پرورش مرغ

مقالات جوجه کشی – آینده پرورش جوجه کشی و پرورش مرغ بومی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،،
 

مقالات جوجه کشی – آینده پرورش مرغ

 

پرورش مرغ

به عنوان کسی که بیش از دو دهه است که زندگیش با تولید انبوه و پخش ماشین آلات صنعت طیور در داخل و خارج از ایران میگذرد مدتی است به آینده صنعت طیور کشور می اندیشم.

به یاد دارم سالها پیش که به یکی از استان های غربی کشور در دامنه های زاگرس رفته بودم از نحوه فروش مرغ در این شهرها بسیار تعجب میکردم ، نحوه خرید مرغ به این ترتیب بود که مرغ دلخواه خود را در فروشگاه مرغ فروشی انتخاب می کردند با این تفاوت که مرغ مذکور زنده بود!! و بعد از انتخاب فی مجلس توسط فروشنده محترم ذبح شده و بعد از پرکندن و تمیز کاری در داخل کیف دستی های پلاستیکی در اختیار خریدار قرار میگرفت!!! تمامی مرغ ها در نژاد های بومی و البته بصورت صنتی پرورش داده شده بودند و جنسیت ( نر یا ماده بودن ) و صد البته جوان و یا پیر بودن مرغ تاثیر مستقیم روی قیمت آن داشت قیمت این نوع مرغ در مقایسه با مرغ های صنعتی که در مرغداری ها تولید شده و در کشتار گاه ها ، کشتار و بسته بندی شده بود پایین تر بود! در آن مقطع گمان میکردم که قیمت پایین این نوع مرغ باعث استقبال مردم از این نوع مرغ است و جالب توجه اینکه در شهرهای بزرگ و صنعتی خبری به هیچ وجه خبری از نوع خاص خرید مرغ نبود و حتی تصور خرید مرغ به این صورت برای اعیان نشین های شهر های بزرگ همانند تهران و تبریز و اصفهان و شیراز و… سنگین و تعجب بر انگیز بود.

اما در طی یک دهه گذشته با فعال شدن واحدهای مرغداری صنعتی و کشتارگاه های حرفه ای روز به روز قیمت تمام شده مرغ های کشتار صنعتی پایین و پایین آمد و رفته رفته حتی در شهرستان های دور افتاده نیز قیمت پایین مرغ صنعتی رفته رفته فروشگاه های عرضه مرغ بومی را کم رنگ و کم رنگ تر نمود و دیگر تنها خاطره ای از ان فروشگاهها در نظر مردم زنده ماند!!!

اما علت این کاهش قیمت مرغ صنعتی چه بود؟ خب در واقع مرغ های که اصلاح نژاد شده بودند ، در کنار جیره نویسی های صنعتی ( شامل پودر استخوان و سویا و….) در طراحی مدرن مرغداری ها برای جلوگیری از تحرک زیاد مرغ و در نتیجه ذخیره شدن کالری دریافتی در بدن مرغ و از سوی دیگر در برخی از موارد استفاده از مکمل ( هرمون ) در کنار کشتار صنعتی که طعم و مزه مرغ را تحت تاثیر قرار میداد باعث کاهش قیمت مرغ صنعتی بود.

اما این کاهش قیمت مرغ به قیمت کاهش محسوس طعم دلنشین مرغ تمام شد و گویا فقط ماکتی از گوشت مرغ در اختیار مصرف کننده قرار میگرفت اما!! قیمت نقش تعیین کننده ای در این میان داشت که باعث افزایش روز به روز استفاده از مرغ صنعتی می شد.

همان طور که اطلاع دارید در کشور های جهان اول و یا نزدیک به جهان اول شما در فروشگاه های عرضه مواد گوشتی و پروتئینی حق انتخاب چندین نوع مرغ با قیمت های مختلف را دارید ، از مرغ های ارگانیک با قیمت بالا گرفته تا مرغ های تماما صنعتی و حتی حدود میانه آنها با چندین استاندارد مختلف ، یعنی شما میتوانید مرغ ارگانیکی انتخاب کنید که در فرایند تولید آن هیچ نوع سموم و یا مکمل یا جیره صنعتی به کار نرفته تا مرغ کاملا صنعتی را انتخاب نموده و قیمت متناسب با آن را بپردازید.

این درحالی است که در کشورهای مانند ایران به دلیل نبود نظارت کافی و موسسات غیر دولتی NGO که وظیفه نظارت بر این گونه موارد را بر عهده دارند حتی ادعای تولید محصولات ارگانیک نیز قابل پیگیری نیست!!

ظاهرا در شرایط حال حاضر که اندکی از وصف ان برایتان نوشتم باعث به وجود آمدن نوع خاصی از پرورش دهنگان طیور در کشور شده است در کمال تعجب میبینیم که بعد از دو دهه از نابود شدن واحد های فروش مرغ بومی در کشور اندک اندک این واحدها در حال احیاء میباشند. با این تفاوت که این بار نه با قیمت پایین تر بلکه با قیمت بسیار بالاتری نسبت به مرغ صنعتی این نوع مرغ به فروش می رسد!!! و البته خریداران آن نه تنها جامعه شهرهای کوچک بلکه اعیان نشان و طبقه فرهیخته نیز میباشد!!

همین مسئله باعث به وجود آمدن نوع خاصی از صنعت مرغداری در کشور شده است! بنده به عنوان کسی که مسولیت یکی از بزرگترین واحد های تولید دستگاه های جوجه کشی و دستگاه های پرکن و سایر ماشین آلات مرغداری را برعهده دارم قویا عرض میکنم که امار فروش محصولات نیز این مهم را تایید میکند علاقه مردم به خرید مرغ های نژاد بومی که بصورت سنتی و ارگانیک پرورش داده میشود روز به روز بیشتر و بیشتر میشود. واحد های کوچ تولید مرغ بومی که جوجه کشی آن توسط دستگاه های کوچک جوجه کشی انجام میشود و کشتار و پرکنی آنها بصورت صنتی انجام میشود روز به روز در حال افزایش است و علاقه مردم برای چشیدن طمع مرغ بومی هر روز و هر ورز بیشتر و بیشتر می شود.

در کمال تعجب در دو سفری که در طول دو ماه گذشته به کشور های ترکیه و ارمنستان هم داشتم همین مسئله را در این کشور ها هم مشاهده نمودم. در این دو سفر که با هدف صادرات دستگاه های جوجه کشی به کشور ها انجام داده بودم با کمال تعجب دیدم که واحد های تولید و عرضه مرغ های ارگانیک و بومی در این کشور ها هم به سرعت در حال افزایش هستند و در مواردی حتی بسیار سود ده تر و پررونق تر از واحد های صنعتی میباشند.

در پایان عکس های را که از روند جوجه کشی و تولید مرغ بومی در یکی از واحد های کشور ارمنستان شخصا گرفته ام را برای شما می گذارم در این واحد کوچک که مجهز به دو دستگاه جوجه کشی ساخت گروه صنعتی اسکندری بود حدود 1000 مرغ بومی نگداری می گردید و هر هفته 100 مرغ بعد از کشتار توسط پرکن های گروه صنعتی اسکندری به بازار شهر ایروان ارائه می گردید مدیر این واحد کوچک پرورش مرغ عنوان می نمود  که ارزش یک گله 1000 تایی مرغ بومی بیش از ارزش یک گله 7000 عددی مرغ صنعتی در آن کشور میباشد.

 

مرغ بومی پرورش مرغ بومی

دیدگاه بگذارید

اولین نفری باشید که دیدگاه میگذارد

اطلاع از
avatar
wpDiscuz