اصول تغذیه شترمرغ

۲۰ فاکتور مهم و اساسی در تغذیه شترمرغ نر و ماده

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،،،،
 

۲۰ فاکتور اساسی در تغذیه شترمرغ

۲۰ فاکتور مهم و اساسی در تغذیه شترمرغ نر و ماده : علاوه بر استفاده از منابع مختلف غذایی در تنظیم جیره، یک سری فاکتورهای کلی در تنظیم جیره باید مورد توجه قرار گیرد :

اصول تغذیه شترمرغ

1- کلیهٔ مواد مغذی مورد نیاز شترمرغ در دوران نگهداری و تولید باید به مقدار کافی و به نسبت متعادل در جیره وجود داشته باشد. مازاد نشاسته نمیتواند کمبود پروتئین را جبران کند. نوع تغذیه بر روی قدرت تولید تأثیر زیادی دارد. بنابراین در افزایش سودآوری نیز میتواند تأثیر بسزایی داشته باشد.


2- با وجود استفادهٔ شترمرغ از منابع غذایی متنوع، خوراک باید مطابق ذائقهٔ پرنده باشد. برای این که خوراک به طور کامل خورده شود باید خوش طعم باشد. خوش طعم بودن غذا نیز بخش اساسی هر جیرهٔ غذایی است. یک جیرهٔ غذایی حتی اگر از تمام موارد بالا نیز پیروی کند لذیذ نخواهد بود. بنابراین توسط شترمرغ هدر میرود. این امکان وجود دارد که با اضافه کردن تدریجی خوراک هایی با خوشمزگی کمتر پرنده را به این خوراکها عادت داد. اضافه کردن علوفهٔ سبز به جیره طعم خوراک را خوشایند میکند.

تغذیه اصولی شترمرغ


3– با وجود استفاده شترمرغ از منابع غذایی متنوع ، خوراک باید مطابق ذائقه پرنده باشد . برای این که خوراک به طور کامل خورده شود باید خوش طعم باشد . خوش طعم بودن غذا نیز بخش اساسی هر جیره غذایی است . یک جیره غذایی حتی اگر از تمام موارد بالا نیز پیروی کند لذیذ نخواهد بود . بنابرین توسط شترمرغ هدر میرود . این امکان وجود دارد که با اضافه کردن تدریجی خوراکی هایی با خوش مزگی کمتر پرنده را به این خوراک ها عادت داد . اضافه کردن علوفه سبز به جیره طعم خوراک را خوشایند میکند .


4- حداقل بخشی از رژیم غذایی باید بسیار قابل هضم باشد. غذای غیرقابل هضم معده را پر میکند اما الزاماً مغذی نیست. نسبت مواد غذایی قابل هضم ارزش غذایی جیره را نشان می دهد.


5- جیره باید حاوی نسبت معینی غذای فیبردار ( سلولزدار ) باشد تا دستگاه گوارش را فعال نگه دارد. الیاف خام در جیره باعث تحریک حرکات روده شده و هضم را بهبود میبخشد و به همین دلیل باید به مقدار لازم در جیره وجود داشته باشد. مقدار الیاف خام برای بالغین باید ۱۵ درصد مادهٔ خشک جیره باشد. مقدار ناکافی فیبر خام در جیره باعث می شود که شترمرغ اشیای خارجی بیشتری مثل شن، ماسه و خاشاک را ببلعد.


6- در سیستم متمرکز (که تغذیه توسط مرتع وجود ندارد)، جیره باید حاوی غذای فیبردار باشد اما در سیستم غیرمتمرکز (که پرندگان آزادانه در مرتع میچرخند) به اندازهٔ کافی خوراک فیبردار از مرتع دریافت میکنند.


7- لازم است که جیرهٔ غذایی در تغذیه شترمرغ متعادل باشد و برای بهبود بلع و هضم بهتر است تمام اجزای خوراک به صورت پودرشده و کاملاً مخلوط شده (T.M.R) در اختیار پرنده قرار گیرد. این مسأله به خصوص برای مواد خشبی مثل یونجهٔ خشک یا علف تازه توصیه میگردد. خوراک هایی که برای تغذیه شترمرغ خیلی ریز شده باشند (آردشده) در موقع بلع ایجاد اشکال نموده و به علت گرد و غبار موجب سرفه شده و یا حتی در جوجهها باعث بروز آسپرژیلوز می شوند. بدین منظور بهتر است خوراک برای شترمرغ به صورت پلت تهیه شود. علاوه بر این در خوراک پلت ترکیبات جیره غیرقابل تفکیک بوده و در جیره به طور یکنواخت مصرف میشود.


8- گوناگونی اجزای جیره در تغذیه شترمرغ نیز از موارد مهمی است که باید در هر جیرهٔ غذایی مورد توجه قرار گیرد. انواع مختلفی از گیاهان گوشتی قادرند در جیرهٔ یکنواخت یونجه یا علف خشک گوناگونی ایجاد کنند. اغلب گیاهان گوشتی نادیده گرفته می شوند. علوفهٔ گوشتی به قابلیت هضم جیره و خوش طعمی آن بهبود میبخشند. این خوراک می تواند به شکل های متفاوت مثل غلات، کدو حلوایی، شلغم روغنی، اسفناج، کاهو و شلغم تهیه شود. ثابت شده است که کاه وکلش خردشده مکمل خوبی است. تغذیهٔ جوجهها از اهمیت خاصی برخوردار بوده و باید همیشه مورد توجه قرار گیرد.


9- از تغییر ناگهانی جیره باید اجتناب نمود. در صورت لزوم تغییر باید ترکیب جدید به مقدار کم و با روند رو به افزایش در مدت بیش از یک هفته به جیرهٔ قبلی اضافه شود.


10- فقط خوراکهای با کیفیت باید استفاده شود. خوراکهای باقیمانده در دان خوری ها خصوصاً در صورت خیس یا خمیر شدن باید جمع آوری و معدوم گردند.

اصول تغذیه ی شترمرغ


11- نوع و ترکیب مواد غذایی بر روی هضم، خوش طعمی و لذیذ بودن آن تأثیر بسزایی دارد. جیرهٔ غذایی سبوس دار پودری نباید به پرندگان بالغ خورانده شود، بلکه آنها باید با پلت تغذیه شوند.


12- در سیستم نیمه متمرکز میزان جیره را میتوان کاهش داد اما مقدار این کاهش به نوع علوفه بستگی دارد.


13- در ماههای تولید گله باید از جیرهٔ تخمگذار برای پرندگان مولد استفاده کرد. بی شک نباید طی دورهٔ تخمگذاری هیچ تغییری در جیره داده شود، زیرا تغییر ناگهانی جیره در شترمرغهای مولد در فصل تولید ممکن است باعث کاهش تولید گردد.


14- به نظر میرسد که یونجه بهترین علوفهٔ سبزی است که میتوان با جیرهٔ غذایی شترمرغ های بالغ و جوجه ها مخلوط کرد.


15- جیرهٔ آغازین جوجه شترمرغها باید با برگ یونجهٔ خردشده (نه ساقه) مخلوط شود و به صورت آزاد در اختیار جوجه ها قرار گیرد.


16- تمیز بودن آب جوجه ها امری ضروری است.


17- لازم است که به جیرهٔ شترمرغهای جوان ویتامین، پوستهٔ صدف و خرده های آهک اضافه شود.


18- هیچ نوع غذای فیبرداری نباید به خوراک جوجه های جوان اضافه گردد؛ چرا که باعث انباشتگی روده می شود. ضمناً نباید به جوجه ها اجازه داد که بیش از حد شن بخورند. هر تولیدکننده باید شخصاً روشهای مؤثر و اقتصادی تغذیه و نوع آخور تغذیه را تعیین کند. اما لاستیک ماشین ارزانترین راه غلبه بر این مشکل است.


19- هر تولید کننده باید شخصاً روش های موثر و اقتصادی تغذیه و نوع آخور تغذیه را تعیین کنند اما لاستیک ماشین ارزانترین راه غلبه بر این مشکل است .


20- خوراک جوجه شترمرغها و شترمرغهای بالغ باید کمی بالاتر از سطح زمین قرار گیرد. ارتفاع ظرف غذای پرندگان به سن انها بستگی دارد.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz