شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی

خانه » بلاگ » مقالات » شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی

شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی

 

برای انجام یک جوجه‌کشی موفق چهار عامل باید شرایط مناسبی داشته باشند. این چهار عامل عبارتنداز :

  • تخم نطفه‌دار
  • کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی
  • دستگاه جوجه‌کشی
  • محیط دستگاه جوجه‌کشی
  • دمای محیط دستگاه جوجه کشی

در مورد شرایط مناسب برای تخم نطفه‌دار ، کاربر یا اپراتور جوجه‌کشی و دستگاه جوجه‌کشی در مقالات آتی به صورت کامل صحبت خواهیم کرد. در این مقاله قصد داریم شما را با شرایط مناسب محیط دستگاه جوجه‌کشی ( Incubation device environment ) آشنا کنیم.

محیط دستگاه جوجه کشی

باید توجه داشته باشید که رعایت این نکات ضروری است وگرنه نمی‌توانید جوجه‌کشی موفقی را تجربه کنید. یکی از مهم‌ترین شرایط دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی است.

 

دما : دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی باید بین ۲۰ تا ۲۵ درجه سانتی‌گراد باشد. بنابراین باید تجهیزات گرمایشی و سرمایشی مناسب را برای محیط فراهم کنید تا بتوانید اختلاف دمای محیط از دمای مورد نظر را کاهش داده و از بین ببرید.

رطوبت : رطوبت مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حدود ۶۰ درصد می‌باشد. البته باید در جوجه‌کشی از پرندگانی که نیاز به رطوبت بالایی برای جوجه‌کشی از تخم‌های نطفه‌دار آن‌ها وجود دارد ، دمای محیط دستگاه جوجه‌ کشی را نیز بالا ببرید.

فضا : فضای مناسب برای محیط دستگاه جوجه‌کشی حداقل پنج برابر حجم خود دستگاه است.

تأمین انرژی : قبل از قرار دادن دستگاه در فضای مورد نظر حتماً بررسی کنید که سیستم برق‌رسانی مانند پریزها به‌درستی کار کنند و هیچ مشکلی نداشته باشند.

اگر در حین جوجه‌کشی سیستم برق‌رسانی با مشکل مواجه شده و دستگاه خاموش شود ، به احتمال زیاد تخم‌ها در داخل دستگاه جوجه‌کشی از بین خواهند رفت.

همچنین باید ترانس در محیط دستگاه جوجه‌کشی داشته باشید تا شوک‌های برق به دستگاه آسیب نرساند.

فاصله از دیوارها : دستگاه را باید طوری در محیط قرار دهید که از هر طرف حداقل ۵۰ سانتی‌متر فاصله از دیوارها داشته باشند.

بهداشت : محیط دستگاه جوجه‌کشی باید در فاصله‌های زمانی مختلف در مقابل میکروب‌ها و قارچ‌ها ضدعفونی شده و از ورود حشرات موذی و حیواناتی مانند موش جلوگیری شود.

حتماً به این موارد نیز توجه کنید :

  • هنگام خارج کردن تخم‌ها برای نطفه سنجی یا جابجا کردن آن‌ها به دستگاه هچر ، دمای محیط دستگاه جوجه‌کشی را به ۳۰ درجه سانتی‌گراد افزایش دهید.
  • به هیچ عنوان نباید در محیط دستگاه جوجه‌کشی پرندگان را نگهداری کنید. این عامل می‌تواند باعث انتقال باکتری به داخل دستگاه جوجه‌کشی شده و رشد جنین در داخل تخم‌های نطفه‌دار را متوقف کند.

 

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

برای دانلود مقاله محیط دستگاه جوجه کشی کلیک کنید

kamran
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

X