روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی

روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی – 3

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،

ادامه مقاله روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی – بخش دوم : میانگین دوره انکوباسیون برای تخم مرغ های نطفه دار ۲۱ روز است، ولی این مقدار تحت تاثیر عوامل متعددی تغییر می کند. برخی از مواردی که سبب این تغییرات می شوند مانند بیماری های خاص، استرس در گله مادر و افزایش سن مرغ های مولد، دوره انکوباسیون تخم مرغ ها را افزایش میدهد. باقی ماندن طولانی مدت یک تخم مرغ در بدن مادر، رشد ابتدایی دوره جنین را تسریع می کند که این امر باعث کاهش زمان انکوباسیون در انکوباتور میگردد، تخم مرغ های تولیدی در فصول گرم سال در مقایسه با تخم مرغ های تولیدی در فصول سردتر، دوره انکوباسیون کوتاه تری داشته که این موضوع به دلیل پیش انکوباسیون سریع تر تخم ها در فصول گرم می باشد.

هر چه جثه نژاد مرغ مادر کوچک باشد، دوره انکوباسیون کوتاهتر خواهد بود. تخم مرغ های با پوسته ضخیم نسبت به تخم مرغ های با پوسته نازک احتیاج به دوره انکوباسیون طولانی تری دارند. طولانی شدن زمان نگهداری تخم مرغ در درجه حرارت بالای ۲۳ درجه سانتیگراد قبل از چیدن آن در دستگاه سبب کوتاه شدن دوره انکوباسیون میگردد. در حالی که طولانی شدن زمان نگهداری تخم مرغ در اتاق سرد قبل از چیدن آن در دستگاه باعث طولانی شدن دوره انکوباسیون میگردد.

تخم مرغ های کوچکتر زودتر از تخم مرغ های بزرگ تر هیچ می شوند. فرو بردن تخم مرغ ها در محلول آنتی بیوتیک باعث تأخیر در زمان خروج جوجه از تخم مرغ میگردد. جنین های با جا به جایی های خاص به زمان بیشتری برای خروج از پوسته احتیاج دارند. تخم مرغ هایی که پیش از چیدن در دستگاه گرم شوند دوره انکوباسیون کوتاهتری دارند.

 

روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی

روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی

 

عملیات پس از جوجه کشی

در ادامه مقاله روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی پس از خروج جوجه ها از تخم باید آنها را از دستگاه هچر خارج نمود و مراحل بعدی شامل درجه بندی و واکسیناسیون را انجام داد. از دست دادن آب بدن جوجه ها در ساعات اولیه به آنها استرس وارد کرده به همین دلیل از خشک کردن بیش از حد آنها در هچر باید خودداری کرد. بلافاصله پس از خروج همه جوجه ها از تخم، با خشک شدن ۹۵ درصد بدن باید آن ها را از هچر خارج نمود.

خشک شدن جوجه ها باید در کارتن و یا سینی های مخصوص و در سالن مجزا کامل شود. درجه حرارت سالن نگهداری جوجه ها پس از انتقال از هچر باید ۲۴ درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی آن ۷۵ درصد باشد. در این حالت احتمال از دست دادن آب بدن و سرماخوردگی جوجه ها به حداقل خواهد رسید.

پس از خروج جوجه ها از دستگاه هچر باید تمام دستگاهها و لوازم مورد استفاده در جوجه کشی ابتدا نظافت، شسته و سپس به خوبی ضد عفونی گردند. ابتدا پوسته تخم مرغها، پرها، تخمهای نابارور کثافات موجود در دستگاه را از آن خارج کرده و با استفاده از فشار آب، وسایل را به خوبی می شویند. سپس لوازم را با دقت ضدعفونی میکنند که مهمترین مرحله در اقدامات بهداشتی می باشد. مواد ضدعفونی کننده ی مورد استفاده در هچر باید قوی بوده، برای حیوانات و انسان سمی نبوده و بر مقادیر ناچیز مواد آلی موثر باشند. همچنین باعث زنگ زدن و از بین رفتن وسایل نشود، قابل حل در آب و قابل نفوذ در مواد و شکاف ها باشد، بوی زننده نداشته و به راحتی قابل تهیه و خیلی گران نباشد.

 

روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی - بلدرچین یکروزه

روش جوجه کشی از تخم بوسیله دستگاه جوجه کشی – بلدرچین یکروزه

 

کروزول و اسید کرسیلیک، فنل ها، ترکیبات ید، ترکیبات کلره، ترکیبات آمونیوم چهار تایی و فرمالدئید از جمله مواد ضدعفونی کننده مورد استفاده در دستگاه هچر می باشند. رایج ترین ماده مورد استفاده در ضدعفونی تجهیزات و دستگاه ها، گاز فرمالدئید حاصل از ترکیب فرمالین و پرمنگنات است.

در مراکز جوجه کشی، واکسن مارک در روز اول به صورت عضلانی به جوجه ها تزریق می شود. در صورت تزریق واکسن به صورت عضلانی، واکسیناسیون جوجه ها باید توسط افراد مجرب انجام گردد. به این منظور معمولا از سرنگ های خودکار استفاده کرده و جوجه ها را روی میز مخصوص، واکسن میزنند. در روزهای ۳ تا ۷ پس از خروج جوجه ها از تخم نیز به آنها واکسن لاسوتا داده می شود. در برخی مراکز واکسن نیوکاسل سویه B۱ بر روی جوجه ها اسپری می کنند.

ادامه دارد …

کلمات مرتبط : روش جوجه کشی ، روش جوجه گیری ، آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی ، دستگاه جوجه کشی ، واکسن بلدرچین

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.