عکس عقاب طلایی

عقاب طلایی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،،
 

عقاب طلایی وتغذیه این پرنده شکاری

عقاب طلایی
پنج زیر گونه از عقاب طلایی شناخته شده اند که عبارتند از عقاب طلایی اوراسیایی آمریکایی اسپانیایی ژاپنی و روسی . نام گذاری آنها با توجه به رنگ ظاهری و نیز چالاکی خیره کننده آنان هنگام پرواز صورت گرفته است .عقاب های طلایی بالغ طول بدنی حدود 75 تا 85 سانتی متر دارند و فاصله دو سر بال ها ی آنها در حالت باز 175 تا 2 سانتی متر است . وزن آنها حدود 3 تا 5 کیلو گرم می باشد. در این گونه نیز مانند سایر انواع پرندگان شکاری جنس ماده بزرگتر از نر است.
عقاب های طلایی هنگام شکار تقسیم کار می کنند . یعنی یکی از عقاب ها شکار را به طرف شریک خود که آماده شکار است می راند. شکار آنها شامل موش خرگوش صحرایی روباه و آهوی کوچک و نیز پرندگان می باشد. پستانداران بزرگ مانند آهو زمانی شکار می شوند که زخمی یا مریض باشند . برخی مواقع عقاب های طلایی بره ها را شکار می کند که موجب دشمنی کشاورزان با آنها می شود. آنان نیز مانند سایر انواع عقاب ها با استفاده از جریان های هوایی تا ارتفاعات بسیار بالا اوج می گیرند . بدن آنها به رنگ قهوه ای تیره و سرشان به رنگ طلایی روشن است. بر روی بدن عقاب های جوان و همچنین در ناحیه بال و دم آنها لکه های سفید رنگ دیده می شود.

عکس عقاب طلایی

عکس عقاب طلایی

پاهای آنها که با پر پوشیده شده به رنگ زرد و بسیار قوی است . چنگال هایشان تیز و حالت خمیده دارد که به راحتی می توانند پوست شکار را پاره کنند. چشمان آنها نسبتا درشت و بسیار تیز بین است.
آنان می توانند یک خرگوش را از فاصله دو کیلومتری ببینند.
عقاب طلایی در نواحی کوهستانی که تعداد اندکی درخت نیز در آن وجود داشته باشد زندگی می کند. آنها از مناطقی که کشاورزی در آن صورت می گیرد و یا تعداد زیادی انسان در نزدیکی آن باشند دوری می کنند. یک جفت عقاب طلایی به فضایی به وسعت تقریبی حدود 75 کیلومتر مربع نیاز دارند که محدوده لانه نامیده می شود. این محدوده قلمرو یک جفت نامیده می شود و آن جفت از این محدوده دفاع می کنند.
عقاب طلایی توانایی زیادی در پرواز داشته و با بال زنی های متفاوتی را به نمایش می گذارد از نشانه های تشخیص آن بال باز روی یا بال بال اوج گیری های با شکوه همراه با بال زدن های گاه و بی گاه می باشد . این پرنده در هنگام پرواز دارای قدرت مانور بسیار بالایی بوده و توانایی چرخش های ناگهانی و شیرجه با سرعت بالا را دارد . سرعت متوسط عقاب طلایی در هنگام پرواز 50 کیلو متر است که در هنگام شیرجه تا 220 کیلو متر در ساعت می رسد. این پرنده توانایی حمل طعمه ای به وزن 7 کیلو گرم را دارا می باشد .
در مورد عقاب طلایی نیز عامل اصلی مرگ و میر دخالت های انسانی است که از طریق شکار یا دزدیدن جوجه ها و تخم ها صورت می گیرد. گاهی اوقات مواد شیمیایی که توسط انسان ها تولید می شوند و در طبیعت رها می شوند باعث مسمومیت و مرگ آنان می گردد. و نیز همین عامل باعث نازکی و شکنندگی تخم این پرندگان می شود . با خوردن گوشت مسموم که برای کشتن سایر حیوانات به کار می رود عقاب های طلایی نیز از بین می روند . عقاب طلایی برای شکار به محیط های باز نیاز دارد و در محل های پر درخت نمی تواند شکار کند.

عکس عقاب طلایی

عکس عقاب طلایی

تغذیه عقاب های طلایی
عقاب های طلایی از پستاندارانی با اندازه متوسط تغذیه می کنند . ولی اگر غذای کافی در اختیار نداشته باشند از پرندگان نیز تغذیه می کنند. آنها به طرق مختلفی شکار می کنند . بعضا در ارتفاع بالا پرواز کرده و در یک لحظه به طور ناگهانی به طرف پایین شیرجه زده و به طعمه حمله می کنند . آنها ممکن است که در ارتفاع پایین نیز پرواز کنند در این موارد شکار خود را با گیج کردن آن به دام می اندازند. آنها برای پیدا کردن غذا کیلومتر ها پرواز می کنند. اگر لاشه حیوانات را بیابند از خوردن آن امتناع نمی کنند و در برخی مواقع این عمل موجب مسمومیت و مرگ آنها می شود .
عقاب های طلایی عموما بر روی لبه کوهها پرتگاه ها و یا بر روی درختان بسیار بلند لانه می سازند .لانه آنها بزرگ و وسیع بوده و از شاخه ها و تکه های چوب ساخته می شود. یک لانه سال های متوالی مورد استفاده قرار می گیرد. عقاب ماده معمولا دو تخم می گذارد. این دو تخم به فاصله دو تا پنج روز از یکدیگر گذاشته می شوند. پرنده ماده به مدت شش هفته بر روی تخم ها می خوابد. معمولا هر دو جوجه به دنیا می آیند ولی فقط یکی از آنها بزرگ شده و به سن بلوغ می رسد. بدن پرندگان جوان از کرک و پر های سفید پوشیده شده است و با نوع بالغ بسیار تفاوت دارد .آنها تا زمانی که خود به تنهایی بتوانند شکار کنند وابسته به والدینشان هستند عقاب جوان در 11 هفتگی شروع به پرواز می کند. در فصل پاییز عقاب جوان نزد والدین خود مانده و روش شکار کردن را می آموزد .سرانجام والدین خود را ترک کرده و یک قلمرو برای خود تشکیل می دهد.
جفت نر و ماده در طول عمر خود با هم زندگی می کنند و در محدوده قلمرو خود چندین لانه می سازند که به صورت دوره ای از همه آنها استفاده می کنند. یک آشیانه قدیمی ممکن است تا دو متر قطر و یک متر ارتفاع داشته باشد.
صدای این پرنده به صورت پارس کردن بلند و شبیه کلیاک-کلیاک-کلیاک شنیده می شود.
پراکندگی جغرافیایی در ایران
در مناطق شمالی به جز سواحل دریای خزر و نیز در کوه های زاگرس زندگی می کند.

عکس جوجه عقاب طلایی

عکس جوجه عقاب طلایی

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz