جوجه کشی از اردک

آموزش جوجه کشی : جوجه کشی تخم اردک

12 comments برچسب: ،،،،،،
 

آموزش جوجه کشی : جوجه کشی تخم اردک

اردک - جوجه کشی

William F. Dean, Ph.D., and Tirath S. Sandhu, DVM, Ph.D.
بخش عمده اطلاعات در مورد جوجه آوری و جوجه کشی تخم ها به اردک ها مربوط می شود که تفاوت این دو باید در نظر گرفته شود. از آنجا که تخم اردک بزرگتر از تخم مرغ است سینی در سایز بزرگ باید برای قرار دادن تخم های بزرگ اردک طراحی شده باشد. تخم هایی از اردک های رایج مانند شهر پکن برای جوجه کشی به 28 روز زمان نیاز دارند. در حالیکه جوجه کشی تخم های اردک های روسیه در حدود 35 روز پس از تنظیم طول می کشد. هنگامی که تعداد زیادی تخم اردک برای جوجه کشی وجود داشته باشند از ماشین های جوجه کشی بزرگ تجاری و وسایل جوجه کشی به طور معمول استفاده می گردد. تخم های اردک پکن در یک گذارنده به مدت 25 روز نگه داشته می شوند و سپس در 25امین روز به یک ماشین جوجه کشی انتقال می یابند و تا 28 امین روز که تبدیل به جوجه شوند باقی می مانند. تخم ها به طور اتوماتیک چرخانده می شوند(به صورت ساعتی) و نیاز به چرخاندن تخم ها در ماشین جوجه کشی نیست. روش عمومی و شرایط برای جوجه کشی اردک به شرح زیر است.
1.اگر ماشین جوجه کشی در حال حاضر برای اجرا آماده نباشد ماشین جوجه کشی را روشن می کنیم اجازه می دهیم تا یک یا دو روز قبل از قرار دادن تخم ها درجه حرارت و رطوبت تثبیت شود. تنظیم درجه حرارت به صورت 37.5 درجه سانتی گراد (99.5 درجه فارنهایت) و رطوبت نسبی در55درصد (84.5 درجه فارنهایت در دماسنج حباب مرطوب) می باشد. تنظیم تهویه ماشین جوجه کشی براساس راهنمایی های کارخانه سازنده توصیه می شود.تخم ها حداقل 4 بار در روز به طور خودکار و یا با دست باید چرخانده شوند. اکثر دستگاه ها برای تغییر موقعیت تخم ساعتی به صورت خودکار کار می کنند.

جوجه کشی از اردک
2.ابتدا تخم های انتخاب شده را با دقت و مقابل نور قبل از قرار دادن در سینی بررسی کنید. تخم های ترک خوره، دو زده دار، سایز بزرگ یا بیش از حد کوچک یا کثیف را در دستگاه قرار ندهید. بهترین نتیجه زمانی حاصل می شود که 1تا 3 روز از گذاشتن تخم سپری شده باشد. به طور متوسط 3درصد ازتخم های آماده برای جوجه آوری ذخیره شده در دستگاه 7روز قبل از بیرون آمدن جوجه از بین می روند و حدود 10درصد پس از 14 روز ذخیره از بین می روند. همیشه تخم باید با انتهای کوچکتر تنظیم شود به جز در حالتی که ماشین جوجه کشی کوچک است و سینی نداشته باشد. اگر تخم ها در دستگاه خنک کننده قرار داشته باشند به آنها اجازه گرم شدن در دمای اتاق را می دهیم.
3.روزی که تخم ها در ماشین جوجه کشی تنظیم می شوند در دستگاه را ببندید و اجازه دهید ماشین جوجه کشی به دمای مورد انتظار برسد. در روز های اول مکرر ماشین جوجه کشی را بررسی کنید تا از کارکرد درست آن اطمینان حاصل کنید و پس از آن هر 4 روز دستگاه را چک کنید.
4.پس از 7 روز از تنظیم تخم ها در دستگاه، تخم ها را با نور بررسی کنید و تخم های نابارور و میکروب ها را خارج کنید.
5. 25 روز بعد از تنظیم (تخم های پکنی) تخم ها را به سینی جوجه ریزی منتقل کنید و اگر تخم ها در یک دستگاه جداگانه قرار دارند به ماشین جوجه کشی انتقال دهید. با نور تخم ها را بازبینی کنید و جنین های مرده را حذف کنید. در زمان انتقال دمای دستگاه باید در 37.2 درجه سانتی گراد (99درجه فارنهایت) و رطوبت دستگاه در 65درصد(88درجه فارنهایت حباب مرطوب) تنظیم شده باشد. وقتی فرایند جوجه کشی پیشرفت می کند و تخم ها شروع به شکستن می کنند رطوبت باید 80 درصد(93درجه فارنهایت حباب مرطوب) و دهانه های تهویه 50درصد افزایش یابد. همانطور که جوجه کشی رو به اتمام است به تدریج دما و رطوبت کاهش می یابد به طوری که در پایان جوجه کشی 36.1 درجه سانتی گراد (97درجه فارنهایت) و رطوبت 70 درصد(90 درجه فارنهایت حباب مرطوب ) خواهد بود. در پایان جوجه کشی دریچه باید به حداکثرتنظیمات خود باز باشد. جوجه اردک ها را زمانیکه 90 تا 95 درصد از آنها خشک باشند خارج کنید.
از دست دادن آب در طول جوجه کشی
همانطور که جوجه اردک داخل تخم رشد می کند تخم آب از دست می دهد و اندازه حفره هوا افزایش می یابد. اگر جوجه اردک در حال رشد باشد به طور معمول اندازه حفره هوا باید حدود یک سوم از فضای داخل تخم در 25 روز از جوجه کشی را در همه اردک ها اشغال کند. کاهش وزن نیز به عنوان یک راهنما استفاده می شود. به طور رایج تخم های اردک باید حدود 14درصد از وزن خود را در طول 25 روز جوجه کشی از دست بدهند.
جوجه کشی طبیعی
تخم های اردک ممکن است به طور طبیعی با قرار گرفتن زیر اردک یا حتی مرغ کرچ تبدیل به جوجه شوند. اردک های روسیه ای یک مجموعه مناسب اند. آنها قادر به جوجه کشی حدود 12تا 15 روز هستند. لانه باید در یک مکان تمیز و خشک با بستر مناسب برای خواب قرار گرفته باشد. خوراک و آب کافی باید برای اردک کرچ وبچه اردک های از تخم بیرون آمده در دسترس باشد.
ذخیره سازی تخم مرغ
اگر تخم ها قبل از قرار گرفتن در دستگاه جمع آوری شده باشند، باید در یک سطح دما و رطوبت است مناسب که خراب شدن تخم ها به حداقل برسد نگهداری شوند. برای تعداد کمی از تخم ها، ذخیره سازی در انبار کفایت می کند. در صورت امکان، تخم فروشگاه دردمای حدود 55 درجه فارنهایت (13 درجه سانتی گراد) و با 75 درصد رطوبت نسبی نگهداری شوند.

دیدگاه بگذارید

12 دیدگاه در "آموزش جوجه کشی : جوجه کشی تخم اردک"

اطلاع از
avatar
مرتب سازی بر اساس:   جدیدترین | قدیمی ترین | بیشتر رای دادند
امراله
مهمان

با سلام
ببخشید یه سوال دارم واسه
تخم اردک رو باید به صورت عمودی بزاریم تو دستگاه یا به صورت افقی
ممنون از پاسختون

سعید
مهمان

سلام فرق ماشین جوجه کشی هواباتور96تایی باایزی باتور96تایی جیه و کدوم بهتره

kamran
مهمان

سلام.خسته نباشین من از شما دستگاه 126تایی خریده بودم امسال میخوام تخم غاز بزارم ولی چند جایی خوندم باید روزی یک باز چند دقیقه خنک بشن و اسپری اب روشون انجام بشه میخواستم بدونم این کارا واقعا نیاز هست؟و اگه من مثل تخم مرغ بزارم چند درصدشون هچ میشن؟

kamran
مهمان

ممنون از پاسختون ولی دستگاه من 126تایی با برد jdr700هست با تنظیم دما و رطوبت مربوط به غاز میتونم در بیارم؟ویا با این دستگاه باید خنک سازی و اسپری اب بشه رو تخم ها؟

محمد
مهمان

باسلام بنده دارای دودستگاه دماسنج و رطوبت سنج دیجیتال میباشم…دمای هردودستگاه مساوی امارطوبت آنهاده درصداختلاف دارد…برای کالیبره کردن کجاهابایدبرویم؟ممنونم

مهدی
مهمان

با سلام روز 5 شنبه ساعت 4 بعد از ظهر تخم مرغ ها را تو دستگاه گذاشتم وساعت 8 شب روز 5 شنبه (همان روز)برق رفت و من تا دستگاه را به ماشین وصل کنم 2 الی3 دقیقه طول کشید و دما روی 32.7 رسید ایا ممکن است به اسیبی دیده باشد . با تشکر
دستگاه من 48 تایی ایزیباتور 1 از گروه صنعتی برادران اسکندری خریدم

wpDiscuz