مراقبت از تخم مرغ

مراقبت های ویژه از تخم مرغ های قابل جوجه کشی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،،
 

مراقبت های ویژه از تخم مرغ های قابل جوجه کشی

مراقبت از تخم مرغ

مراقبت های ویژه از تخم مرغ های قابل جوجه کشی

 

قبل از تولید یک تخم مرغ , جنین داخل آن به دلیل شرایط مساعد درون مجرای تخم راه از جمله حرارت و رطوبت , حدود 24 ساعت در حال رشد مداوم بوده و در یک مرحله رشد پیشرفته قرار داشته است.بنابراین چنین تخم مرغی برخلاف تخم مرغ های خوراکی , حاوی جنین فعال و حساس بوده و باید در هنگام نقل و انتقال , جابجایی,بازرسی , ذخیره سازی , عملیات بهداشتی و غیرو با آرامش و وسواس کامل جابجا شده , دچار تکان های شدید و ضربه نشده , تحت تغییرات دمایی و رطوبتی شدید قرار نگرفته و در نهایت با دقت و مراقبت خاص به سالن های جوجه کشی ارسال شود.
بیشتر تلفات جنینی ناشی از مشکلاتی چون دما و زطوبت نامناسب در مرحله نگه داری و در معرض حرکات اضافی قرار گرفتن است.تکان های شدید و حرکات اضافی در ضمن حمل و نقل می تواند منجر به آسیب جدی پوسته و جنین داخل تخم مرغ گردد.دمای تخم مرغ در آغاز تولید معادل دمای بدن مرغ یعنی حدود 41 درجه سانتی گراد است.در این دما رشد اولیه جنین بسیار زیاد است,هر چند دمای مناسبی برای ادامه فرایند جوجه کشی نمی باشد.بنابراین اولین قدم برای جلوگیری از رشد جنین در تخم مرغ , کاهش تدریجی دمای تخم مرغ تا میزان 20 درجه سانتی گراد در طی مدت 6 تا 9 ساعت می باشد.برهی از مراقبت های ویژه که باید در مراحل مختلف از مرحله تولید تخم مرغ تا تحویل به واحد جوجه کشی انجام گیرد,به شرح ادامه می باشد :
الف – مراقبت در حین جمع آوری تخم مرغ ها
جمع آوری تخم مرغ های جوجه کشی باید به تناوب در طول روز انجام شود.تخم مرغ های جمع آوری شده باید تحت دمای مناسب خنک شوند و برای این منظور باید روزانه به تعداد 4 تا 6 مرتبه جمع آوری گردند.الگوی تخم گذاری پرندگان معمولا بر اساس زمان شروع روشنایی روز , زمان خوراک دهی و اثر سن گله می باشد.

مراقبت از تخم مرغ

مراقبت های ویژه از تخم مرغ های قابل جوجه کشی

بنابراین جمع آوری تخم مرغ ها باید با توجه به این الگوها صورت گیرد.در موقع جمع آوری تخم مرغ هر چه دمای محیطی بالاتر باشد , باید حساسیت در جمع آوری و سرعت عمل در این کار نیز بیشتر شود.در روش جمع آوری دستی باید تخم مرغ ها مستقیما بر روی شانه های پلاستیکی قرار گیرند.البته شانه های مقوایی از نظر جلوگیری از آسیب تخم مرغ و ایجاد شکستگی قرار گیرند.البته شانه های مقوایی از نظر جلوگیری از آسیب تخم مرغ و ایجاد شکستگی ارجحیت داشته ولی چون قابل شستشو و ضدعفونی کردن نمی باشند ,یک بار مصرف بوده و قابلت استفاده مجدد نداشته و هزینه ها را افزایش می دهند.آموزش کارگران سالن مرغ مادر برای جمع آوری اصولی تخم مرغ های قابل جوجه کشی بسیار اهمیت دارد.کارگران باید بخوبی آموزش دیده باشند تا بتوانند در حین جمع آوری , تخم مرغ های اداری ناهنجاری و اختلالات آشکار را جدا کرده و در کنار تخم مرغ های سالم قرار ندهند.این اختلاف می تواند شامل تخم مرغ ههای دو زرده ,تخم مرغ های کثیف و ترک دار و تخم مرغ های با شکل غیر طبیعی باشد.در زمینه استفاده از تخم مرغ های کف سالن برای جوجه کشی هنوز بین صاحت نظران اختلاف نظر وجود دارد.بعضی از افراد معتقدند که نباید چنین تخم مرغ هایی را برای جوجه کشی در نظر گرفت.در حالی که بعضی دیگر اعتقاد دارند می توان با عمل پاکسازی و تمیزکاری سطحی بر روی پوسته تخم مرغ ها , آن ها را برای جوجه کشی مورد استفاده قرار دارد.اما نکته حسح و کلیدی در این قضیه مخلوط نشدن تخم مرغ های بستر با دیگر تخم مرغ ها درون دستگاه جوجه کشی می باشد.در واقع زمانی که تخم مرغ های بستر با دیگر تخم مرغ ها درون درون دستگاه جوجه کشی می باشد.در واقع زمانی که تخم مرغ ها از روی بستر جمع آوری می شوند,کاملا خنک بوده و این بدان معنی است که باکتری ها قبلا از طریق پوسته به درون تخم نفوذ کرده اند.پس در این حالت تمیز کردن چنین تخم مرغ هایی صرفا به کاهش آلودگی سایر تخم مرغ ها درون دستگاه و محیط دستگاه کمک نموده و در دفع آلودگی از خود آنها تاثیری ندارد.تخم مرغ های بستر هرگز نباید توسط کاگر به درون لانه تخم گذاری انتقال یافته یا با سایر تخم مرغ های درون شانه ها و کارتن ها مخلوط شوند.تخم مرغ های کثیف نیز باید به طور کامل از تخم مرغ های تمیز و عادی جدا گردند.همچنین کارگرانی که مسئول جمع آوری تخم مرغ از سالن ها می باشند باید به طور دایم دست هایشان را شتسه و نظافت کنند.در صورت حمل و نقل تخم مرغ ها درون سالن و محوطه موسسه باید روی چرخ ویژه حمل تخم مرغ با یک پوشش مناسب پوشانده شده و از در معرض قرار گرفتن تخم مرغ ها با گرد و غبار و جریان هوا و گازهای آلاینده جلوگیری شود.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz