تاثیر جوجه سالم در مدیریت مرغداری گوشتی

تاثیر جوجه سالم در مدیریت مرغداری گوشتی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،
 

تاثیر جوجه سالم در مدیریت مرغداری گوشتی

تاثیر جوجه سالم در مدیریت مرغداری گوشتی : در ادامه نوشته نکات کلیدی در بهبود مدیریت سالن مرغداری گوشتی به قسمت مهم جوجه ها در مرغداری گوشتی رسیده ایم .در این نوشته این موضوع را بررسی می نماییم.

با قاطعیت میتوان گفت که بروز بیماری در گله، مترادف با عدم موفقیت مرغدار است.

تهیه جوجه یک روزه مناسب و شاداب ، اولین اقدام عملی برای تضمین موفقیت به شمار می رود.

جوجه یک روزه، اولین و اصلی ترین ماده خام تولید مرغداری است و کیفیت آن بسیار مهم است.

جوجه های ضعیف ، مریض، کم وزن، و تنش آلود به ویژه در پرورش فشرده، نمی توانند ظرفیت ژنتیکی خود را بروز دهند.

به ندرت می توان با نگاه کردن ظاهری به جوجه یکروزه، به کیفیت درونی آن پی برد.

مرغداران موفق سعی می کنند جوجههای یکروزه خود را از واحدهای معتبر تهیه کنند.

واحدهای معتبر واحدهایی هستند که جوجهها را بر اساس الگوی دقیق پیشنهادی شرکتهای تولید جوجه، پرورش داده و تضمین لازم را در خصوصی کیفیت جوجه در برابر بیماریهای احتمالی می دهند و خوشنام هستند.

خوشبختانه امروزه طیف وسیعی از این شرکتها در کشور فعالیت دارند و هر یک از آنها در رقابت با دیگری سعی در افزایش کیفیت جوجه خود دارند.

میتوان با استفاده از تجربه مرغداران موفق و تلاشی خود در نزدیک شدن، سوال کردن و به چالش کشیدن شرکتهای تولید جوجه یکروزه و واحدهای مرغ مادر پشتیبان آنها، اطلاعات مناسبی از کیفیت جوجه بدست آورد.

این شرکتها با سخاوت اطلاعات خود را در اختیار مرغداران قرار می دهند.

جوجه یکروزه باید دارای کیفیت ژنتیکی مطلوب بوده، عاری از مایکوپلاسماها باشند و گله مادری آنها از نظر تیتر آنتی بادی بیماریهای ویروسی خاص از قبیل آنفلوانزا، نیوکاسل و امثال آن وضعیت مطلوبی داشته باشند.

امنیت زیستی جوجه در مرغداری گوشتی :

با فرض اینکه جوجه های خریداری شده، سالم و قوی باشند، رعایت نکات امنیت زیستی در واحد مرغداری دارای اهمیت شایان توجهی است که عبارتند از:

۱- محل نگهداری جوجه ها حتی المقدور عاری از هر گونه آلودگی باشد. یعنی سالنها به دقت شستشو و ضد عفونی شده و قبل از جوجه ریزی ، مدتی خالی بوده باشند و امکان عبور و مرور حیوانات دیگر، همچون کبوتر، گنجشک، موش ، حشرات و غیره به سالن مطلقا گرفته شود. امکان ورود ماشینآلات آلوده به مرغداری گرفته شود، مگر کنترلها و ضد عفونیهای لازم صورت گیرد. پارانندگانی کار کنید که این نکات را رعایت می کنند. آلودگیهای دوره قبل را باید جدی گرفت و نسبت به ریشه کنی آنها در مرغداری اقدام نمود تا مشکل آن به دوره جدید جوجه ریزی منتقل نشود. اگر سالن این شرایط را داشته باشد، حتی در صورت بروز بیماری ، گله راحتتر می تواند با آن مقابله کند.

۲- پس از شروع جوجه ریزی، تمامی افرادیکه در مرغداری کار می کنند، باید یک سری اصول بهداشتی را از نظر تمیزی دست ، پا و لباسها رعایت کنند. باید این نکته را جدی گرفت. می توان کارگران را در این زمینه آموزش داد و حداکثر حس مسئولیت را در آنها ایجاد نمود. باید از ورود افراد غیر مرتبط به سالن اکیداً جلوگیری کرد و در صورت ضرورت بازدید آنها، حداکثر اقدامات احتیاطی چون استفاده از لباس و چکمه مخصوص و حتی گرفتن دوش را اعمال نمود. بازدیدکنندگان از لباس و چکمهای استفاده کنند که برای همین منظور تهیه شدهاند و همواره تمیز و ضد عفونی می شوند. حتی اگر بازدیدکننده اظهار کند که با لباسی خود به هیچ مرغداری وارد نشده است .

امنیت زیستی جوجه :

۳- واکسیناسیونهای ضروری بر اساس دستورالعمل کارخانه سازنده واکسن صورت گیرد. از هر گونه تنش اضافی از طریق واکسیناسیونهای غیر ضروری، خودداری شود. می توان کادر کارگری مرغداری را با اصول اولیه واکسیناسیون آشنا نمود تا در لحظه عملیات واکسیناسیون، نوعی نظارت بر کار واکسیناتورها داشته باشند.

۴- همکاری بین مرغداریهای یک منطقه از نظر کنترل بیماریها و رعایت نکات ایمنی ، از برنامه هایی است. که موجب جلوگیری از اشاعه بیماری در منطقه می شود. هیچکس جز خود مرغداران، مسئول و مکلف به این گونه کنترل ها نیستند.

۵- درب سالنها و محوطه به ویژه درب اصلی واحد مرغداری، در تمام لحظات بسته باشد، مگر دلیل خاصی برای این کار داشته باشیم .

۶- در اطراف سالن یک پیاده روی سیمانی پیش بینی کنید که همزمان با ضد عفونی سالن ، بتوان آنجا را نیز تمیز و ضد عفونی کرد.

 



 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon


 

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz