خصوصیات تولیدی اردک

خصوصیات تولیدی اردک

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،
 

خصوصیات تولیدی اردک

خصوصیات تولیدی اردک — گوشت: نه تنها در ایران بلکه در اکثر نقاط جهان پرورش اردک بیشتر به منظور بهره وری از گوشت آن است تا تخم آن. به همین جهت اکثر توجهات در پرورش اردک بیشتر متوجه افزایش وزن است. همان طور که در گذشته قید کردیم یک اردک برای آن که به حداکثر وزنی برسد که هم بتواند مقرون به صرفه باشد و هم دارای کیفیت باشد باید در سن نهایتاً ۸۰ روزگی یا حدوداً سه ماهگی کشتار شوند که در این سان دارای وزنی حدود ۳-۳۹ کیلوگرم می باشد که هم برای تولید کننده و هم برای مصرف کننده بسیار مقرون به صرفه تر است که می توان حداقل همانند گوشت بلدرچین به لحاظ سلامت به آن اطمینان کرد. هرچند که گوشت اردک هرگز نمی تواند خصوصیات گ شت بلدرچین را پیدا کند و یا اصطلاحاً به آن برسد ولی باز می توان گفت که از گوشت مرغ به لحاظ طبیعی بودن می تواند سالم تر و بهتر باشد و تنها یک عیب یا به سلیقه برخی دیگر حسن نسبت به گوشت مرغ دارد که آن هم چرب تر بودن آن است که به عقیده اینجانب باعث لذیذشیدن شت می شود. زیرا چربی طبیعی پرنده در میان بافتهای عضلانی لاشه پراکنده است ولی برای افرادی که برخی مشکلات جسمی مرتبط با آن را دارند مضر است. وزن لاشهٔ اردک حدود ۹۵-۹۰ درصد کل وزن بدن را شامل می شود که باز به لحاظ رکورد از بلدرچین کمتر است. اردکها نیز چون پرندگانی با قابلیت پرواز، شنا و تحرک هستند تا حدودی ذخیره گلیکوژن در لابه لای بافت ها را باعث می شود که باعث طعم خاصی در گوشت اردک یا همان طعم شکاری بودنش می شود. پس اگر سیستم بستر با روش محیط گردش گری و چرا و همچنین شنا برای اردک ها فراهم شود می تواند در طعم و کیفیت گوشت اردک و میزان چربی آن تأثیر بسزایی داشته باشد. در ضمن باید تا حدودی در مصرف آن برای افراد قلبی و عروقی دقت شود و نهایتاً به صورت آب پرمصرف شود.

خصوصیات تولیدی اردک

حداکثر ترکیبات غذایی گوشت اردک

 

آب : 68 – 66

چربی : 23 – 11

پروتئین : 23 – 17.4

املاح : 1.23

انرژی 260 – 190

 

مواد معدنی گوشت اردک :

سیدم Na  ، کلر CI  ، پتاسیم K ، آهن Fe  ، منگنز Mn ، فسفر P


 

مواد آلی :

به هر حال می توان گفت که تخم اردک از تخم مرغ کم و بیش و تا حدودی غنی تر است. جزء ویتامین E که زیاد قابل توجه نیست و این مسئله در مورد اسیدهای آمینه، سایر ویتامینهای موجود و به ویژه لیپیدها و چربی ها بسیار واضح و آشکار است. البته این گفته ها دلایلی بر این نیست که بسیار غنی تر از تخم مرغ است بلکه صرفاً قدری غنی تر از تخم مرغ می باشد. بعنوان مثال: تایروزین که یک آمینو اسید است در ۱۰۰ گرم تخم اردک معادل ۰/6۱۳ گرم و در تخم مرغ برابر ۰/۵۱۰ گرم است و یا ویتامین نیاسین در ۱۰۰ گرم تخم اردک معادل ۰/۲ میلی گرم است. ولی در تخم مرغ برابر ۰/۰۷۳ میلیگرام. در کال می توان با اندک تفاوتی تمام ترکیبات تخم مرغ را برای تخم اردک با درصدی کمی بیشستراز تخم مرغ در نظر گرفت که البته در جدول ذیل مشاهده می شوند.

 


 

انواع دستگاه های جوجه کشی

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz