نظافت پس از پایان دوره جوجه کشی

نظافت پس از پایان دوره جوجه کشی در سالن مرغداری

یک دیدگاه برچسب: ،،
 

نظافت پس از پایان دوره جوجه کشی در سالن مرغداری گوشتی

نظافت پس از پایان دوره جوجه کشی :
۱- عملیات شستشوی سالن بلافاصله پس از اتمام دوره و تخلیه جوجه ها، انجام شود و پس از آن سالن به مدت حداقل ده روز بدون استفاده باشد تا در معرض نور خورشید قرار بگیرد و سیکل حیات میکروبها قطع شود.

۲- پس از پایان دوره پرورش ، لوازمی را که می توان از سالن خارج کرد به بیرون منتقل کرده و پس از تراشیدن بقایای دان و مدفوع، حتی المقدور آنرا در ظرف بزرگ حاوی یک ماده ضد عفونی مناسب مثل هیپوکلریت سدیم ( مواد سفید کننده که در منازل استفاده می شود ) غوطه ورسازید. تانکرها، بالابرها و دانخوریها را میتوان با استفاده از محلول ۵ درصد هیپوکلریت ضد عفونی کرد. در زمان پاک کردن دانخوریها، تمامی گوشه و کنجهایی که دان ساله بسته وجود.

دارد، به خوبی تراشیده و پاک شود.

فعالیت های دوره جوجه کشی

۳- برای ضد عفونی لوله های آب، اگر چنانچه از آب چاه استفاده می کنیم، لازم است دو گالن مایع سفید کننده به چاه ریخته و پس از مدتی اب چاه را به سمت لوله ها پمپ کنیم و پس از استشمام بوی کلر از قسمت انتهایی شبکه آب مرغداری، به مدت ۲۴ ساعت به همان صورت بماند تا مواد داخل لوله ضد عفونی گردد. در صورت داشتن تانک سقفی می توان از آن استفاده کرد و محلول ۳ درصد سفید کننده را به داخلی لوله ها فرستاد.
۴- تمامی کودها و بستر و بقایای آب و دان موجود در سالن را به بیرون منتقل و حداقل در فاصله ۱۰۰ متری سالن جمع آوری کنید. سالن ها به گونه ای ساخته شده باشند که نشتی این مواد به سالن نزدیک نشود و ماشین و تراکتور نیز از روی آنها عبور نکنند.

۵- پس از پوشاندن موتورها و هواکشها و قطع برق سالن ، با استفاده از سیستم سمپاشی فشار قوی (همچون سمپاشی ۵۰۰ لیتری ) تمامی گرد و خاک به جا مانده بر روی لوله ها، کانالها، تیغه هواکشها، کابل برق ، سقف، دیواره ها و کف سالن را بشویید.
فشار آب در این مرحله بسیار مهم است تا بتواند در داخل مواد نفوذ کرده و آنها را متلاشی کند.

در مرحله بتون ریزی و سیمانکاری سالن ، تمامی نقاط به ویژه کف با استفاده از ملات پر سیمان ساخته شده و بخوبی پرداخت شود تا قابل شستشو باشد و بدین ترتیب فاقد هر گونه درز و شکافی باشد که خرده ریزه های دوره قبل که حاوی میکروبها هستند در آنجا جمع شوند و نتوان آنها را شستشو داد.

آبپاشی پر فشار از عقب سالن به سمت جلو و به ترتیب سقف، دیوارها و کف انجام شود.

شستشوی کامل و دقیق لوازم سالن پس از پایان دوره لازم است

شستشوی کامل و دقیق لوازم سالن پس از پایان دوره لازم است

شستشوی کامل و دقیق لوازم سالن پس از پایان دوره لازم است

۶- تمامی وسایلی و ابزار مورد نیاز تا انتهای دوره به ویژه دانخوریهای اولیه و ثانویه را که قبلا شستشو و تمیز شده اند به داخلی سالن انتقال دهید.

۷- از یک محلول مناسب ضد عفونی استفاده کرده و با استفاده از دستگاه سمپاشی ، تمام سالن به ویژه کف و وسایل مرغداری را ضد عفونی نمایید. پس از خشک شدن سالن، درب آنرا بسته و منتظر تاریخ ارسال جوجه بمانید.

۸- یک تا دو روز قبل از رسیدن جوجه ها، سیستم دانخوری، آبخوری، مادر مصنوعی ، هواکشها و بخاریها و … را مرتب و تنظیم کرده و پوشال مناسب به ارتفاع ۵ تا ۱۰ سانتیمتر در کف سالن ( به ویژه اطراف بخاری و جایی که جوجه ها اولین روزهای عمر خود را سپری می کنند) بریزید.

۹- پس از بستن دربها و پوشاندن شکافها و دریچه ها و تنظیم رطوبت و حرارت داخل سالن، آماده عملیات گازدهی سالن طبق توصیه سازنده آن شوید. محاسبه مقدار گاز لازم برای ضد عفونی سالن ، مستلزم کیپ بودن سالن است و به هیچ وجه نباید گاز از روزنه ها خارج یا هوای بیرون وارد سالن شود. در صورت عدم استفاده از گاز، شستشو با محلول ضد عفونی را با دقت و دفعات بیشتر انجام دهید.

قبل از شرح عملیات فعالیت مرغداری، از شروع تا پایان دوره، لازم است توضیح مختصری در مورد تجهیزات اولیه مرغداری داده شود. شناخت دقیق از ضرورت بهینه کردن این وسایل ، از مهمترین عواملی تضمین موفقیت مرغدار است.

 


 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

 


 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon

 


 

دیدگاه بگذارید

1 دیدگاه در "نظافت پس از پایان دوره جوجه کشی در سالن مرغداری"

اطلاع از
avatar
مرتب سازی بر اساس:   جدیدترین | قدیمی ترین | بیشتر رای دادند
اشکان
مهمان

ممنون‌ از مطلب مفید شما

wpDiscuz