مقالات جوجه کشی : بخش پایانی از نحوه جوجه ‌کشی از تخم غاز

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،
 

مقالات جوجه کشی : بخش پایانی از نحوه جوجه ‌کشی از تخم غاز

در بخش اول آموزش جوجه کشی از تخم غاز شما را به صورت قدماتی با جوجه کشی از غاز آشنا کردیم.

حال در قسمت پایانی این آموزش شما را به ادامه جوجه کشی از غاز دعوت می نماییم.

 

آموزش جوجه کشی از غاز

1_ اگر ممکن است از اردک موسکووی (Muscovy) استفاده کنید. شما می توانید از غازها برای جوجه‌کشی از تخم‌های خودش استفاده کنید، اما انجام این کار می تواند گران و دشوار باشد چراکه غازها در حالی که روی تخم خودشان نشسته باشند، نمی خوابند. ولی اردک مسکووی شرایط ایده آلی فراهم می کند.
• بوقلمون و مرغ نیز به خوبی می توانند این کار ار انجام دهند.
• جوجه کشی طبیعی در کل برای رسیدن به بهترین نتایج اثبات شده است، اما اگر شما نتوانید از جوجه کشی طبیعی استفاده کنید، استفاده از جوجه کشی مصنوعی نیز جواب خواهد داد.
• اطمینان حاصل کنید مرغانی که استفاده می کنید به اصطلاح کُرچ است. به عبارت دیگر، آنها نیاز به تخم کافی خود دارند تا  بر اساس غرایز طبیعی خود روی آن بخوابند و نیاز به یک دوره جوجه کشی دارند.

جوجه کشی از غاز

 

2 _ تخم ها را زیر پرنده قرار دهید. برای یک اردک موسکووی، شش تا هشت تخم زیر آن قرار دهید. برای یک مرغ، شما تنها می توانید حدود چهار تا شش تخم زیر آن قرار دهید.

• اگر شما از یک غاز برای جوجهآوری تخم خودش استفاده کنید، شما می توانید10 تا 15 تخم زیر او قرار دهید.

جوجه کشی از تخم غاز

 

3_تخم ها را با دست بچرخانید. اگر از اردک یا مرغ استفاده می کنید، تخم‌ها برای چرخاندن نرمال توسط پرنده بیش از حد بزرگ خواهند بود. شما باید تخم ها را روزانه با دست بچرخانید.

• صبر کنید تا پرنده برای خوردن و آشامیدن لانه را ترک کند.
• پس از 15 روز، زمانی که شما تخم ها را می چرخانید، کمی آب ولرم روی آنها افشان کنید.

تخم غاز

 

4_ تخم ها را مقابل نور بازبینی کنید.  پس از روز دهم، تخم‌ها را برای بازبینی از زیر نور روشن بگذرانید. تخم‌های نابارور باید دور ریخته شوند و تخم های بارور باید به لانه بازگشت داده شوند.

جوجه غاز

 

5_ تا بیرون آمدن جوجه از تخم صبر کنید. جوجه کشی می تواند 28-35 روز طول بکشد، و تفریخ یا بیرون آمدن از تخم می تواند تا سه روز طول بکشد.

• شرایط لانه را در طی کل این دوره تمیز نگه دارید و چرخاندن تخم‌ها را هر روز در طول تمامی این مراحل کار انجام دهید.

تخم غاز

 

6_ ماشین جوجه کشی خود را انتخاب کنید.  به طور معمول، شما می توانید یک ماشین جوجه کشی با چرخش هوای تحت فشار  و یا با هوای ساکن، انتخاب کنید.

• ماشین جوجه کشی که بتواند هوا را آهسته بچرخاند، در مجموع هوا، دما، و رطوبت را در سراسر فضای ماشین انتقال می دهد، بنابراین شما قادر خواهید بود تخم بیشتری با این نوع دستگاه تبدیل به جوجه کنید.
• به عنوان یک قاعده کلی، در ماشین های جوجه کشی با هوای ساکن، مدیریت جریان هوا سخت تر است، بنابراین ماشین‌های از نوع هوای چرخان هنوز هم  یک گزینه بهتر محسوب می شوند.

آموزش جوجه کشی از غاز

7_ دما و رطوبت را تنظیم کنید.  شرایط دقیق آن بسته به نوع ماشین جوجه کشی شما متفاوت است.

• دمای ماشین جوجه کشی با هوای چرخان را بین 99 و 99.5 درجه فارنهایت ( 37.2 و 37.5 درجه سانتیگراد)، با رطوبت نسبی 60 تا 65 درصد تنظیم کنید. دماسنج حبابی مرطوب باید 83 الی88  درجه فارنهایت (28.3 الی31.1  درجه سانتیگراد) را  نشان دهد.
• برای ماشین جوجه کشی با هوای ساکن، درجه حرارت بین 100  و101  درجه فارنهایت ( 37.8 و 38.3 درجه سانتیگراد) در ارتفاع تخم ها تنظیم کنید، اشاره می کنیم که دما می تواند5  درجه کامل فارنهایت (3  درجه سانتیگراد) بین بالا و پایین دستگاه متفاوت باشد  .رطوبت باید بین 60 و 65 درصد، و دماسنج حبابی مرطوب نیز 80  تا 90 درجه فارنهایت ( 32.2 درجه سانتیگراد) را در طول جوجه کشی نشان دهد.

 

جوجه غاز اهلی

 

8_ تخم ها را با فاصله مساوی ازهم قرار دهید.  تخم ها را در ماشین جوجه کشی خود قرار دهید، و آنها را با فاصله برابر از هم جدا نگهداشته در لایه های تکی قرار دهید.

• برای دستیابی به بهترین نتایج، تخم ها را به صورت افقی بخوابانید.  انجام این کار می تواند جوجه‌آوری را افزایش دهد.
• سعی کنید حداقل 60 درصد دستگاه را پُر کنید.  اگر دستگاه کمتر از این پر باشد، درجه حرارت را طوری تنظیم کنید که 0.36  درجه فارنهایت ( 0.2 درجه سانتیگراد) گرم تر از قبل باشد.

دستگاه جوجه کشی غاز

9_ چهار بار در روز تخم ها بچرخانید. شما باید تخم ها را 180  درجه در هر بار بچرخانید.
• چرخش 90 درجه ای می تواند دوام تخم ها را کاهش دهد.

ماشین جوجه کشی غاز

10_ کمی آب گرم رو تخم ها افشان کنید.  یک بار در روز، شما باید تخم ها را با آب گرم کمی نم  کنید. تخم غاز نیاز به رطوبت بالایی دارد، و این آب می تواند به حفظ رطوبت ایده آل کمک کند.

• پس از گذشت  15 روز، شما باید تخم ها را هر روز یکبار در آب فرو کنید. مطمئن شوید که آب 99.5  درجه فارنهایت (37.5  درجه سانتیگراد) باشد.

کار با دستگاه جوجه کشی غاز

11_ پس از 27 روز تخم‌ها را به یک هَچر (قسمت جوجه درآوری یا تفریخ) انتقال دهید. هنگامی که تخم ها آماده تبدیل شدن به جوجه هستند شما نیاز به انتقال تخم ها از قسمت اصلی ماشین جوجه کشی به یک محفظه هَچر جداگانه دارید. اکثر جوجه ها بین 28 و 35 روز از تخم خارج می شوند .

• تجارب گذشته نشان می دهد که تخم غازها در کمتر از 30 روز تبدیل به جوجه می شوند، شما باید تخم ‌ها را زودتر به محفظه هَچر انتقال دهید.  سعی کنید حداقل سه روز به تخم‌ها فرصت شکستن و تبدیل شدن به جوجه، بدهید.

تخم غاز

 

12_ تنظیمات دمایی و رطوبتی مناسب را حفظ کنید. درجه حرارت در هَچر باید در 98.6 درجه فارنهایت (37  درجه سانتیگراد) با رطوبت نسبی 80  درصد باقی بماند.
• هنگامی که فرآیند تکثیر و خارج شدن از تخم آغاز شد، درجه حرارت را به 97.7  درجه فارنهایت ( 36.5 درجه سانتیگراد) و رطوبت را به 70  درصد کاهش دهید.
• قبل از قرار دادن تخم ها در هچر، شما باید آنها را با آب گرم نَم کنید. آب باید در دمای 99.5  درجه فارنهایت (37.5  درجه سانتیگراد) باشد.

غاز جوجه کشی

13_ اجازه دهید تخم‌ها به طور کامل شکسته و تبدیل به جوجه شوند. این معمولا تا سه روز طول می کشد.

• به جوجه‌غاز‌ها اجازه  دهید تا قبل از انتقال به دستگاه پرورش، 2 الی 4 ساعت در محفظه هَچر باقی بمانند.

 

امیدواریم جوجه کشی از تخم غاز شما با موفقیت همراه باشد.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz