بلدرچین ژاپنی

بخش اول : آموزش پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

۲ comments برچسب: ،،،

آموزش پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

توسط موریس راندال، مدیر اسبق دام (طیور) و جری Bolla، مسئول حیوانات اهلی (طیور)
بلدرچین ژاپنی از پرندگان مقاوم است که در قفس های کوچک رشد و ارزان برای نگه داشتن استفاده می باشند. آنها با بیماری های مشترک طیور تحت تاثیر قرار می گیرند اما نسبتا در برابر بیماری مقاوم هستند.

بلدرچین ژاپنی

 

 

مقدمه 
بلدرچین ژاپنی از پرندگان مقاوم است که در قفس های کوچک رشد و ارزان برای نگه داشتن استفاده می باشند. آنها با بیماری های مشترک طیور تحت تاثیر قرار می گیرند اما نسبتا در برابر بیماری مقاوم هستند. بلدرچین های ژاپنی در حدود ۶ هفته بالغ می شوند و معمولا تولید تخم کامل با دوره ۵۰ روزه همراه است. با مراقبت های مناسب، مرغ ها باید ۲۰۰ تخم در سال اول خود بگذارند. متوسط طول عمر آن تنها ۲ تا ۲٫۵ سال است.
موضوع وزن پرندگان تحت تأثیر آزمایش ژنتیک نیست. بلدرچین های نر بالغ در حدود ۱۴۰-۱۰۰ گرم ، در حالی که ماده ها کمی سنگین تر، و حدود ۱۶۰-۱۲۰گرم وزن دارند. ماده ها با پرهای قهوه ای مایل به زرد با رگه های سیاه و سفید در گلو و بالا سینه مشخص می شوند. نرها هم با پرهای قهوه ای در گلو و پرهایی در سینه به صورت زنگ زده مشخص می شوند. نرها همچنین دارای غده کلوکال(cloacal) در گلو هستند که ساختار پیازی شکل در لبه فوقانی دهانه است که موجب ترشح ماده کف آلود سفید می شود. این غده منحصر به فرد برای بررسی آمادگی جسمی باروری نرها استفاده می شود.

تخم بلدرچین

تخم بلدرچین با خصوصیات متمایز

تخم بلدرچین های ژاپنی به رنگ قهوه ای خال دار و اغلب به رنگ آبی از مواد گچی سفید پوشانده شده است. به نظر می رسد پوسته هر تخم بلدرچین با یک الگو با ویژگی رنگ متفاوت از دیگر تخم ها می گذارد. برخی از گونه های تخم فقط سفید اند. متوسط وزن تخم در حدود ۱۰ گرم، در حدود ۸٪ از وزن بدن مرغ بلدرچین ها می باشد. وزن جوجه های جوان در زمان جوجه کشی ۷-۶ گرم است و قهوه ای با راه راه زرد هستند.پوسته ها شکننده هستند، بنابراین باید مراقبت با دقت انجام گردد.
تولید مثل

تحقیقات نشان می دهد گروهبندی به صورت یک نر با دو یا سه ماده باروری را بالا خواهد برد. وقتی یک بلدرچین نر در قلمرو کلنی نگه داشته می شود برای سه ماده کافی است و باعث کاهش درگیری نرها می شود. جفتگیری جفت در قفس فردی نیز باعث افزایش باروری می شود.باروری به طور قابل توجهی در پرندگان مسن تر کاهش می یابد اجتناب از جفت گیری افراد ، به دلیل تولید و تناسل در میان هم نژادها بروز ناهنجاری ها را افزایش می دهد و تا حد زیادی می تواند عملکرد تولید مثل را کاهش دهد. به همین دلیل، مطلوب است برای ثبت تعداد مرغ روی تخم های جوجه کشی، آنها را در گروه های مختلف قرار داد و به طور دائم نشانه گذاری جوجه ها در هر زمان انجام شود.
تاریخچه پرورش را می توان با استفاده از نوارها بالدار یا نوار پا برای شناسایی و سوابق بلدرچین در تمام سنین نگهداری شود. بلدرچین را می تواند بطور موقت توسط کمی رنگ روغن روی پر، پشت پر (نه بر روی پوست) و یا جلای ناخن انگشتان پا نشانه گذاری و شناسایی کرد.
مراقبت از تخم قبل از جوجه کشی
تکثیر موفق بلدرچین در دوره قبل از جوجه کشی آغاز می شود. تخم ها باید چند بار در روز جمع آوری و در دمای ۱۵ درجه سانتی گراد ذخیره شوند. چون یخچال و فریزر خانگی بیش از حد سرد است برای نگهداری مناسب نیستند. ترک خوردگی تخم های جوجه کشی بسیار نامناسب است بهترین حالت نتایج به دست آمده این است که تخم ها بیش از ۱ هفته قبل از جوجه کشی برای تنظیمات نگهداری شوند.

تکثیر موفق بلدرچین در دوره قبل از جوجه کشی آغاز می شود.

با تخم بلدرچین باید در نهایت دقت رفتار کرد آنها بسیار مستعد به آسیب پوسته می باشند.پوسته های تخم های رنگی بلدرچین را در مقابل‌ نور چراغ‌ (از نظر تازگى‌ يا بارورى) بازبينی‌ و امتحان‌ كردن‌(candling) دشوار است.
ماشین جوجه کشی یا محل تخم گذاری کثیف منبع اصلی آلودگی و بیماری است. شست و شو کامل و ضد عفونی واحد تفریخ پس از هر بار استفاده با یک ترکیب چهارتایی آمونیوم و یا مواد ضد عفونی کننده های تجاری. مجموعه ای فقط با تخم تمیز، تخم های کثیف یک منبع از بیماری و یا عفونت می باشند. با تخم های چرک شده بهترین راه می تواند با کاغذ سنباده خوب و یا دیگر مواد ساینده تمیز کرد – تخم های جوجه کشی باید شسته شوند.
تخم مرغ ها باید پس از گند زدايى‌ جمع آوری شوند، اما روش دیگر گند زدايى‌ كردن‌ می توان آنها را در عرض ۱۲ ساعت پس از قرار دادن درماشین جوجه کشی ،. جنین که بین ۲ و ۵ روز سن دارد را نباید با دود ضدعفونی کرد.
روش بخور به شرح زیر است:
استفاده از ۲۵ گرم پرمنگنات پتاسیم و ۳۵ میلی لیتر فرمالین (۴۰٪) برای هر متر مکعب از فضای ماشین جوجه کشی.
• قرار دادن پرمنگنات در سفال یا ظرف لعابی (به حجم ده برابر از مواد تشکیل دهنده)، و اضافه کردن فرمالین، آخر از همه اجتناب از استنشاق دود، و یا پوشیدن ماسک مناسب.
• هوای تحت فشار ماشین جوجه کشی با روشن گذاشتن فن و بستن منافذ در طول بخور و باز کردن منافذ پس از ۲۰ دقیقه.
• در ماشین جوجه کشی بدون فن، با باز کردن ماشین جوجه کشی و دریچه ی آن بعد از۲۰ دقیقه.
• در طول بخور باید رطوبت بالا باشد، و درجه حرارت باید بین ۲۰ درجه سانتی گراد و ۳۰ درجه سانتی گراد باشد.

 

 

ادامه مقاله در بخش دوم آموزش پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

 

دیدگاه (2)

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.