پرورش فنچ

آموزش جوجه کشی : پرورش صنعتی فنچ

14 comments برچسب: ،،،،،

آموزش جوجه کشی : پرورش صنعتی فنچ

 

فنچ
در ادامه آموزش های جوجه کشی به بیان مطالبی در خصوص پرورش و تکثیر تعداد زیادی پرنده در کارگاه پرورش و تکثیر فنچ پرداخته شده است.در شرایط پرورش انبوه , تعدادی پرنده خانه وجود دارد که در هر یک حداکثر 40 جفت پرنده مولد نگه داری میشود.موقع پرنده ریزی در داخل یک پرنده خانه و تشکیل گله جدید باید بر اساس ظرفیت مورد نظر آن , پرنده های نر و ماده مورد نیاز را به طور کامل آماده کرده و آنها را یک باره رها سازی نمود.به این منظور باید سعی شود که پرنده های نر و ماده خویشاوند نزدیک نباشند.زیرا همخونی ژنتیکی موجب کاهش زادآوری و افزایش تولید پرندگان دارای نقص ژنتیکی می گردد.
خرید فنچ و تاسیس گله مولد
انتخاب گله مولد فنچ باید با دقت و حوصله و به درستی صورت گیرد چرا که اگر گله مناسبی فراهم نگردد,هیچ گاه نمی توان پرورش و تولید مناسبی را انتظار داشت.بهتر است گله مولد فنچ از پرورش دهندگان معتبر و با سابقه انتخاب و خریداری گردد چرا که خرید فنچ های مولد از پرنده فروشی ها مناسب نیست زیرا در پرنده فروشی ها معمولا پرندگان مختلف و متنوع با تراک بالا نگه داری میشوند و مرتبا هم تعداد و ترکیب پرندگان در حال تغییر بوده و علاوه بر این ممکن است وضعیت بهداشتی و سلامت پرندگان در پرنده فروشی ها ,مطلوب نباشد.برای تاسیس یک گله جدید می بایست جوجه های جوان تازه بالغ با سن 90 تا 120 روزه را از چند گله سالم انتخاب نمود.و حداقل 2 هفته در قرنطینه قرار داد و سپس بعد از تفکیک جنسیتی آنها را در قفسهایشان رها نمود.

پرورش فنچ
در شرایط پرورش گروهی ,تعدادی پرنده خانه وجود دارد که در هر یک ده ها جفت پرنده مولد ,نگه داری می شود.موقع پرنده ریزی در داخل یک پرنده خانه و تشکیل گله جدید باید بر اساس ظرفیت مورد نظر آن , پرنده های نر و ماده مورد نیاز را به طور کامل آماده کرده و آنها را یک باره رها سازی نمود.به این منظور باید سعی شود که پرنده های نر و ماده خویشاوند نزدیک نباشند.زیرا همخونی ژنتیکی موجب کاهش زادآوری آنها و افزایش صفات نامطلوب در جوجه ها می گردد.
در هنگام انتخاب گله می بایست تک تک فنچ ها مورد معاینه قرار گرفته و از لحاظ سلامت عمومی و سلامت اعضا نظیر چشم ها , پاها , سایر اندام ها به خوبی بررسی گردند و پرندگانی انتخاب گردند که کاملا سالم و بدون هرگونه نقص ظاهری باشند.
پس از خرید گله مولد و انتقال آن به سالن و قبل از رهاسازی فنچ ها در قفس های نگه داری , باید آنها را به مدت 14 روز در قرنطینه نگهداشت و پس از اطمینان از سلامت فنچ ها آنها را در قفس رها نمود.قبل از رهاسازی می بایست تک تک فنچ های گله تعیین جنیست شده و از تناسب تعداد پرنده نر و ماده مطمئن شد.در هنگام رهاسازی توصیه میشود که تعداد ماده ها بیشتر از تعداد نر ها باشد.(10 درصد تعداد نرها)چرا که در این صورت بین نرها رقابتی برای جفت یابی بوجود نخواهد آمد و 10 درصد نرها می توانند با 2 ماده جفت شوند.همچنین با توجه به برابری تعداد لانه ها با فنچ های ماده برای تصاحب لانه مشکلی وجود نخوهد داشت و هیچ ماده ای بدون لانه نمی ماند.

گله مولد فنچ
ممکن است در ابتدای رهاسازی گله بعضی از فنچ ها دچار کم تحرکی شده و نسبت به محل جدید احساس غریبی نمایند که این موضوع نمی تواند مسئله مهمی باشد و بعد از مدت کوتاهی به محل جدید آشنا شده و به جست و خیز می پردازند اما اگر بعد از این مدت مواردی دیده شد که پرنده تحرک قابل قبولی از خود نشان نداده و گوشه گیری می کند , می بایست آن را از سایرین جدا نموده و مورد معاینه دقیق قرار داد.

دیدگاه (14)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.