گله پرورش مرغ بومی

مدیریت در گله پرورش مرغ بومی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،،
 

مدیریت در گله پرورش مرغ بومی

مدیریت در گله پرورش مرغ بومی  – اگر چه هدف از نگهداری مرغ بومی تولید پروتئین با استفاده از ضایعات کشاورزی و مازاد غذا در روستا میباشد.

اما با حفظ این هدف می توان با تشکیل گله های بزرگتر در مرغداریها با تجهیزات بهتر و بیشتر و اجرای برنامه بهداشتی و به گزینی با توجه به صفات غریزی مانند پر ریزی (تولک بری) کرچی، شکل ظاهر مرغ بومی، برنامه ریزی جوجه کشی، فروش تخم مرغ های مازاد مصرف و مرغ و خروس های حذفی، تهیه غذا و فرموله نمودن نسبی آن در جهت اشتغالزایی و پیشرفت مرغ بومی گام های بهتری برداشت.

خصوصیات ظاهری مرغ بومی :

مرغ بومی بایست از نظر ظاهری :
سرحال و قوی با تحرک فراوان و بسیار پرخور می باشند.

رشد تاج و ریش مناسب و رنگ آن قرمز، منقار مرغ قوی و کوتاه است و فاصله دو استخوان لگن زیاد و بین ۲ تا ۳ انگشت.

مقعد بزرگ و مرطوب و گرم و پرهای کهنه و ساییده و بدون پر ریختگی بوده گردن دراز و در کل بدن کشیده دارند.

غريزه کرچی مرغ بومی :
کرچی در مرغان بومی ایران به صورت غریزی وجود دارد و معمولا بعد از یک دوره تخم گذاری کرج می شوند.

در مدت کرچی تخم گذاری قطع و تغذیه مرغ به حداقل می رسد و مرغ کرچ تمایل به استراحت در جاهای تاریک دارد.

کرچی با ظهور ناگهانی هوای گرم، جمع آوری نامرتب تخم مرغ و اشیانه تاریک در مرغ ایجاد می شود و یک صفت ژنتیکی است.

جهت کوتاه نمودن کرچی می توان مرغان کرچ را از اشیانه خارج و در معرض افتاب قرار داد و در انها ایجاد استرس نمود و یا تخم مرغ ها را سریعتر از اشیانه جمع اوری نمود تا از تمایل به کرچی جلوگیری نمود،

 

فروش آنلاین دستگاه جوجه کشی

پر ریزی (تولک بری) مرغ بومی : 

بیشتر مرغهای بومی بعد از یک دوره تخم گذاری دچار پر ریزی (تولک بری) می شوند.

هر چه مرغ دیرتر پر ریزی نماید از نظر صفت تخم گذاری بهتر است.

مرغ های تخمی ضعیف پس از ۳ الی ۴ ماه و مرغ های خوب بعد از 12 ماه تخم گذاری دچار پر ریزی می شوند.

عواملی که باعث جلو افتادن پر ریزی می شوند ابتلاء به بیماری انگلی، تغییر وضع آب و هوا و غذای طیور و گرم شدن محیط می باشد.

الف – انتخاب مرغ بومی در گله پرورش مرغ بومی  :

انتخاب نیمچه مرغها جهت جایگزینی در گله مرغ مادر براساس سرعت رشد سن، بلوغ جنسی و راندمان تبدیل غذا صورت میگیرد و پس از تخم گذاری براساس تولید تخم مرغ، درصد هچ ، اندازه تخم مرغ، دفعات و مدت زمان کرچی و تولک بری انجام می شود.

ب – انتخاب خروس های مورد نیاز  در گله پرورش مرغ بومی :

آنهایی که از سرعت رشد بیشتری برخوردارند و همچنین از روی خصوصیات ظاهری مانند۔

وضعیت تاج و ریشی، سيخک پا، چالاکی ، میزان تغذیه، خاصیت زود پر درآوری ، کشیدگی بدن و در نسل های بعد براساس نتایج در نیمچه های ماده انتخاب میشوند.

 

شرح وظایف روزانه کارگر مرغداری در سالن پرورش مرغ بومی :

 جمع آوری مازاد دان و تمیز نمودن دانخوری ها و آبخوری ها.
 قرار دادن آب و دان در آبخوری ها و دانخوری ها
 کنترل وضعیت تهویه آشیانه
 کنترل حرارت و نور در آشیانه
 بازرسی وضعیت ظاهری مرغ ها از نظر سلامتی
 خارج نمودن تلفات از آشیانه
جدا نمودن مرغ های بیمار و انتقال آن جهت درمان
 مواد ضد عفونی در حوضچه درب وردی
 خارج نمودن مرغ های کرچ از آشیانه و انتقال آن به محل مخصوصی
 جلوگیری از تردد افراد متفرقه به داخل آشیانه
 جمع اوری تخم مرغ های روزانه

 

مطالب مرتبط جوجه کشی 

مدیریت پرورش قناری

مناطق مناسب پرورش شترمرغ در دنیا

تاریخچه پرورش شترمرغ در دنیا بخش دوم

مواد خوراکی مجاز در جیره ارگانیک پرورش طیور ، تغذیه و خوارک دهی

تغذيه مرغ تخم گذار | مدیریت مرغداری

 

 

تغذیه مرغ بومی

قیمت قفس مرغ تخمگذار

قیمت مرغ تخمگذار

جیره غذایی مرغ تخمگذار بومی

دان مرغ تخمگذار

تغذیه مرغ تخمگذار بومی

غذای مرغ تخمگذار خانگی

 

 


 

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz