پرورش طیور

پرورش طیور

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،
 

پرورش طیور

اهميت پرورش طیور
امروزه یکی از معیار های پیشرفت جوامع وضعیت تغذیه به ویژه تغذیه پروتئین توسط افراد آن جامعه است. وظیفه متخصصین علوم دامی تولید پروتئین با حداکثر کیفیت و عملکرد و حداقل هزینه و بار محیطی می باشد . فراورد های طییور از مهم ترین منابع پروتئینی در اغلب کشور ها می باشند. بطوری که تولید و مصرف آن در اغلب کشور ها می باشد. بطوری که تولید و مصرف آن در اغلب کشور ها با سرعت روز افزون در حال افزایش است.
اهمیت پرورش طیور از دو جنبه قابل بررسی است:
1- اقتصادی
2- بهداشت

پرورش طیور

پرورش طیور

1- اهمیت اقتصادی پرورش طیور
الف : ضریب تبدیل غذایی
تعریف :مقدار غذایی که حیوان می خورد تا یک کیلوگرم محصول تولید کند .که این محصول می تواند گوشت تخم مرغ و یا شیر باشد .
ضریب تبدیل غذایی هر چه کوچکتر باشد بهتر است . راندمان غذایی برعکس ضریب تبدیل غذایی است.
ضریب تبدیل تولید گوشت مرغ در ایران تا 5/2 نیز می رسد درر حالی که در کشور های پیشرفته زیر 2 و گاهی 6/1 است . ضریب تبدیل تخم مرغ نیز به طور میانگین حدود 2/2 می باشد.
ب: سهولت تغذیه طیور
در تغذیه طیور از مواد متراکم و کم حجم استفاده می شود .همچنین بدلیل این که حس بویایی و چشایی طیور ضعیف است. طیور را با هر غذایی می توان تغذیه نمود .ولی امکان بروز مسمومیت در اثر مصرف مواد خوراکی آلوده نیز بالا می روئد .مثل مسمومیت با کپک یا چربی های فاسد و ..

ج: سهولت پرورش
مهم ترین عامل محدود کننده پرورش ارتفاع منطقه است .امروزه در اغلب از مناطق گرم و یا سرد دنیا طیور به طور گسترده ای پرورش داده می شوند .زیرا عوامل محیطی موثر در پرورش متراکم طیور قابل کنترل هستند .ضمنا در واحد سطح می توان مقادیر قابل توجهی محصول با بازده بالا تولید کرد . مثلا در هر متر مربع از بستر و یا قفس می توان تا 28 قطعه مرغ تخمگذار پرورش داد و تا 420 کیلو گرم تخم مرغ از هر متر مربع استحصال کرد و یا در روش پرورش طیور در قفس علاوه بر سطح از فضا هم استفاده بهینه می شود. البته ارتفاع بالا یک عامل مهم محدود کننده است .

اهمیت بهداشتی پرورش طیور
عدم وجود بیماریی های مشترک بین مرغ و انسان
تعداد بیماری مشتررک بین انسان و طیور در مقایسه با دام بسیار کمتر است .
دلایل ضروری مرغداری در ایران
علاوه بر موارد ذکر شده دلایل دیگری نیز برای توسعه مرغداری در ایران وجود دارد که ذیلا اشاره می شود
– افزایش رشد جمعیت 7/1 درصدی به این معنی است که تا سال 1400 ، 24 میلیون نفر به تعداد جمعیت کشور افزوده می شود که نیاز به غذا دارند.
– پایین بودن میزان سرانه مصرف سرانه پروتئین حیوانی و تولیدات طیور:
– کاهش تولید و مصرف گوشت قرمز

در کشور 123 میلیون واحد دامی وجود دارد که 83 میلیون آن از مراتع استفاده می کنند. درر حالی که ظرفیت مراتع 37 میلیون واحد دامی است. و مصرف گوشت قرمز در دهه گذشته از 10 به 8 کیلوگرم کاهش یافته است.
-محدودیت در مصرف گوشت خوک
– مزایای اقتصادی و بهداشتی

پرورش طیور

پرورش طیور

مشکلات صنعت مرغداران در ایران
وابستگی به واردات مواد اولیه از خارج
ذرت 5/2 میلیون تن مصرف سالیانه 3/1 مییلیون تن واردات

سویا 850 هزار تن مصرف سالیانه 700 هزار تن واردات
بالا بودن ضایعات و تلفات
عدم تولید جوجه اجداد تخمگذار در کشور
ضریب تبدیل 2/2 (تخم مرغ) در ایران 5/2
عدم وجود مارکتینگ صحیح پس از تولید
عدم بسته بندی گوشت و تخم مرغ به میزان مناسب

نوسان قیمت
عدم استفاده از متخصص و مدیر فنی
بی برنامگی در واردات و صادرات
در دست گرفتن نبض بازار و صنعت توسط وارد کنندگان دان مرغ و ارگانهای شبه دولتی
ضعف شدید مدیریتی در وزارت جهاد کشاورزی و شرکت پشتیبان امور دام و عدم نظارت بر این ارگان ها

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz