راهنمای کلی کار با دستگاه جوجه کشی اسکندری | دفترچه آموزش کار با دستگاه جوجه کشی ساخت گروه صنعتی اسکندری :

آموزش کار با دستگاه جوجه کشی و اصول اولیه راه اندازی دستگاه جوجه کشی اسکندری

 

فهرست مطالب :

دستگاه جوجه کشی اسکندری

دستگاه جوجه کشی اسکندری

 

سخنی از مدیر اجرائی :
از اینکه محصولات گروه صنعتی اسکندری موسوم به E.I.G را انتخاب نموده اید متشکریم.
بنده و همکارانم در گروه صنعتی اسکندری از سال 1993 میلادی برابر با 1372 شمسی در تلاش برای ارائه بهترین دستگاه های جوجه کشی به بازارهای داخلی و خارجی بوده ایم و در این راستا علاوه بر سرمایه گذاری های سنگین مادی و معنوی از کارشناسان با تجربه و مهندسین جوان و متخصص بهره برده ایم تا روز به روز بر کیفیت محصولات خود افزوده و از با کیفیت ترین تولید کننده گان این صنعت باشیم.

خرید شما پایان همکاری با ما نخواهد بود بلکه آغازی است بر یک دوره ده ساله که در طول آن E.I.G متعهد به ارائه بهترین نوع خدمات پس از فروش به شما میباشد.

تمامی پرسنل فنی و مهندسی این شرکت در تلاش خواهند بود که شما بالاترین خدمات ممکن را در طول دوره دریافت نمایید.

این دفترچه جهت استفاده هرچه بهتر شما از دستگاه خریداری شده تهیه و تنظیم گردیده است و امیدوارم مطالعه آن سبب گردد که استفاده راحت تر و بهتری از کالای خریداری شده داشته باشید.

 

مقدمه بر فرایند جوجه کشی :

فرآینده جوجه کشی مصنوعی متشکل از سه بخش تعیین کننده شامل تخم نطفه دار ، دستگاه جوجه کشی و اپراتور دستگاه میباشد.

به این معنی که اگر با کیفیت ترین دستگاه جوجه کشی نیز در اختیار شما قرار بگیرد در صورتی که از تخم با کیفیت و نطفه دار استفاده نکنید مطمئاً به نتیجه مطلوب دست پیدا نخواهید کرد همچنین با وجود اینکه اکثریت قریب به اتفاق دستگاه های جوجه کشی هم اکنون بصورت تمام اتوماتیک طراحی و تولید میگردند با این حال هنوز هم برخی از وظایف برعهده اپراتور دستگاه میباشد و اگر به این وظابف درست و دقیق عمل نشود مطمئناً راندمان تبدیل تخم نطفه دار به جوجه کاهش قابل توجهی خواهد یافت.

 

فرآیند جوجه کشی به دو بخش ستر و هچر تقسیم بندی میگردد.

دوران ستر و هچر در جوجه کشی

دوران ستر و هچر در جوجه کشی

 

ستر ( setter ) : دوران ستر به زمانی گفته میشود که تخم ها در داخل ماشین جوجه کشی برای اولین بار قرار میگیرند.

در دوران ستر جنین در داخل تخم در حال شکل گیری میباشد و اندامهای جنین در این دوران تشکیل شده و رشد میکنند.

از جمله ویژگی های مهم دوران ستر در جوجه کشی چرخش تخم ها در داخل دستگاه میباشد.

در این دوران برای اینکه جنین به پوسته تخم نچسبد تخم های نطفه دار در داخل دستگاه جوجه کشی باید مدام در حال گردش باشند.

عدم گردش در این دوران باعث تلفات صد در صدی و عدم گردش صحیح نیز باعث کاهش راندمان جوجه کشی میگردد.

بهترین نوع گردش چرخش 360 درجه ای و مداوم میباشد به این معنی که چرخش بصورت مدام و وبی وقفه ولی با سرعت بسیار پایین انجام شود.

طول دوره ستر، میزان دما و رطوبت در این دوران برای پرندگان مختلف متفاوت میباشد به عنوان مثال طول دوره ستر برای پرنده مرغ 18 روز کامل و دمای مناسب 37.7 میباشد.

هچر ( HATCHER ) : هچر به روزهای آخر جوجه کشی ( معمولا سه تا چهار روز آخر ) گفته میشود که در آن جوجه پوسته تخم را شکسته و از تخم خارج میگردد.

در طول دوره هچر چرخش تخم ها در داخل دستگاه کاملا متوقف گردیده و دما اندکی نسب به زمان ستر کاهش پیدا کرده و رطوبت افزایش پیدا میکند.

طول دوره هچر و دما ورطوبت آن برای پرندگان مختلف متفاوت است. دوره هچر به نسبت حساس تر از ستر بوده و بیشتر تلفات در این دوره صورت میگیرد.
در نظر داشته باشید که شما بایستی در مرحله اول تخم ها را در داخل شانه های مخصوص قرار دهید تا دوره ستر را سپری کنند.

همان طور که قبلا نیز ذکر شد در طول دوره ستر بایستی عمل گردش تخم ها نیز به درستی انجام بپذیرد.

بعد از طی شدن دوره ستر که طول دوران آن برای پرنده های مختلف متفاوت است باید تخم ها را از شانه جدا کرده و در داخل سبد های هچ قرار دهید.

طول دوران هچ برای پرندگان مختلف متفاوت بوده و معمولا سه تا پنج روز میباشد در این دوران رطوبت افزایش یافته و دما اندکی کاهش پیدا می کند.

برای اطلاع از مدت زمان دوره ستر و هچر همچنین دما ورطوبت این دوران برای پرندگان مختلف بایستی به کتب مرجع جوجه کشی مراجعه نمایید و دقت داشته باشید که دما و رطوبت و طول دوره این دوران نیز برای نژاد مختلف یک گونه پرنده نیز متفاوت میباشد.
برخی از دستگاه ها فقط بصورت ستر و برخی فقط بصورت هچر طراحی و تولید میگردند و برخی دیگر از دستگاه اتوماتیک بوده و قابلیت تغییر وضعیت به حالت ستر و هچر را دارا میباشند دستگاه های گروه صنعتی اسکندری E.I.G نیز از این جمله میباشند.

 

تخم نطفه دار دستگاه جوجه کشی

تخم نطفه دار دستگاه جوجه کشی

 

توصیه های در رابطه با تهیه و نگه داری تخم نطفه دار :

  1.  بیشترین تعداد جوجه کشی های ناموفق از مواردی گزارش شده است که تخم ها بصورت نامنظم از افراد مختلف خریداری و یا دریافت شده است.
    به عنوان مثال برای پرشدن ظرفیت یک دستگاه جوجه کشی 290 عددی 20 عدد تخم از شخصی و 50 عدد از شخص دیگر و 30 عدد از فردی دیگری و…. تهیه میگردد.
    از آنجا که در این روش مدت زمان نگه داری تخم ها یکسان نیست و شرایط نگه داری آن نیز توسط افراد مختلف و متفاوت و در بسیاری از موارد اشتباه میباشد پس به هیچ وجه به این روش تخم نطفه دار تهیه نفرمایید چرا که در این صورت تعداد تخم های که تبدیل به جوجه میگردند بسیار کم خواهد بود توجه به این نکته ضروری است که بیشتر افرادی که به شما تخم نطفه دار میفروشند ادعا میکنند که تخم ها بسیار تازه است ولی باید توجه داشت که ممکن است این موضوع واقعیت نداشته باشد.
  2.  بهتر است برای نظافت و ضد عفونی تخم های نطفه دار از انواع مواد شیمیایی استفاده نفرمایید، همچنین هرگز از دستمال خیس برای تمیز کردن و یا آب برای شستشوی تخم های نطفه دار استفاده ننمایید.
    چرا که در آن صورت روزنه های تخم ها بسته شده و جنین داخل آنها تلف خواهد شد  بهتر آن است با استفاده از یک مسواک و یا فرچه بدون آسیب به تخم نطفه دار فضولات و کثافات را از آن جدا کرده و داخل دستگاه جوجه کشی قرار دهید.
  3. توجه داشته باشید که تخم های نطفه دار بایستی بصورت تازه داخل دستگاه جوجه کشی قرار بگیرند.
    حداکثر مدت زمان مجاز برای نگه داری از تخم های نطفه دار 3 روز میباشد و در روزهای بعد از آن راندمان تبدیل تخم به جوجه به شدت کاهش پیدا میکند در صورتی که تخم ها را بیش از 6 روز نگه داری نموده اید از گذاشتن آنها در داخل دستگاه جوجه کشی خودداری کنید در هنگام نگه داری تخم ها هر دو تا سه ساعت یک بار تخم ها را بچرخانید تا مانع چسبیدن تخم ها به دیواره پوسته تخم شوید.
    باید توجه داشته باشید که دمای مناسب برای نگه داری تخم های نطفه دار 15 تا 18 درجه سلسیوس  و رطوبت نسبی مطلوب نیز 60 درصد میباشد کاهش و یا افزایش دما و رطوبت در هنگام نگه داری تخم های نطفه دار باعث کاهش شدید ضریب تبدیل آنها به جوجه میگردد.
  4.  هرگز تخم ها را از محل انبار نگه داری بلا فاصله به داخل ماشین جوجه کشی منتقل نکنید چرا که جنین داخل تخم ها تلف خواهد شد. ابتدا تخم ها را به داخل محیطی با شرایط دمایی اتاق ( 22 تا 25 درجه سلسیوس ) منتقل نموده و اجازه دهید 5 تا 10 ساعت آنجا قرار داشته و با محیط هم دما شوند و سپس تخم ها را داخل ماشین جوجه کشی بچینید.
  5.  با توجه به اختلاف دما و رطوبت و زمان گردش تخم پرندگان مختلف بهتر این است که تخم پرندگان مختلف را بصورت هم زمان داخل دستگاه جوجه کشی قرار ندهید.
    رعایت این نکته در مورد پرندگان گران قیمت بسیار مهم تر است چرا که راندمان جوجه کشی در این حالت به شدت کاهش پیدا میکند.
  6.  توجه داشته باشید که تخم های ترک خورده را هرگز داخل دستگاه جوجه کشی قرار ندهید هرگونه ترک از جمله ترک های بسیار ریز مویی و ترک های ریزی ک با چشم هم قابل مشاهده نیست امکان تبدیل تخم به جوجه را به صفر درصد کاهش می دهد.
  7.  هرگز تخم نطفه دار را بلافاصله بعد از تولید توسط پرنده در داخل ماشین جوجه کشی قرار ندهید. تخم نطفه دار بایستی به مدت 24 ساعت در شرایط دمای 15-تا 18 نگه داری نمایید و سپس در داخل ماشین جوجه کشی قرار دهید.
  8.  از فواصل دور اقدام به خرید تخم نطفه دار نفرمایید. چرا که تکان های که در زمان حمل و نقل به تخم ها وارد می شود باعث وارد شدن آسیب های جدی به پرده هوا و کیسه جنینی میگردد و عملاً تخم های  نطفه داری که از مسافت های طولانی تهیه می شوند امکان تبدیل شدن به جوجه را نخواهند داشت.
    همچنین معمولا در هنگام حمل و نقل دمای تخم بالا رفته و سپس کاهش می یابد و این باعث مرگ جنین در داخل تخم نطفه دار خواهد شد.
  9. هرگز و به هیچ وجه تخم های نطفه دار را در محلی که خود پرندگان حضور دارند نگه ندارید و حتما بعد از تخم گذاری هرچه سریع تر تخم ها را از محل خارج نمایید.
    همچنین قرار دادن دستگاه جوجه کشی نیز در محلی که پرندگان حضور دارند نتیجه ای جز یک جوجه کشی کاملا نا موفق نخواهد داشت.
  10.  در هنگام قرار دادن تخم نطفه دار در داخل شانه دقت کنید که با توجه به نوع شانه بایستی تخم یا به پهلو قرار گیرد و یا نوک تیز آن به سمت پایین قرار گرفته باشد. هرگز تخم را به گونه ای در دستگاه جوجه کشی قرار ندهید که نوک تیز آن رو به بالا باشد.
  11.  هرگز تخم های بسیار کوچک و یا تخم های بسیار بزرگ و تخم های بد فرم را که شکل طبیعی ندارند در داخل دستگاه جوجه کشی قرار ندهید چرا که تبدیل به جوجه نخواهند شد و برای جوجه کشی فقط از تخم های با شکل متعارف استفاده کنید.
  12. توجه داشته باشید که برای تولید تخم نطفه دار بایستی درصد پرنده نر به پرنده ماده در گله  حداکثر 1 به 3 باشد به عبارت صحیح تر اگر پرندگان را برای جوجه کشی و تولید تخم نطفه دار پرورش میدهید بایستی برای هر پرنده نر حداکثر سه پرنده ماده در گله وجود داشته باشد سن پرندگان نر بایستی جوان بوده و رژیم غذایی مناسب و علمی بایستی در کل گله رعایت شود در غیر این صورت عمل جوجه کشی با مشکلات جدی مواجه خواهد بود به عنوان مثال در صورتی که درصد کلسیم در رژیم غذایی بالاتر از استاندارد باشد پوسته تخم ها بیش از حد ضخیم شده و جوجه توان خروج از تخم را نخواهد داشت.
  13.  حتما توجه داشته باشید که بعد از اتمام کل زمان جوجه کشی اجازه دهید سه تا چهار روز  بیشتر از زمان معمول تخم ها در داخل دستگاه جوجه کشی باقی بمانند.
    چرا که امکان تبدیل شدن آنها به جوجه وجود خواهد داشت.اما اگر بعد از گذشت این زمان هنوز هم تخم ها به جوجه تبدیل نشدند.
    تخم ها یک به یک بشکنید و وضعیت آنها را ثبت کنید تخم های  که  جنین مرده در داخل آنها وجود نداشته و ترکیبی از زده و سفیده تخم مرغ در داخل آنها وجود داشته باشد بدون نطفه بوده و ذاتا امکان تبدیل آنها به جوجه وجود نداشته است.
  14.  در هنگام هچ شدن تخم ها یعنی دقیقا زمانی که جوجه ها در حال شکستن و خارج شدن از پوسته تخم هستند به هیچ وجه درب دستگاه را باز نکید.
    چرا که این کار باعث آهکی و سفت شدن پوسته تخم ها شده و امکان خارج شدن جوجه از تخم را از بین میبرد.
    اجازه دهید تا 24 ساعت جوجه ها بعد از خروج از تخم در داخل دستگاه باقی بمانند بعد از 24 ساعت در دستگاه را باز کرده و سریع جوجه ها را از دستگاه خارج کنید و اجازه دهید تا تخم های که هنوز به جوجه تبدیل نشده اند تا چند رو در داخل دستگاه باقی بمانند.
  15.  مشکلاتی که  گاها برای جوجه ها بعد از به دنیا آمدن به وجود می آید به عنوان مثال کج شدن پاها و یا ایرادات فیزیکی مربوط به بیماری های تخم و مرغ مادر بوده و ارتباطی به ماشین جوجه کشی ندارد.
  16.  اگر پرنده مادر مسن باشد و تخم بیش از حد طبیعی در بدن او میماند و در نتیجه جنین در داخل تخم تشکیل شده ولی در دهه اول جوجه کشی در شرایطی که بسیار کوچک است تلف میشود.
  17. در صورتی که از پرنده های مانند غاز ، اردک و یا قو جوجه کشی میکنید حتما باید در طول دوران ستر و هچر ( مخصوصا هچر ) میزان رطوبت اتاقی را که دستگاه جوجه کشی در ان قرار دارد افزایش دهید در غیر این صورت جوجه کشی موفقی را تجربه نخواهید کرد برای افزایش رطوبت اتاق میتوانید از آب پاشی کردن کف زمین و یا دستگاه بخار استفاده کنید.
  18.   هرگز برای تامین گرمایش یا رطوبت اتاق محل قرار گیری دستگاه از شعله های گازی ( یا غیر گازی ) بدون دود کش استفاده نکنید چرا که باعث کاهش اکسیژن محیط و در نتیجه خفه شدن جنین داخل تخم ها خواهد شد.
    همچنین از قرار دادن  دستگاه جوجه کشی در پارکینگ خودرو یا هر فضای که خودرو در آن روشن و خاموش میشود همچنین خودرو یا موتور سیکلت در آن تردد می کند خودداری کنید چرا که باعث خفگی جنین در داخل دستگاه جوجه کشی خواهد شد.

 

نکات مهم در مورد استفاده بهینه از دستگاه جوجه کشی

نکات مهم در مورد استفاده بهینه از دستگاه جوجه کشی

نکات مهم  در مورد استفاده بهینه از دستگاه جوجه کشی :

  1. برخی از دستگاه های جوجه کشی گروه صنعتی اسکندری E.I.G دارای سیستم انتخاب پرندگان میباشد تا حد ممکن از این سیستم استفاده ننموده و از دستگاه در حالت دستی بهره ببرید.
    بهترین حالت استفاده از دستگاه جوجه کشی این است که به کتب مرجع جوجه کشی مراجعه کرده و دما و رطوبت و مدت زمان ستر و هچر را برای پرنده  و نژادی که انتخاب کرده اید مطالعه نموده و با توجه به آن ماشین جوجه کشی را تنظیم نمایید.
  2. سعی کنید 24 ساعت قبل از اینکه تخم های نطفه دار را در ماشین جوجه کشی قرار دهید دستگاه را روشن کرده و از کارکرد صحیح سیستم های آن اطمینان پیدا کنید چرا که در صورتی که دمای تخم ها بالا رفته و سپس به علت خرابی دستگاه دمای آنها پایین بیاید به احتمال زیاد آسیب جدی به تخم های نطفه دار وارد خواهد شد توجه به این نکته ضروری است که بعد از 24 ساعت تست فنی دستگاه ، ماشین جوجه کشی را خاموش کرده و درب آن را باز کنید تا دمای کابین داخل دستگاه پایین بیاید  و دستگاه خنک شود سپس تخم های را که از محل نگه داری به دمای اتاق منتقل نموده اید و چند ساعتی را در دمای اتاق مانده اند داخل دستگاه خنک بچینید و سپس درب ماشین جوجه کشی را بسته و دستگاه را روشن نمایید.
  3. بعد از اتمام دوره ستر یعنی زمانی که میخواهید تخم ها را از شانه های مخصوص جوجه کشی به سبد های هچر منتقل نمایید دقت کنید که بایستی دمای اتاقی که این کار را در آن انجام میدهید به اندازه ای خنک نباشد که به تخم ها شوک سرمایی وارد شود بهتر آن است که برای انجام این کار دمای اتاق را برای لحظاتی تا 30 درجه بالا برده و رطوبت آن را افزایش دهید. همچنین دقت کنید که این کار را به آرامی انجام دهید تا ضربه ای به تخم ها وارد نشود.
  4.  جوجه کشی از برخی از پرندگان مانند غاز و بوقلمون متفاوت از سایر پرندگان میباشد و نیاز به مطالعه دقیق کتب مربوط به این پرندگان دارد. پس با دقت کافی اقدام نمایید.
  5.  هرگز برای دفعات اول از تخم پرندگان خاص و گران قیمت استفاده نکنید بهتر این است که چند بار از دستگاه برای جوجه کشی از پرندگان معمولی بهره ببرید تا مهارت و آشنایی شما با دستگاه جوجه کشی بیشتر شود و آنگاه از پرندگان خاص را جوجه کشی نمایید.
  6.  اگر ظرفیت تخم ها از ظرفیت شانه ها کمتر است همه آنها را در یک سمت شانه نچینید همچنین شانه های پر را در یک سمت راک قرار ندهید چرا که در این صورت به موتور و یا جک دستگاه فشار وارد شده و آسیب جدی آنها وارد خواهد شد.
    تخم ها را در همه جای شانه و شانه ها را در همه جای راک ها  به گونه ای بچینید که فشار یکسانی به موتور و یا جک چرخاننده دستگاه وارد شود.
  7.  در صورت امکان در دستگاه های جوجه کشی سایز متوسط ، جای شانه ها را در طول جوجه کشی بین طبقات مختلف دستگاه جا به جا کنید به این نحوه که شانه مدتی در طبقه اول و مدتی در طبقه دوم و… قرار داده شود. این کار باید به آرامی و بدون وارد شدن شوک دمایی و یا شوک ضربه ای به تخم ها انجام شود.
  8.  اگر از شانه های همه کاره برای جوجه کشی استفاده میکنید حتما دقت داشته باشید که که درب سبد هچ باید در دوران ستر روی شانه ها قرار نداشته باشد در غیر این صورت آسیب جدی به موتور دستگاه وارد خواهد شد . دقت کنید که از درپوش فقط در هنگام هچ استفاده کنید.
  9.  از قرار دادن دستگاه جوجه کشی در کنار ابزار پر صدا و یا در مکان های که صدای ناهنجار دارند و یا محل های پر رفت و امد اجتناب کنید چرا که امکان تبدیل شدن تخم به جوجه را کاهش می دهد.
  10.  در مورد شانه های معمولی و راک ها نیز دقت کنید که بعد از اتمام دوران ستر تخم ها باید به سبد هچ منتقل گردد.
  11.  در دستگاه های که رطوبت آنها با استفاده از رطوبت ساز التراسونیک و یا رطوبت ساز غلطکی تامین میشود بایستی دقت کنید که حتما دو شاخه این رطوبت ساز ها بایستی به پریز تعبیه شده روی دستگاه متصل گردد نه به پریز مستقیم برق!!
  12.  قطع جریان برق ورودی به دستگاه باعث کاهش دمای داخل کابین ماشین جوجه کشی و در نتیجه باعث تلف شدن تخم های نطفه دار میگردد.
    اگر احتمال قطع شدن جریان برق دستگاه وجود دارد حتما از قبل یک باطری 12 ولت و یک دستگاه اینورتور برق تهیه فرمایید.
    دستگاه اینورتور جریان برق 12 ولت را به 220 ولت تغییر داده و امکان کارکرد دستگاه در شرایط قطع شدن برق را فراهم می نماید.
    در صورت نیاز میتوانید این قطعه را از بخش فروش کارخانه گروه صنعتی اسکندری تهیه فرمایید توجه داشته باشید که برخی از دستگاه ها توانایی کارکردن با باطری بدون اینورتور را دارا میباشند.

 

معرفی انواع شانه جوجه کشی و روش استفاده از آنها :

دستگاه های جوجه کشی گروه صنعتی اسکندری با چهار نوع شانه ارائه میگردد این چهار نوع شانه عبارت است از :

 

شانه مرغی جوجه کشی

شانه مرغی جوجه کشی

 

1. شانه های سنتی جوجه کشی :

این نوع شانه دارای حفره های مخصوصی برای قرار گرفتن تخم ها میباشد در این نوع از شانه های مخصوص جوجه کشی برای هر پرنده شانه مختص به آن وجود دارد به عنوان مثال برای مرغ شانه مخصوص مرغ برای بلدرچین شانه مخصوص بلدرچین و… و باید متناسب با نوع پرنده شانه خریداری نمود نکته قابل توجه اینکه در هنگام قرار دادن تخم در داخل شانه ها بایستی دقت کنید که قسمت نوک تیز تخم ها رو به پایین باشد.

 

راک های شاخکی جوجه کشی

راک های شاخکی جوجه کشی

 

2. راک های شاخکی :

در این نوع راک ها سه نوع شانه همراه دستگاه ارائه میگردد یعنی شانه های سایز کوچک ، سایز متوسط و سایز درشت ، معمولا شانه های متوسط توسط کارخانه روی راک ها نصب میگردد و شما میتوانید سایر شانه ها را با استفاده از پیج روی راک نصب کنید.

از شانه های سایز متوسط برای جوجه کشی از پرندگانی مانند مرغ ، قرقاول ، طاووس و … استفاده میشود و از شانه های سایز ریز برای جوجه کشی از پرندگان با جثه ریز مانند بلدرچین ، کبوتر ، طوطی و غیره استفاده میشود و در نهایت از شانه های سایز درشت برای جوجه کشی از پرندگان درشت جثه مانند بوقلمون ، غاز ، اردک ، قو وغیره بهره میبرند بایستی توجه داشت که در شانه های سایز کوچک و متوسط بایستی قسمت نوک تیز تخم رو به پایین باشد ولی در شانه  سایز بزرگ این راک تخم ها به پهلو یا بصورت مایل قرار میگیرند.

 

شانه های همه کاره و یا اصطلاحا شانه های کره ای

شانه های همه کاره و یا اصطلاحا شانه های کره ای

 

 

3. شانه های همه کاره و یا اصطلاحا شانه های کره ای :

این نوع شانه برای پرندگان مختلف قابل تنظیم بوده و علاوه بر داشتن راندمان بیشتر در تبدیل تخم نطفه دار به جوجه یک روزه این امکان را برای شما فراهم می کند تا بدون نیاز به صرف هزینه و خرید شانه های مختلف جوجه کشی از تمامی پرندگان را انجام دهید.

برای بهره مندی از این شانه ها ابتدا  دو  قطعه ریل مانند را در سر و ته سبدهای هچ قرار دهید و چفت آنها را پشت سبد هچ محکم کنید و سپس با توجه به سایز تخم ای که استفاده میکنید تیغه های میانی را در داخل انها قرار دهید.

شما میتوانید تخم ها را در شانه همه کاره بصورت خوابیده به پهلو و یا بصورت نیمه ایستاده قرار دهید در صورتی که تخم ها را بصورت نیمه ایستاده در شانه قرار میدهید بایستی توجه داشته باشید که قسمت نوک تیز تخم ها باید رو به پایین باشد.

 

راک های دوار

راک های دوار

 

4. راک های دوار :

این نوع راک ( شانه ) که یکی از پیش رفته ترین نوع شانه های مخصوص جوجه کشی میباشد تنها شانه ای است که چرخش 360 درجه ای تخم در داخل دستگاه جوجه کشی را ممکن میسازد.

از این شانه نیز شما میتوانید بدون هر نوع تغییری برای جوجه کشی از پرندگان مختلف استفاده کنید برای این کار فقط کافیست تخم های نطفه دار خود را در فی مابین لوله ها قرار دهید همچنین شما بایستی تخم ها را در این نوع شانه بصورت خوابیده به پهلو قرار دهید.

تخم ها را به گونه قرار دهید که قسمت نوک تیز آنها دو به دو رو به هم دیگر باشد.

همچنین شما میتوانید با جدا کردن بعضی از لوله ها بصورت یک در میان از این شانه ها برای جوجه کشی از شتر مرغ نیز استفاده کنید.

 

نکاتی که بایستی اپراتور جوجه کش انها را کنترل و اعمال نماید :

 

شرایط محل استفاده از دستگاه جوجه کشی

شرایط محل استفاده از دستگاه جوجه کشی

شرایط محل استفاده از دستگاه جوجه کشی :

محل قرار گیری ماشین جوجه کشی بایستی دارای فن تهویه متناسب و همچنین وسایل گرمایشی برای فصل زمستان و تجهیزات سرمایشی برای فصل تابستان باشد به گونه ای که دمای محلی که دستگاه در آن قرار میگیرد همواره باید بین 20 تا 25 درجه سلسیوس باشد، از جمله عللی که در جوجه کشی های ناموفق گزارش شده است تفاوت دمایی زیاد بین شب و روز بوده است به این معنی که دمای محل قرار گیری دستگاه در شب و روز با یکدیگر متفاوت بوده و این باعث عدم جوجه کشی موفق گردیده است توجه داشته باشید که وسایل گرمایشی و سرمایشی را شب هنگام خاموش نکرده و سعی کنید دمای محل مورد استفاده همیشه در محدوده 20 تا 25 درجه باقی بماند. همچین دستگاههای گرمایشی نباید از نوعی انتخاب شوند که فاقد دودکش بوده و اکسیژن محیط را کاهش می دهند در صورتی که از دستگاه برای جوجه کشی از شتر مرغ بهره میبرید حتما بایستی یک کولر گازی قوی در محل قرار گیری دستگاه وجود داشته باشد تا رطوبت محیط پیرامون ماشین جوجه کشی را حداقل تا 15درصد کاهش دهد در غیر این صورت جوجه کشی از شترمرغ امکان پذیر نخواهد بود در این شرایط شاید مجبور شوید کولر گازی را در وضعیت رطوبت گیری قرار دهید.
محل قرار گرفتن دستگاه جوجه کشی بایستی از هر طرف حداقل 50 سانتی متر با دیوار فاصله داشته و نباید زیر تابش نور مستقیم خورشید قرار گرفته باشد.در صورتی که فن تهویه متناسب در محل قرارگیری دستگاه جوجه کشی وجود نداشته باشد غلظت اکسیژن محیط کاهش یافته و باعث خفگی جوجه ها در داخل تخم قبل از بیرون آمدن از تخم خواهد شد. علاوه بر این مکانی که دستگاه جوجه کشی در آنجا قرار دارد باید به دور از امواج الکترومغناطیسی ، همچنین گیرنده ها و فرستنده های موج کوتاه ( مانند بی سیم ، تاکی واکی ) و وسایل اینچنینی باشد. اتاقی که دستگاه در آن قرار گرفته بایستی به دور از دسترس افراد متفرقه و اطفال بوده و کاملا تمیز و مرتب و به دور از گردوغبار و آلودگی های محیطی باشد.

نوربینی و نطفه سنجی از تخم ها

نوربینی و نطفه سنجی از تخم ها

نوربینی و نطفه سنجی از تخم ها :

با توجه به اینکه به احتمال زیاد تعدادی تخم بدون نطفه و ترک خورده نیز همراه تخم های نطفه دار شما وارد دستگاه جوجه کشی گردیده اند لازم است که در روز های سوم ، هفتم و چهاردم جوجه کشی با استفاده از یک چراغ نطفه سنج تخم ها را نور بینی کرده و تخم های فاقد نطفه را از دستگاه خارج کنید چرا که در صورتی که این کار انجام نشود تخم های بدون نطفه گندیده شده و گاز متصاعد شده از آنها جنین موجود در سایر تخم ها را نیز تلف خواهد کرد.

توجه به این نکته ضروری است که در یک اتاق کاملا تاریک در صورتی که یک چراغ مخصوص نطفه سنجی را در زیر تخم های نطفه دار قرار دهید جنین تشکیل شده در داخل آنها قابل تشخیص است و میتوان تخم های بدون نطفه را از تخم های نطفه دار جداسازی کرده و از دستگاه بیرون گذاشت.

 


تامین و نگه داری دستگاه جوجه کشی :

بهتر است که همیشه یک دماسنج و یک رطوبت سنج آنالوگ دقیق در داخل دستگاه وجود داشته باشد تا اگر سیستم الکترونیکی دستگاه دچار خطا شد فوراً از آن مطلع شوید توجه داشته باشید که رطوبت سنج و دماسنج الکترونیکی متعلق به خود دستگاه بسیار بسیار دقیق بوده و در صورت وجود اختلاف اندک ( 1 الی 1.5 دما ) و (10 تا 15 درصد رطوبت ) احتمالا این اختلاف به علت دقیق نبودن دماسنج و رطوبت سنج شما میباشد ولی در صورت وجود اختلاف زیاد حتما با واحد خدمات پس از فروش شرکت تماس حاصل فرمایید.

توجه این نکته ضروری است که سنسور های کنترل دما و رطوبت استفاده شده در این دستگاه جوجه کشی از دقیق ترین کنترلر های جهان میباشد و از یک دماسنج و رطوبت سنج ارزان قیمت و غیر دقیق نباید جهت تست کارکرد صحیح آنها استفاده کرد.

مورد مهم دیگر اینکه حتما دما سنج و رطوبت سنج را در مجاورت سنسور دستگاه قرار دهید.

در غیر این صورت تست شما بصورت صحیح انجام نخواهد شد.

بعد از یک دوره کامل جوجه کشی حتما با استفاده از اسفنج خیس و اندکی تاید دستگاه را نظافت کنید و چند ساعت در مجاورت هوا و نور خورشید قرار دهید در صورتی که در نظر دارید برای چند ماه از دستگاه استفاده نکنید بعد از نظافت و خشک کردن آن دستگاه را به مدت 24 ساعت بدون ظرف آب و یا دستگاه رطوبت ساز روشن نگه دارید تا رطوبت داخل آن تخلیه شده و سپس در فضای خشک که زیر نور مستقیم خورشید نباشد دستگاه را نگه داری نمایید توجه داشته باشید که ممکن است ماشین جوجه کشی شما بعد از چند ماه نیاز به کالیبره دما و رطوبت داشته باشد.

حدالامکان از مواد شیمیای برای ضد عفونی کردن دستگاه استفاده نکنید و در صورتی که به دلایلی مجبورید از این مواد برای ضدعفونی کردن دستگاه استفاده کنید حتما حسگر دستگاه را با استفاده از یک قطعه پلاستیک بپوشانید چرا که حسگر دستگاه در مقابل مواد شیمیایی آسیب پذیر میباشد.

گارانتی دستگاه جوجه کشی

گارانتی دستگاه جوجه کشی

 

توجه داشته باشید حتما حداکثر تا سه روز بعد از خرید به وب سایت اینترنتی  WWW.IR-HOVABATOR.COM مراجعه کرده و با استفاده از بارکد 9 رقمی روی دستگاه اقدام به فعال سازی گارانتی دستگاه نمایید در غیر این صورت دستگاه شما از درجه گارانتی ساقط خواهد شد.

 

گارانتی گروه صنعتی اسکندری

گارانتی گروه صنعتی اسکندری

 

حفظ بارکد 9 رقمی دستگاه جهت بهره مندی از مزایای گارانتی و بعد از اتمام زمان گارانتی جهت بهره مندی از خدمات پس از فروش الزامی است در حفظ و نگه داری ان کوشا باشید.

بارکد دستگاه جوجه کشی

بارکد دستگاه جوجه کشی

 

توجه داشته باشید که کارکرد دستگاه جوجه کشی چه در طول دوران ستر و چه در طول دوران هچر نباید دارای صدای ناهنجار باشد در صورت مشاهده هر نوع صدا یا لرزش غیر معمول دستگاه را خاموش کرده و با واحد خدمات پس از فروش تماس حاصل فرمایید.

 

سیستم تامین رطوبت دستگاه جوجه کشی :

 

در دستگاه های جوجه کشی با توجه به سایز از روش های مختلفی برای تامین رطوبت استفاده میشود.

تامین رطوبت دستگاه جوجه کشی

تامین رطوبت دستگاه جوجه کشی

 

1. تامین رطوبت با استفاده از ظرف آب شیار دار :

در برخی از دستگاههای جوجه کشی از ظرف آب شیار دار برای تامین رطوبت استفاده میگردد.

در این نوع دستگاه ها یک ظرف آب با چند شیار مستقل در دستگاه قرار دارد که معمولا در دوران ستر یک یا دو شیار و در دوران هچر تمامی شیار ها پر از آب میگردد.

البته اینکه چه تعدادی از شیار ها را پر از آب نمایید معمولا با توجه به میزان رطوبت محیطی که دستگاه در آنجا مورد استفاده قرار میگیرد متفاوت است.

 

تامین رطوبت با استفاده از ظرف آب و فن

تامین رطوبت با استفاده از ظرف آب و فن

 

2. تامین رطوبت با استفاده از ظرف آب و فن :

در بسیاری از دستگاه های جوجه کشی از روش ظرف آب و فن جهت تامین رطوبت استفاده میگردد.

در این روش یک ظرف که معمولا همراه دستگاه ارائه میگردد پر از آب شده و در داخل ماشین جوجه کشی زیر فن مخصوصی که برای تامین رطوبت طراحی گردیده قرار میگیرد.

در این حالت در صورت کاهش رطوبت فن بالای ظرف آب بصورت خودکار شروع به کار کرده و رطوبت دستگاه را افزایش می دهد و هنگامی که رطوبت به حد مطلوب رسید فن خاموش میگردد.

در این روش نیز بایستی همیشه ظرف آب دستگاه را پر کرده و در داخل ماشین جوجه کشی قرار داد.