تاریخچه پرورش شترمرغ

تاریخچه پرورش شترمرغ در دنیا بخش دوم

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،

تاریخچه پرورش شترمرغ در نقاط مختلف جهان

تاریخچه پرورش شترمرغ

تاریخچهٔ پرورش شترمرغ در کنیا : کنیا کشوری است با ۵۷۰۰۰۰ مترمربع وسعت، با بنادر بسیار و ساحل زیبای اقیانوس هند با ۲۵ میلیون جمعیت و رشد سالانهٔ ۳/۵ درصد. در سال ۱۸۸۰ پای انگلستان به این کشور باز شد و مزارع کشاورزی بزرگی تأسیس گردید. اکثر مزارعشترمرغ در شعاع ۲۰۰ کیلومتری نایروبی واقع هستند. اتحادیهٔ اروپا قانون منع واردات از این کشور را تصویب کرده و اکثر تولیدات در داخل مصرف می شوند و قیمت فروش محصولات فیلهٔ دودی ۸/ ۲۰ دلار، فیله ۱۰/۴ دلار، استیک ۶ دلار، گوشت خردشده ۲۰/۸ دلار، جگر ۸/۳ دلار، داستر ۴ دلار، شاه پر ۲ دلار، پوستهٔ خالی ۱۶ دلار و روغن لیتری ۲ دلار است. کلیهٔ مزارع تحت کنترل بسیار دقیق سازمان دامپزشکی هستند و هنوز اجازهٔ برداشت تخم از طبیعت تا ۱۵ تخم از هر آشیانه داده می شود و باید حداقل ۲ تخم باقی بماند. شترمرغ کنیا در ۹ ماهگی می تواند ۱۱۰ کیلو وزن پیدا کند. در یکی از مزارع پرورش به روش غیرکتمرکز تعداد ۹۰ تخم در ۵ آشیانه گذاشته شده بود که فقط ۱۱ جوجه هیچ شدند؛ یعنی حدود ۱۲٪ هیچ. تاکنون هیبرید دو نژاد در اتیوپی موفق نبوده و نتایج خوبی نداشته است. به همین دلیل از این نژادها جداگانه استفاده میشود ولی نژاد آبی از قرمز مناسب تر بوده و اکثریت این نژاد را پرورش می دهند.

تاریخچه پرورش شترمرغ

تاریخچه پرورش شترمرغ

تاریخچهٔ پرورش شترمرغ در اتیوپی :اتیوپی به وسعت یک میلوین کیلومتر مربع با جمعیت ۵۳ میلیون و فصل بارانی در این کشور از ژوئن تا اکتر است.

شترمرغ در این کشور دارای ۲ زیرگونهٔ گردن قرمز بربری و سودان شمال آفریقایی و شترمرغ شرق آفریقایی گردن آبی ” می باشد. در سال ۱۹۸۴ با آوردن جوجهٔ شترمرغ از طبیعت به پارکهای ملی پرورش آغاز شد و در سال ۱۹۸۶ در مزرعه ۲۹ شترمرغ نگهداری می شد. در ۱۹۹۱ این تعداد به ۸۹ رسید و در همین سال تمام شترمرغ ها توسط حیوانهای وحشی از بین رفتند. یک سال بعد در ۱۹۹۲ تعداد ۵۶ شترمرغ (۳۳ نر و ۲۳ ماده) از طبیعت گرفته شدند و در ۵ کیلومترمربع حصارکشی شده، نگهداری شدند. سال بعد ۱۸ قطعه از آنها تلف شدند که در سال ۱۹۹۵، ۲۴ نر و ۱۰ ماده و ۶ جوجهٔ بزرگ سال موجود بود و شرایط نگهداری به صورت ۰ ۱۰۰ مترمربع برای هر شترمرغ بالغ تعریف شد. طبق گزارشها، صدها شترمرغ گردن آبی سومالی ” موجود است که بلندترین نژاد نسبت به دیگر نژادها هستند. آنها دارای کلهٔ کچل با پرهای سفید و نوار پهن در پایین گردن، پوست آبی تیره، تخم کوچک و باریک و سفید با پرزهای بزرگ روی تخم می باشند. شترمرغ گردن قرمز سودان یا بربری ” با جثهٔ بزرگ، کلهٔ کچل بزرگ، کلهٔ کچل با رنگ پوست قرمز و تخم زرد روشن و صاف بدون پرزهای قابل دید، به تعداد بسیار کم در اتیوپی موجود می باشند.

تاریخچهٔ پرورش شترمرغ در استرالیا :استرالیا جزیرهای به وسعت ۸ میلیون کیلومترمربع با جمعیت ۱۶ میلیون نفر می باشد. انجمن حیوانات استرالیا در سال ۱۸۶۸، ۲ نر و ۳ ماده شترمرغ نابالغ از آفریقای جنوبی وارد کشور نمود و پس از تولید پرها به قیمت بالایی به فروش رسید. در سال ۱۸۸۷ دولت استرالیای جنوبی ۱۲۵۰ هکتار از اراضی غيرتوليدى و زمینهای بایر را به هر کسی که بتواند ۲۵۰ شترمرغ یک ساله در آن بیاورد پیشنهاد داد و در ۱۸۹۰ در منطقه، سرمایه گذاری برای پرورش ۷۰۰ شترمرغ ایجاد شد و در سال ۱۹۰۰ مزارع جداگانه ای در سال ۱۹۱۴ صنعت افت کرد و بسیاری از شترمرغها در طبیعت رها شدند یا به باغوحش ها و مزارع توریستی انتقال یافتند. در سال ۱۹۸۰ گروهی از مزرعه داران مجددا اقدام به پرورش شترمرغهای طبیعت کردند و انجمن شترمرغ استرالیا را تأسیس نمودند. تا سال ۱۹۹۲ تعداد مزارع به ه ۸۰ مزرعه با ظرفیت ۶۵۰۰ شترمرغ رسید که ۶۰٪ آنها در ویکتوریا قرار داشتند. این منطقه نسبتاً خنک است و میزان بارندگی آن ۶۰۰ میلیمتر در سال می باشد. در سال ۱۹۹۳ آمار موجودی به ۸,۰۰۰ شترمرغ افزایش یافت.

تاریخچه پرورش شترمرغ

تاریخچه پرورش شترمرغ

در سال ۱۹۹۶ صنعت پرورش شترمرغ در مرحلهٔ افزایش مولد و واردات هر چه بیشتر تخم نطفه دار بود و هنوز قیمت شترمرغ زنده بسیار بالا بود، اما به تدریج رو به کاهش گذاشت. در سال ۱۹۹۷ هم هنوز کشتار شترمرغ از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نبود، ولی باید کم کم آغاز می شد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.