تغذیه خروس لاری

تغذیه خروس لاری و مرغ لاری – بخش اول مقاله

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،،
 

تغذیه

تغذیه خروس لاری : تغذیه درست و مناسب، یکی از عوامل مهم در سلامت و نشاط هر موجود زنده ای می باشد. باید بتوان با تغذیه خروس لاری و استفاده از خوراک با کیفیت بالا و عاری از مواد آلوده و آب تازه، تا حدود زیادی سلامتی و تندرستی مرغ و خروس ها را تضمین نمود. قبل از انتخاب هر نوع خوراک برای حیوان، باید از آلوده نبودن آن اطمینان کافی حاصل شود. زیرا آب و خوراک آلوده منشاء بسیاری از بیماری های مهلک بوده و میتواند حیات پرنده را به مخاطره بیاندازد. خوراک مورد استفاده برای خروس، باید دارای یک ترکیب متعادل حاوی کربوهیدرات، پروتیین، چربی، ویتامین ها و مواد معدنی باشد. نسبت و مقدار هر یک از اجزای ذکر شده بستگی به وضعیت جسمی، شرایط نگهداری خروس، سن و بسیاری از عوامل دیگر دارد. یک وعده غذایی نامناسب و نامتعادل می تواند تأثیر نامطلوبی در رشد جسمی و حتی جنسی خروس داشته و ممکن است باعث افزایش حساسیت خروس نسبت به بیماری های مختلف شود که حتی گاهی اوقات برای خروس بازان حرفهای و برای خروس های اصیل و سالم اتفاق می افتد و حیوان تلف میشود. پنج عامل مهم که در واقع اساس تغذیه مرغ , خروس لاری می باشند در زیر آورده شده است.

 


تغذیه خروس لاری

 

۱- آب مرغ نمی تواند آب زیادی در بدن ذخیره کند لذا باید مرتب آب بخورد. آب مصرفی باید pH حدود 6.9 داشته باشد. چون حس چشایی مرغ ضعیف بوده و مزه آب را حس نمی کند باید مواظب تلخی و شوری آب بود. مقدار نمک آب باید صفر و یا حداکثر ۵۰۰ قسمت در میلیون یا ppm باشد. همچنین درجه حرارت آب باید ۱۰ تا ۱۲ درجه سانتیگراد باشد. آب موجب نرم شدن خوراک، تسهیل در اعمال هضم و جذب، تنظیم درجه حرارت بدن، انتقال مواد غذایی از روده به سایر قسمت ها، دفع مواد زاید میگردد.

۲- انرژی انرژی برای زنده ماندن، حرکت، رشد، تولید مثل و جنگیدن مرغ و خروس لاری ضروری می باشد. منبع اصلی انرژی کربوهیدراتها هستند. این مواد انرژی زا بوده و انرژی و گرمای بدن را تامین نموده و رابطه مستقیم با تولید دارند. مصرف انرژی زیاد به صورت چربی در زیر پوست و محوطه بطنی جمع شده و موجب دشواری تخم گذاری و پرولاپس مقعد و اویدوکت می شود. در جوجههای جوان چون پوشش بدن کافی نیست و در حال رشد هستند نیاز بیشتری به انرژی دارند که باید تأمین شود. مواد اولیه جهت تامین انرژی شامل دانه هایی هستند که مقدار کربوهیدرات آن ها زیاد می باشد مانند ذرت، گندم، جو، برنج، ارزن و سبوس که در زیر به انها اشاره می شود.

 

طیور در حال تغذیه دان

 

کلسیم و فسفر از گندم کمتر است. ذرت باعث رنگ زرده تخم مرغ و زردی پوست شده و بیشترین مصرف در تغذیه خروس لاری دارد. آرد ذرت رنگ گوشت را زرد می کند. گندم: انرژی آن بیشتر از جو است. گندم به دلیل داشتن گلوتن باعث چسبندگی مقعد جوجه ها میگردد. همچنین گندم به دلیل ترکیب غیرمحلول با کلسیم، روی و منیزیم موجب کاهش جذب کلسیم در بدن میگردد. جو: انرژی زا و چاق کننده بوده و به دلیل وجود اسید فیتیک در پوسته مانع جذب کلسیم، روی و منیزیم می شود. سلولز آن بالا و بنابراین دیر هضم بوده و خوش خوراک نمی باشد. آرد جو رنگ گوشت را سفید می کند. جو دوسر (یولاف): جودوسر به دلیل داشتن ماده معطر آونین محرک اشتها و محرک میل جنسی بوده لذا موجب رشد، پر درآوری جوجهها و شور جنسی در مرغ و خروس می شود. به علت داشتن ویتامین E، از آن در درمان مشکلات جنسی و نطفه داری استفاده میگردد.

برنج: برنج از نظر انرژیزایی متوسط بوده ولی به خاطر قیمت بالای آن معمولا مصرف نمی شود.

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz