سیستم ابخوری در مرغداری گوشتی

سیستم ابخوری در مرغداری گوشتی | بررسی کیفیت آب در مرغداری

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،
 

سیستم ابخوری در مرغداری گوشتی | بررسی کیفیت آب در مرغداری

سیستم ابخوری در مرغداری گوشتی : جوجه ها را می توان به مدت ۱۰۰ ساعت پس از تولد، بدون آب و غذا نگهداری کرد.

ولی بهتر است که در کمتر از ۸ ساعت پس از خروج از تخم، در سالن قرار گرفته و آب و دان در اختیار آنها قرار داد.

هر چه مدت زمان پس از خروج از تخم، بیشتر از ۸ ساعت باشد، موجب از دست دادن آب بیشتری از بدن می شود که خطراتی بدنبال دارد.

آب مورد استفاده باید تمیز، عاری از آلودگی و دارای دمای مناسب باشد.

اگر جوجه ها از مسیرهای طولانی به سالن وارد شده اند در ۳ تا ۴ ساعت اول پس از ورود جوجه ها، اول آب و سپس دان در اختیار آنها قرار گیرد.

منظور این است که جوجه ها در اولین فرصت به آب دسترسی داشته باشند.

مصرف شکر به میزان ۴ درصد در اولین سری آب مصرفی جوجهها، مناسب است.

زیرا انرژی تخلیه شده جوجه ها را جبران کرده، آنها را تشویق به مصرف غذا می کند و رودههای آنها را از مواد چسبنده، پاک نموده و آماده دریافت دان می سازد.

در سه روز اول در آب شرب جوجه ها، از مکمل ویتامینی استفاده شود.

در ادامه دوره می توان آب مصرفی جوجه ها را با کلر ضد عفونی کرد. مقدار مجاز مصرف کلر در آبخوریهای اتوماتیک و ناودانی به ترتیب ۱ و ۳ میلی گرم در لیتر است.

توجه : از این آب که دارای کلر می باشد، هیچگاه برای واکسیناسیون استفاده نکنید.

در ایران آبخوریهای آویز اتوماتیک و ناودانی مورد استفاده قرار می گیرد. ولی امروزه استفاده از آبخوریهای قطره ای (NIPPLE) تمام اتوماتیک به دلیل صرفه جویی در نیروی کار، رایج شده است.

آبخوریهای قطره ای (NIPPLE) : 

آبخوریهای قطره ای (NIPPLE) تمام اتوماتیک به دلیل صرفه جویی در نیروی کار، رایج شده است.
این آبخوری ها موجب صرفه جویی در آب شده، از مرطوب شدن بستر جلوگیری می کنند و همیشه آب تمیز در اختیار جوجه ها قرار می دهند.

ولی از طرف دیگر احتیاج به فشار آب قابل تنظیم داشته، نازلهای آن به سرعت جرم می گیرد و لذا مدیریت پیچیده تری نیاز دارد. به همین دلیل مرغداران منطقه قم، بیشتر از آبخوری های آویز اتوماتیک استفاده می کنند.

در هر حال حفظ بهداشت آب از آلودگیهای ثانویه و تنظیم ارتفاع مناسب انواع آبخوریها در طول دوره رشد، از اهمیت زیادی برخودار است.

هریک از آبخوری ها روش خاصی برای تنظیم دارند که تنظیم ارتفاع و تنظیم فشار آب ، مهمترین جزء آن است. به هیچ وجه نباید جوجه ها دچار محدودیت آب بشوند. در هر لحظه بهترین کیفیت آب دراختیار جوجه ها قرار گیرد.

کیفیت آب در مرغداری گوشتی :

حدود ۸۰ درصد وزن بدن جوجه ها را آب تشکیل میدهد. تامین آب مناسب برای جوجه ها از اهمیت شایان توجهی برخوردار است.

منابع آب معمولا خالص نیستند و آلودگیهای متفاوتی دارند. آلودگی میکروبی، نیتراتها و مواد معدنی مهمترین شاخصهای کنترل کیفی آب هستند.

به همین دلیل ، منبع آب مورد استفاده خود را از نظر این عوامل ، کنترل کنید:

عوامل مورد کنترل در منبع آب مرغداری گوشتی : 

۱- تعداد کل باکتریها و باکتریهای کولیفرم به ترتیب از ۱۰۰ و ۵۰ عدد در هر ۱۰۰ میلی لیتر آب بیشتر نباشند. آلودگی منابع آب به لاشه مرده پرندگان ، موش و مدفوع حیوانات، به سرعت کیفیت آب را پایین می آورد

۲- غلظت نیترات و نیتریت آب به ترتیب از ۲۵ و ۴ میلیگرم در لیتر تجاوز نکند. نیترات در رودهها تبدیل به نیتریت می شود و نیتریت ظرفیت حمل اکسیژن بدن را کاهش داده و موجب نوعی خفگی در جوجهها می شود.

۳- بعضی از مواد معدنی روی کیفیت آب اثر دارند. آهن ( ۳۰ میلی گرم در لیتر) و سولفات ( بیشتر از ۳۲ میلی گرم در لیتر) موجب تولید بوی بد و مزه تلخ آب میشوند و مصرف آب را توسط جوجه کاهش می دهند. برای حفظ عملکرد تولید جوجه ها، نباید غلظت کلسیم، سرب، منیزیم و روی آب به ترتیب از ۲۵۰، ۱۲۵،۰/۲ و ۱/۵ میلی گرم در لیتر بیشتر باشد. کلسیم بیش از ۱۸۰ میلی گرم در لیتر، موجب رسوب در وسایل و تجهیزات به ویژه نازل ها می شود. سدیم بیش از ۳۲ میلی گرم در لیتر،
موجب افزایش مصرف آب و مرطوب شدن بستر می گردد.

مناسب ترین روش بررسی میزان مواد معدنی آب شرب مرغداریها، اندازه گیری کل مواد جامد آب ( TDS) است که باید کمتر از ۳۰۰۰ میلی گرم در لیتر باشد که معادل هدایت الکتریکی (EC) آن، ۵ میلی موس است. در آزمایشگاهها مقدار املاح آب را با استفاده از هدایت الکتریکی اندازه گیری می کنند که قابل تبدیل به TDS است. بنابراین مرغدارانی که از آب چاه استفاده می کنند، بررسی مواد معدنی ، میکروبها و نیترات آب را حداقل سالی یکبار انجام دهند و اگر از منابع ثابت دیگر آب استفاده می کنند، نیاز است که اطلاعاتی در این موارد بدست آورند و یا خود راساً به اندازه گیری آن مبادرت نمایند.

مطالب مفید دیگر در صنعت جوجه کشی :

 


 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon

 


 

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz