جوجه-بلدرچین-ژاپنی

بخش سوم : آموزش پرورش بلدرچین ژاپنی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،

جوجه-بلدرچین-ژاپنی

بخش اول : آموزش پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

بخش دوم : آموزش پرورش‌ ‌بلدرچین ژاپنی

بخش سوم

جوجه های تازه از تخم بیرون آماده و مراقبت از پرندگان جوان

اخیرأ جوجه بلدرچین های تازه از تخم بیرون آمده کوچک هستند بنابراین درجه حرارت مناسب جوجه های تازه از تخم بیرون آمده برای بلدرچین های جوان بسیار مهم است. آنها پس از خروج از تخم نیاز به گرمای تکمیلی به مدت 3 تا 4 هفته دارند. یک جوجه کشی تجاری یا هر منبع گرمایی دیگرگرمای مناسب را با موفقیت فراهم می کند و باید 46-30 سانتی متر بالای سطح قرار داشته باشد. منبع ارائه گرما برای جوجه بلدرچین ممکن است گازی باشد. اندازه گیری دما در سطحی که جوجه ها قرار دارند انجام می گردد. این دما درهفته اول بیرون آمدن جوجه ها از تخم در حدود 35 درجه سانتی گراد است. این دما ممکن است تا 3.5 درجه سانتی گراد در حدود 3-4 هفته کاهش یابد تا زمانیکه جوجه ها به طور کامل پر دار شوند.
بهترین راهنما برای تنظیم درجه حرارت رفتار خود جوجه ها است. زمایکه جوجه ها در نزدیکی منبع گرمایی ازدحام می کنند نشان دهنده این است که درجه حرارت کم است اما وقتی جوجه ها تمایل به استقرار در خارج از گرمترین منطقه را دارند نشان دهنده درجه حرارت مناسب برای جوجه هاست. عدم ارائه گرمای مناسب و کافی در طول روزهای اولیه بیرون آمدن جوجه ها از تخم نتیجه افزایش مرگ و میر را به دنبال دارد. جوجه ها باید در برابر جریان هوای سرد به خصوص در شب محافظت شوند.
باید بلدرچین کوچک را برای جلوگیری از افتادن در آب و غرق شدن محافظت کرد. ظرف کنسرو یا یک لیوان یا پایه پلاستیکی و یا جوجه اتوماتیک های کوچک مناسب اند. کار مناسب تر انداختن سنگریزه و یا تیله برای جلوگیری از افتادن جوجه ها در آب است. هنگامی که جوجه به 1 هفتگی برسد می توان با رعایت ایمنی سنگریزه ها را خارج کرد. مهم ارائه آب پاک در هر زمان به جوجه هاست. ظروف آب و یا هر فرورفتگی که بعنوان ظرف آب مورد استفاده قرار می گیرند باید روزانه تمیز شوند.
زباله ها برای رقیق کردن فضولات و جذب رطوبت موجود استفاده می شوند. تراشه چوب، خاک اره و ماسه جز مواد بستر خوب هستند. بستر باید 5-10 سانتی متر در اعماق کف و با کاغذ برای هفته اول برای جوجه پوشش داده شود. انواع کاغذ سخت و نرم به کار می روند که تمایل جوجه به سفت ها بیشتر است. روزنامه های قدیمی رضایت بخش اند اما ایده آل نیستند. استفاده از دستمال کاغذی بهتر است. مواد غذایی باید روی کاغذ برای تشویق جوجه جوان به خوردن پاشیده شود. اگر جوجه ها در قفس سیمی و یا در کف مفتول(سیمی) طراحی شده قرار داشته باشند، سطح کف باید برای هفته اول برای جلوگیری از آسیب ها به پا با کاغذ تحت پوشش قرار گیرد.
اگر جوجه بلدرچین های ژاپنی در مکان سیمی نگهداری شوند چیدن پر یا دیگر اشکال امکان دارد رخ دهد. حذف بخشی از نوک در جوجه بلدرچین ها با 2 هفته سن ممکن است لازم باشد و معمولأ با یک تیغه یک گرمی صاف کننده منقار صورت می گیرد.

اگر جوجه بلدرچین های ژاپنی در مکان سیمی نگهداری شوند چیدن پر یا دیگر اشکال امکان دارد رخ دهد.

نوک منقار بالایی را می توان به طور موقت با کلیپپرس ناخن حذف کرد. بعد از گذشت مدتی در پرندگان منقار کمرنگ برای میزان تغذیه و آب در فرورفتگی ممکن است نیاز به افزایش داشته باشد. سایر اقدامات پیشگیرانه به طور کلی برای کاهش تعداد پرندگان در هر لانه برای جلوگیری از ازدحام و کاهش شدت نور و افزایش فیبر رژیم غذایی مؤثر است.
بلدرچین های ژاپنی محلی هستند و از خود در برابر مزاحمان دفاع می کنند. اگر دو گروه از بلدرچین با هم ترکیب شوند، آنها را با هم در یک قفس ناآشنا (آغل) قرار می دهیم.
اسکان و تجهیزات
بلدرچین غالبا در اتاق شبیه به پارکینگ قرار دارد. با این حال، چنین اتاقهایی باید به خوبی عایق شوند و دارای تهویه مناسب و عاری از کشش جریان هوا باشند و باید حفاظت در برابر گربه ها، جوندگان و پرندگان درنده فراهم شود.
مسکن طوری باید طراحی شود که اطمینان از دسترسی آسان به غذا و آب حاصل شود تا مجوز بهداشت آسان داده شود. در تسهیلات باید هدف از پروژه منعکس شود. برای مثال اگر تخم تجاری یا تولید گوشت آنها مطرح است قفس های کوچک دوتایی مناسب است. علاقه مندان ممکن است لانه ها یا آغل هایی که دارای بستر کوچک هستند و نیاز به تمیز کردن مداوم فضولات را ندارند ترجیح دهند.

برای قفس یا لانه ساخت 7 میلی متر مربع بافت سیمی با جای پای امن برای جلوگیری از آسیب به پا و فرار جوجه ها از طریق دیوارهای جانبی توصیه می شود.
بلدرچین های بالغ به زندگی ادامه خواهند داد و تولید موفق درصورتی حاصل می گردد که بستن 145 سانتی متر مربع از فضای کف به ازای هر پرنده(125 سانتی متر به ازای هر پرنده در کف سیمی) مجاز باشد.
اغلب پرندگان لانه نمی سازند ولی تخم های خود را بین زباله ها پنهان می کنند. به همین دلیل تولید کنندگان تخم بلدرچین معمولا ترجیح می دهند پرندگان خود را در قفس نگهداری کنند. قفس 13 در 20 به اندازه کافی برای دو پرنده بزرگ است. قفس باید از جنس فلز یا تخته سه لا در سقف باشد تا از آسیب دیدن به سرشان و ترس آنها جلوگیری شود.
بلدرچین بالغ نیاز به 1.25 تا 2.5 سانتی متر فضای تغذیه به ازای هر پرنده دارد. تغذیه کافی باید وجود داشته باشد، اما اگر بیش از حد باشد، ضایعات بیش ازحد را به دنبال داشت.

آب شیرین پاک باید در تمام اوقات با حداقل 0.6 سانتی متر از فضای به ازای هر بلدرچین ارائه شود. پستانک و لیوان(ظرف مناسب که در قسمتهای قبل ذکر شدند) برای بلدرچین بالغ مناسب هستند. هر پستانک یا فنجان باید برای هر 5 پرنده باید ارائه شده باشد.
شرایط نور
بلدرچین ژاپنی نیاز به 14تا 18 ساعت نور در روز برای حداکثر تولید تخم و باروری دارد. این به این معنی است که نور مکمل باید در ماه های پاییز، زمستان برای تولید حفظ شود..
جنس نر برای پرورش مورد نیاز نمی باشد. هر بلدرچین که برای صنعت گوشت پرورش یافته است به تنها حدود 8 ساعت نور در هر روز نیاز دارد و این برای شروع رشد به اندازه بلوغ جنسی مناسب نیست. بنابراین انرژی در مبارزه و جفت گیری را نداشته و فقط تمایل به چاق شدن سریع تر دارند.

تغذیه
سهمیه بندی استاندارد برای هریک از دو حالت بلدرچین تازه از تخم بیرون آمده یا رشد بلدرچین ممکن است به صورت تجاری در دسترس نباشد. دراین مورد بوقلمون تجاری و یا پرنده شکاری با کیفیت خوب و تازه در رژیم غذایی توصیه می شود. ترجیحأ برای به حداقل رساندن اتلاف خوراک رخ نمی دهند. برای 6هفته اول بلدرچین حاوی یک رژیم غذایی حاوی حدود 25٪ پروتئین، 12.6 مگاژول (MJ) انرژی قابل سوخت وساز (ME) در هر کیلوگرم، و 1.0٪ کلسیم می باشد. شروع سهمیه بندی تجاری با کیفیت خوب برای پرندگان شکاری و یا بوقلمون حاوی 28٪ تا 25٪ پروتئین است. اگر در دسترس نباشد، شروع استفاده مرغ (با20٪ -22٪ پروتئین) می تواند مورد توجه قرار گیرد، اما پرنده ها خیلی آهسته تررشد می کنند.
شرایط رژیم غذایی برای پرندگان در حال نزدیک شدن به بلوغ مشابه است به طوری که سطح کلسیم و فسفر باید افزایش یابد. سنگریزه شل و یا سنگ آهک زمین را می توان به رژیم غذایی پس از 5 هفته از سن افزوده شود یا می تواند به طور جداگانه به عنوان انتخاب آزاد فراهم شود. رژیم های غذایی تخمگذار باید حدود 24٪ پروتئین، 11.7 مگاژول انرژی قابل سوخت وساز در هر کیلوگرم، و 2.5٪ -3.0٪ کلسیم باشد. در حالت دوم ممکن است نیاز به آب و هوای گرم به 3.5٪ افزایش یابد زمانی که پرنده ها مواد غذایی کمتر می خورند هنوز هم نیاز به کلسیم برای حفظ تولید تخم دارند.

بلدرچین ژاپنی بالغ بین 14 و 18 گرم از مواد غذایی در روز استفاده می کند.

بلدرچین ژاپنی بالغ بین 14 و 18 گرم از مواد غذایی در روز استفاده می کند. بنابراین برای به دست آوردن خوراک تازه باید در محفظه پوشیده با سرپوش محکم تمیز، خشک و ناحیه سرد عاری از حیوانات و حشرات موذی ذخیره شود. ذخیره خوراک بیش از 8 هفته منجر به نابودی یا ترشیدگی به خصوص در ماه های تابستان می شود.
قبل ازاینکه جوجه های تحت ماده در حال جوجه کشی قرارمی گیرند، کف باید با غذا تحت پوشش قرار گیرد و آبشخور پر باشد. پس از حدود یک هفته، زمانی که کاغذ ها خارج شد و جوجه ها خوردن را آموختند، سطح غذا را می توان برای کاهش اتلاف کاهش داد.
کشاورزی

بلدرچین مانند گونه های دیگر ماکیان برای اهداف تجاری نگه داشته می شوند و باید مورد مراقبت و توجه مناسب قرار گیرند.
شرایط محیطی با توجه به شرایط آب و هوایی و نیازهای انباردر سنین مختلف قابل تنظیم است. مواد غذایی خشک باید در همه زمان در دسترس باشند، و آب آشامیدنی باید خنک، تمیز و به آسانی در دسترس باشند.
مراقبت در هنگام کار با بلدرچین، به عنوان یک پرنده به راحتی باعث وحشت زدگی می شود و به شدت زمانی که به تله افتاده است تلاش خواهد کرد. دست زدن بیش از حد و یا خشن ممکن است آنها را بکشند. از صداهای ناگهانی و اغتشاش باید اجتناب شود. حفاظت از گربه ها، سگ، موش و پرندگان درنده ضروری است. اگر ماده آماده جوجه کشی به محل جدید نقل مکان کرد، به احتمال زیاد یک وقفه 2 تا 3 هفته ای در تولید ایجاد می شود . از وارد شدن پرنده جدید در قلمرو گروه تاسیس شده باید خودداری شود.
پیشگیری و کنترل بیماری

شیوه های مدیریت بهداشت بهترین تضمین در برابر بیماری است.

شیوه های مدیریت بهداشت بهترین تضمین در برابر بیماری است. اغلب تجهیزات مانند قفس، فیدر، منابع آب و ابزار باید تمیز و اغلب مطابق اصول بهداشتی عمل کنند. مواد ضد عفونی کننده های تجاری توصیه می شود. بلدرچین های ژاپنی از برخی بیماری های مشابه که جوجه های را تحت تاثیر قرار می دهند رنج می برند. با این حال اگر مسکن، تغذیه، پرورش و بهداشت استاندارد بالا باشد مرگ و میر دیگر یک مشکل نیست.
پرندگانی که بیمار به نظر می رسند باید از پرندگان سالم جدا شده باشند. پرندگان مرده باید فورأ خارج شوند. تشخیص دامپزشکی قبل از شروع درمان بهتر است.
پردازش های تجاری و بازاریابی
یک بازار محدود اما در حال گسترش برای محصولات تخصصی مانند تخم بلدرچین تازه و بلدرچین تازه یا یخ زده وجود دارد. با این حال موفقیت اقتصادی نیاز به تحقیقات بازار کامل و توانایی حفظ منابع تولیدی با کیفیت بالا است.
تولید کنندگان بلدرچین که برنامه ای برای کشتار و بازار عرضه بلدرچین دارند پیشنهاد می شود با نیوسات ویلز(NSW) سازمان محصولات غذایی در مورد مقررات مربوط به ساخت و ساز پیرامون فرآوری و بسته بندی تماس حاصل نمایند.
منبع: منتشر شده توسط وزارت NSW صنایع اولیه – فوریه 2006
© ایالتی نیو ساوت ویلز 2006

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.