نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ | Chicken Egg Incubation

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،،،

نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ | Chicken Egg Incubation

بیرون آمدن جوجه از تخم پخش با سرعت بالا

نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ | Chicken Egg Incubation

نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ : جوجه کشی از تخم مرغ می تواند یک تجربه متفاوت و خاص چه برای افراد بزرگسال و چه برای کودکان باشد.

جوجه کشی از تخم مرغ همچنین می تواند عملی ساده و موفقیت آمیز باشد اگر نکاتی ساده را رعایت کنیم.

انواع نژاد مرغ و خروس را می توانید در محل زندگی خود مشاهده کنید.هر مرغ برای خود ویژگی های دارد ولی به طور کلی جوجه کشی از مرغ نسبت به سایر طیور آسان می باشد.

اگر شما تعدادی مرغ در مزرعه یا خانه روستایی خود داشته باشید علاوه بر اینکه می توانند برای شما به عنوان یک خوراکی مفید باشند ، بسیار برای مزرعه شما نیز مفید خواهند بود پس بیایید ببینیم چطور باید از تخم مرغ جوجه کشی کنیم.

طول دوره جوجه کشی مرغ | Incubation Duration

طول دوره جوجه کشی از مرغ 21 روز می باشد ، 18 روز اول را دوره ستر می گویند در این 18 روز جنین در داخل تخم رشد می کند و به جوجه تبدیل میشود. سه روز پایانی را دوره هچر می گویند در این سه روز جوجه کشی کم کم آماده خروج از تخم می شود.

دمای جوجه کشی از مرغ | Incubation Temperature

دمای مناسب برای جوجه کشی از مرغ 36.66 سانتی گراد تا 38.33 درجه سانتی گراد می باشد(98 تا 101 درجه فارنهایت )

 

 

رطوبت جوجه کشی از مرغ | Incubation Humidity

55 تا 65 درصد – رطوبت یکی از عواملی است که تعیین کننده میزان راندمان تخم مرغ شماست.

رطوبت نیازی نیست که دقیق باشد و می تواند نوسان کند. به یاد داشته باشید، ما  شرایط محیط زیست طبیعی را تقلید می کنیم.

ایده اصلی این است که تخم مرغ خود را در شرایط بیش از حد خشک (رطوبت کمتر از 50٪) و یا بیش از حد مرطوب (بیش از 80٪ رطوبت) برای مدت زمان طولانی نگه نداریم.

بیش از حد خشک شدن تخم مرغ ها  به این معنی است که هوا رطوبت را تخم مرغ میگیرد و در نتیجه داخل کیسه های جنینی و آمنیوتیک را از بین می برد.

رطوبت عامل کلیدی برای همه زندگی روی زمین است و جنین داخل تخم مرغ نیز به رطوبت کافی نیاز دارد.

رطوبت زیاد نیز اصلا خوب نیست این محیط “مرطوب” می تواند به عنوان یک منبع پرورش برای باکتری ها و قارچ هایی که می تواند به تخم مرغ های شما حمله کند تبدیل شود.

تخم مرغ های سالم دارای یک سیستم ایمنی هستند که معمولا می تواند هر یک از این مهاجمان را از بین ببرد، اما بهتر است فقط برای جلوگیری از قرار گرفتن در معرض آنها، از اولویت برخوردار باشد.

قرار گرفتن در برابر رطوبت زیاد به مدت طولانی فشار بیرونی به جنین داخل تخم وارد می کند و باعث مرگ آن میشود.

نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ

رطوبت جوجه کشی

اکنون که می دانید رطوبت عامل بسیار مهم در جوجه کشی از  تخم مرغ ها است و میزان  رطوبت در تخم مرغ ها شما نباید بیش از حد باشد پس  هر ساعت رطوبت خود را بررسی کنید و یا از دستگاه جوجه کشی اتوماتیک استفاده نمایید.

رطوبت به طور طبیعی در ماشین جوجه کشی شما نوسان می کند و به طور طبیعی در طبیعت نیز تغییر می کند. کلید این است که بین درصد 55-65٪ متغییر باشد و اگر چند روز کمی پایین تر یا بالاتر باشد، نگران نباشید.

این نوسان ها برای تخم مرغ های طبیعی است. فقط بایست روند کار را تماشا کنید و اگر وضعیت بدی را مشاهده کردید اقدامات لازم را انجام دهید.

اگر هوا در دستگاه جوجه کشی شما بیش از حد خشک باشد، آب بیشتری نیاز دارد تا به محیط اضافه شود – به طور کلی از طریق استفاده از فنجان آب یا سینی آب ( ظرف آب داخل دستگاه جوجه کشی ) می توان رطوبت را بالا برد.

سعی کنید بعد از اضافه کردن آب یک ساعت صبر کنید تا رطوبت را آزمایش کنید زیرا دریچه های هوای کوچک می توانند به شدت بر رطوبت تاثیر بگذارند.

آماده سازی شرایط جوجه کشی | Preparation

بهتر است قبل از آنکه تخم مرغ های خود را سفارش دهید دستگاه جوجه کشی مورد نیاز خود را تهیه کنید.این به شما کمک می کند بدون آنکه نیاز به انبار کردن تخم مرغ ها باشد دستگاه جوجه کشی را تست کنید و از سلامت و صحت عملکرد آن آگاه شوید.

هر دستگاه جوجه کشی متفاوت است و تنظیم آنها می تواند بسته به نوع متفاوت باشد.

به طور کلی درجه حرارت را به 100 درجه تنظیم کنید و سینی آب داخل دستگاه را پر کنید. هنگامی که همه چیز تمام شده است، شما آماده برای اضافه کردن تخم مرغ های خود هستید.

تنظیمات لازم برای جوجه کشی از تخم مرغ | Egg Setting

تخم مرغ باید به صورت سر نوک تیز به طرف پایین درون شانه های جوجه کشی قرار گیرید.اگر از دستگاه جوجه کشی 360 درجه مانند دستگاه جوجه کشی خانگی ایزی باتور شش استفاده می نمایید تخم ها را به پهلو درون سبد بچنید.

نکاتی در مورد جوجه کشی از مرغ

چرخش تخم ها | Egg Turning

تخم مرغ ها باید در روز بین 3 تا 7 بار گردش داشته باشند.این گردش مانع لخته شدن غشا میشود و از پاره شدن پرده جنینی جلوگیری می کتد.

بهترین کار استفاده از ترنر دستگاه جوجه کشی یا دستگاه جوجه کشی اتوماتیکی که خود ترنر داشته باشد می باشد.

در صورتی که تخم های نطفه دار را چرخش ندهید راندمان جوجه کشی به شدت افت خواهد کرد.

 

تعیین نطفه دار بودن تخم ها

تعیین نطفه دار بودن تخم ها

 

تعیین نطفه دار بودن تخم ها | Determining Fertility

بسته به شرایط محیطی و مرغ و خروس مولد تخم های قرار داده شده در دستگاه جوجه کشی می توانند نطفه یا بدون نطفه باشند.

تخم مرغ بدون نطفه مناسب جوجه کشی نمی باشد چون جوجه ای در داخل آن نیست.

در روز سوم اتاق را تاریک کنید و دمای اتاق را تنظیم کنید به صورت که شوک دمایی به تخم ها وارد نشود.

توسط نطفه سنج یا یک چراغ از یک طرف تخم مرغ ها را به چراغ نزدیک کنید و از طرف دیگر تخم مرغ را ببنید.

بایست درون تخم مرغ رگه های خونی یا نطفه تشکیل شده را به صورت نقطه ای مشاهده کنید.

در صورتی که از مطمئن شدید که تخم مرغ شما بدون نطفه است آن را از دستگاه جوجه کشی خارج کنید.

تخم مرغ های شکسته یا بد بو را خارج کنید زیرا به احتمال زیاد باکتری ها باعث فساد آن خواهند شد و به سایر تخم ها نیز آسیب وارد میشود.

 

دوره هچ جوجه کشی

دوره هچ جوجه کشی

دوره هچ جوجه کشی | Hatching

بعد از گدر از روز 18 ام چرخش تخم ها بایست متوقف شود و درب دستگاه جوجه کشی به کمترین دفعات ممکن باز شود.

رطوبت داخل دستگاه جوجه کشی در این سه روز آخر بسیار مهم است.

با کاهش روطوبت پوسته تخم مرغ ضخیم می شود و باعث مرگ جوجه خواهد شد.

 

خروج جوجه ها از تخم

خروج جوجه ها از تخم

خروج جوجه ها از تخم | Brooding

بعد از خروج جوجه ها از تخم بایست به آنها دست نزنید.برای چند ساعت بگذارید جوجه ها داخل دستگاه جوجه کشی باقی بمانند تا کاملا خشک و کرکی شوند.

این عمل بسیار بر ایمنی آنها در سنین بالاتر تاثیر دارد.

جوجه ها می توانند برای 12 تا 24 ساعت بدون آب و غذا بمانند پس زیاد نگران گرسنگی آنها نباشید.

خلاصه

جوجه کشی از مرغ یک امر لذت بخش است.

نباید زیاد سخت گرفت ، بیاد داشته باشید برای هزاران سال بدون دستگاه جوجه کشی هم تخم مرغ ها جوجه شده اند.

فقط کافیست مراحل را به دقت پیش بروید و منتظر جوجه های زیبای تازه از تخم در آمده باشید.

 

 

توجه : در صورتی که شما هم تجربه جوجه کشی از اردک را دارید ، تجربیات خود را  در قسمت نظرات با دیگران در میان بگذارید

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

 


 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.