مدیریت سالن مرغداری گوشتی

نکات کلیدی در بهبود مدیریت سالن مرغداری گوشتی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،
 

شرایط و نیاز های مدیریت سالن مرغداری گوشتی

سالن مرغداری گوشتی : پرورش طیور به ویژه جوجه مرغ گوشتی، یک فعالیت اقتصادی نسبتاً پیچیده با رموز بیشتری نسبت به سایر حرفه ها می باشد و چون در یک دوره کوتاه با جوجه های جوان و حساسی سرو کار داریم، حساسیت آن به مراتب بیشتر است.

 اجداد و مادران جوجه های گوشتی تحت شرایط بسیار ایدآلی نگهداری می شوند و صفات تولیدی و حیاتی آنها، تحت فشردگی خاص و با توجه به شرایط محیطی خاصی ، انتخاب و به جوجه های آنها انتقال می یابد.

 وزن این جوجه ها در مدت ۴۰ روز به بیش از ۵۰ برابر وزن اولیه آنها، افزایش مییابد.

طول دوره نگهداری آنها حدود ۱۰۰۰ ساعت است. بنابراین هیچ یک از ساعات رشد جوجه ها، نباید همراه با غفلت و ندانم کاری باشد.

اگر جوجه ها بوجود آمدهاند، حتما شرایط مناسب پرورش آنها نیز وجود دارد و می توان با بکار بستن یک سری اصول ساده، ریسک تولید را کاهش داده و فعالیت رضایت بخشی را دنبال کرد. 

حوزه های اصلی مدیریت مرغداری شامل :

مدیریت سالن ، تغذیه ، بهداشت و بازاریابی است.

در این نوشته به اصول کلی پرورش جوجه ها و بعضی نکات عملی در شرایط استان قم اشاره شده است.

مدیریت سالن مرغداری گوشتی :

سالن پرورش جوجه گوشتی باید مکان مناسب و راحتی برای پرورش آنها در طول دوره باشد.

به همین دلیل باید تجهیزاتی در سالن به کار رود که بتواند دما، رطوبت ، کیفیت هوا و نور سالن را در تمامی فصول کنترل کند و در هر لحظه بتوان سیستم آبخوری و دانخوری مورد نیاز را نصب و از آنها استفاده نمود. 

برای کنترل شرایط داخلی سالن از دیواره ها و سقفهای عایق ، هواکشها، ورودیهای هوا، بخاریها، کولرها، ترموستات و تایمر استفاده می شود.

 مشخصات سالن مرغداری گوشتی :

سالن مرغداری باید جوجه ها را در برابر باد، باران، حیوانات و سایر پرندگان و نیز تغییرات شدید و ناگهانی دما، محافظت کند.

مشخصات سالن مرغداری گوشتی مناسب به شرح زیر است :

  1. سقف و دیوارها محکم و بدون شکاف باشند، درب و پنجره ها به خوبی بسته شده و فاقد هرگونه درز و منفذی باشند.
  2.  کف سالن بایستی قابلیت نظافت و ضدعفونی داشته باشد که به همین منظور می توان از سیمان و آسفالت استفاده نمود.
  3. دیوارها را بتوان شستشو داد.
  4.  سیستم تهویه مناسب داشته باشد.
  5. حتی المقدور دیواره ها و بخصوصی سقف دارای عایق بندی مناسب باشد.
  6. سالن دارای سیستم لوله کشی آب باشد، به طوری که در فصل زمستان یخ نزند و در تابستان گرم نشود. 
  7.  برق کشی و سیستم نور به همراه تجهیزات کنترل کننده ( از قبیل دیمر، تایمر ) مناسب در سالن وجود داشته باشد. به ازای هر ۱۸ متر مربع فضای کف سالن ، از یک لامپ ۱۰۰ تمیز در ارتفاع حدود ۲/۴ متری استفاده شود. با کثیفی لامپها و ارتفاع بیشتر، تعداد لامپ مورد نیاز بیشتر می شود.
  8. در صورت رعایت نکات بهداشتی و فنی و وجود امکانات، می توان در هر متر مربع فضای مفید داخلی سالن، تعداد ۱۵ جوجه در نظر گرفت.
  9.   تا سن ۴ هفتگی ، فضای لازم و مفید دانخوری به ازای ۱۰۰ جوجه، ۳/۶ متر و پس از آن ۶ متر است. اگر دانخوری از نوع ناودانی بود، میتوان به دلیل دو طرفه بودن دانخوریها، این رقم را نصف کرده و تعداد دانخوری مورد نیاز را حساب کرد. برای مثال دو دانخوری ۹۰ سانتیمتری برای ۱۰۰ جوجه در ۴ هفته اول کافی است ( ۳/۶ = ۰/۹ × ۲×۲)
  10.  فضای آبخوری تا سن ۴ هفتگی ، ۱۰۰ سانتیمتر و پس از آن ۱۲۵ سانتیمتر به ازای ۱۰۰ جوجه است. محاسبه تعداد آبخوری مورد نیاز از طریق حاصل تقسیم عدد مربوطه بر محیط آبخوری بدست می آید.

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :


 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon


 

خلاصه
نکات کلیدی در بهبود مدیریت سالن مرغداری گوشتی | راه اندازی مرغداری کوچک
عنوان مطلب
نکات کلیدی در بهبود مدیریت سالن مرغداری گوشتی | راه اندازی مرغداری کوچک
توضیحات
سالن مرغداری گوشتی : پرورش طیور به ویژه جوجه مرغ گوشتی، یک فعالیت اقتصادی نسبتاً پیچیده با رموز بیشتری نسبت به سایر حرفه ها می باشد.
نویسنده
نام اشتراک گذارنده
admin
لوگو

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz