در میدان جنگ، به ندرت شاهد شکست این پرندگان هستیم. در میان شکار مورد علاقه این پرندگان، انواع پرندگان کوچک، خزندگان و جانوران پستاندار دیده می شوند.

قوش سانان جثه های متفاوتی دارند. از پرندگان کوچکی مثل قرقی گرفته تا پرندگان بزرگی مثل عقاب و کرکس، همگی در این گروه قرار می گیرند.

قوش سانان، در سراسر جهان زندگی می کنند. هرکدام از اعضای این راسته، تفاوت های بسیاری با سایر پرندگان قوش سان دارند. با این حال، بعضی ویژگی ها در همه آن ها مشترک است.

انتهای بال های این پرندگان، گرد هست. این ویژگی، باعث افت سرعت قوش ها نسبت به شاهین سانان می شود. با این حال، قدرت دید آن ها دست کمی از شاهین سان ها ندارد.

قرقی، پیغو، پیغوی کوچک و طرلان، ۴ گونه قوش سان ایرانی هستند. طرلان، بزرگترین و درعین حال کمیاب ترین قوش سانی است که در کشور ما زیست می کند.

عقاب، عقاب ماهی گیر، عقاب دریایی، کرکس، کورکور و قوش ها هم از اعضای بزرگ این خانواده هستند. در ادامه آشنایی با انواع پرنده های شکاری، با این موجودات آشنا می شویم.

عقاب

عقاب، سلطان آسمان است. پرنده ای تیز بین که شکار خود را از نوک کوه هم به راحتی می بیند. تیز بینی عقاب، یکی از بارز ترین ویژگی های این پرنده است.

بال های آن ها عمدتا قهوه ای و تمام بدنشان، پوشیده از پر است. منقار قلابی و چنگال های تیز و خمیده عقاب ها، به آن ها را در نبرد با شکار های بزرگ، کمک می کنند.

آشنایی با انواع پرنده های شکاری مثل عقاب ها، راحت تر از سایر پرندگان است. این پرنده ها معمولا به طور بال باز در آسمان به چشم می خورند. در بیشتر مواقع، عقاب ها به سراغ شکار های زنده می روند اما گاهی اوقات، به خوردن جسد حیوانات دیگر نیز روی می آورند.

نژادهای مختلفی از این پرنده در ایران یافت میشوند. در برخی از کشورهای آسیایی همچون قزاقستان، مغولستان و … به پرورش عقاب توجه ویژه ای میشود. اما در کشورهای اروپایی و یا آمریکایی نگه داری از این پرنده های به دلیل طبعیت وحشی و خوی درنده آنها با محدودیت های زیادی همراه است.

عقاب ماهی گیر

یکی از زیباترین قوش سانان که تیره مجزایی دارد، عقاب ماهی گیر است. این پرنده در هر سرزمینی زندگی می کند. کافی است که نیاز اصلی اش یعنی یک گستره آبی را بیابد.

اطراف دریا، دریاچه، تالاب و رود خانه ها، زیستگاه های مناسب این شکارچی روزگرد هستند. خوراک این عقاب، فقط از ماهی تامین می شود.

در سال های اخیر، عقاب های ماهی گیر زیادی در حاشیه دریای خزر زندگی می کردند. اما افراد زیادی بدون آشنایی با انواع پرنده های شکاری، این موجودات ارزشمند را شکار کرده اند.

به همین دلیل در کشور ما، به ندرت دیده می شوند. عده ای از کارشناسان، فرضیه انقراض آن ها را مطرح کرده اند. چراکه تمام گزارش های حاکی از مشاهده آن ها، اشتباه بوده است.

عقاب دریایی

در ادامه آشنایی با انواع پرنده های شکاری، به تفاوت های عقاب دریایی نسبت به عقاب اشاره می کنیم. یکی از عقاب های دریایی بومی کشور ما، عقاب دریایی دم سفید است.

بارز ترین تفاوت های عقاب دریایی با عقاب ها، جثه بزرگتر، منقار سنگین تر، سر روشن و پا های بدون پر هستند.

این پرندگان در طی تکامل، ویژگی های آناتومیک جدیدی را کسب کرده اند. به همین دلیل می توانند به راحتی شکار خود را از دل آب های دریا، صید کنند.

قوش ها

قوش ها پرندگان شکاری کوچک و متوسط هستند. این شکارچیان، بال هایی کوتاه و پهن، دم بلند و نوکی گرد دارند. ویژگی های ظاهری این پرندگان، قدرت تعقیب آسان شکار را به آن ها می بخشد.

قوش های ماده، جثه بزرگتری نسبت به قوش های نر دارند. قرقی، معروف ترین عضو این تیره از پرندگان شکاری است.

در نهایت

در این مطلب آشنایی با انواع پرنده های شکاری را مورد بررسی قرار دادیم. جغد سانان، شاهین سانان و قوش سانان، ۳ راسته پرندگان شکاری ایرانی هستند.

بعضی از این پرندگان در همه قاره ها به جز قطب جنوب زندگی می کنند. بعضی از آن ها بومی بوده و فقط در بعضی مناطق دیده می شوند.

امیدوار هستیم که افزایش آگاهی و آشنایی با انواع پرنده های شکاری، این موجودات را از خطر انقراض نجات دهد.

لیست قیمت دستگاه جوجه کشی

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

  1. با سلام درمورد میزان تخم گذاری نحوه تولید مثل و زمان هچ هریک از گونه های پرندگان شکاری هم بصورت مجزا مطلب بگذارید. با تشکر

    1. بله حتما به زودی مقاله ای در این راستا نگارش میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋