آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

دیدگاهی وجود ندارد برچسب: ،،،

آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی : در این مطلب میخواهیم به شما یاد بدهیم که چطور میتوانید مراحل جوجه کشی را طی کنید و یک جوجه کشی موفقیت آمیز داشته باشید.

به اصول کار دستگاه جوجه کشی خواهیم پرداخت و بعد نطفه سنجی ( نوربینی ) را خواهیم آموخت.با ما همراه باشید.

جوجه کشی تجهیزات و مواد لازم جوجه کشی

  1.  ماشین جوجه کشی 168 تایی
  2.  تخم مرغ نطفه دار
  3.  لوازم پاکسازی تخم مرغ نطفه دار
  4.  فرمالین و پرمنگنات پتاسیم برای ضد عفونی تخم مرغها، ماشین جوجه کشی و دستگاه تفریخ (هجری)
  5.  سبد جوجه کشی (راک)
  6.  لوازم پاکسازی دستگاههای جوجه کشی و دستگاه تفریخ
  7.  سبد هچ (هجری)
  8.  ترازوی دیجیتال
انتقال تخم ها برای جوجه کشی

انتقال تخم ها برای جوجه کشی

مراحل اجرای جوجه کشی

  1. با ساختمان دستگاه جوجه کشی 168 تای  آشنا شوید.
  2.  با توجه به خصوصیات فیزیکی و شکل ظاهری تخم نطفه دار را انتخاب کنید.
  3.  با استفاده از لوازم پاکسازی تخم نطفه دار، زیر نظر مربیان، نسبت به تمیزکردن تخمها اقدام نمایید.
  4. از آنجایی که دستکاری تخم مرغ ها شکستگی را افزایش می دهد.در جابه جایی تخم مرغ ها به ماشین جوجه کشی دقت کنید.
  5. برنامه ی پاکسازی و تخلیه ی ضایعات دستگاه جوجه کشی را اجرا کنید.
    1. تمام راک ها را از ماشین خارج کنید. (در صورت وجود ماشین جوجه کشی راک دار)
    2.  ماشین جوجه کشی را با جاروبرقی، جارو کنید.
    3.  با برس و مواد شوینده در و دیوار ماشین را بشویید.
    4. با استفاده از محلول پاشی مواد پاک کننده دستگاه ها را تمیز نمایید.
    5.  سینیها (شانه ها) و راک های خارج شده از ماشین را نیز با مواد پاک کننده بشویید. ( در صورت وجود ماشین جوجه کشی راک دار)
    6. سینی و راک ها را در ماشین قرار دهید و با گاز فرمالدیید طبق دستورالعمل پیمانه ی ضد عفونی کنید.
  6.  تخم مرغ ها را در اتاق دود (گاز)، مطابق با دستورالعمل پیمانه ی، با گاز فرمالدیید ضدعفونی کنید.
  7. قبل از قراردادن تخم مرغها در دستگاه جوجه کشی، انها را به مدت ۶ ساعت در حرارت اتاقی معمولی (۲۵ درجه ی سانتیگراد) قرار دهید (پیش گرم).
  8. ادامه مراحل جوجه کشی 
  9. تخم مرغ ها را به شانه دستگاه جوجه کشی انتقال دهید. انتهای پهن تخم مرغها باید به طرف بالا باشد. برای انتقال میتوانید از دو روش دستی، نیمه خودکار و تمام خودکار (نیمه اتوماتیک و اتوماتیک کامل) استفاده کنید.
  10. برای انتقال تخم مرغ ها از گاری های چرخ دار (راک) استفاده کنید.
  11. نسبت به تنظیم درجه ی حرارت، رطوبت و تهویه ی دستگاه، با توجه به جدول پیمانه ی و دستورالعمل کارخانه ی سازنده ماشین اقدام نمایید.
  12. در کار با دستگاههای جوجه کشی نکات ایمنی را رعایت کنید.
    1. هرگز به پنکه هایی که در حال کارند نزدیک نشسويد .
    2. قبل از کار فنی بر روی دستگاه از قطع برق آن اطمینان حاصل کنید.
    3. قبل از روشن کردن دستگاه اطمینان یابید که کسی داخل دستگاه نباشد.
    4. سینیهای تخم مرغ را کنترل نماید. اگر یک سینی به طور مناسب قرار نگرفته باشد، به سیستم چرخش خودکار دستگاه آسیب می رساند.
  13. در بازدیدهای روزانه، دستگاه ها را بازرسی کنید و مراقب عملکرد صحیح انها باشید.
  14. کارت ثبت رکورد برای دستگاه جوجه کشی شامل تاریخ خواباندن تخم مرغ، میانگین وزن تخم مرغ ها، درجه ی حرارت و رطوبت اتاق جوجه کشی و دستگاه جوجه کشی را تکمیل نمایید.
  15. به منظور حذف تخم مرغ نابارور در روزهای پنجم یا ششم عملیات نوربینی را میتوانید با استفاده از دستگاه نطفه یاب اجرا کنید.

 

تخم نطفه دار جوجه کشی

تخم نطفه دار جوجه کشی

 

نطفه یابی ( نوربینی ) | آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

تجهیزات و مواد لازم در آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی :
دستگاه جوجه کشی ، دستگاه نطفه یاب و تخم مرغ

  1.  تخم مرغها را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید.
  2.  در روز پنجم یا ششم جوجه کشی تخم مرغ ها را به تدریج از دستگاه خارج کنید.
  3.  با استفاده از دستگاه نطفه یاب تخم مرغها را بررسی کنید.
  4.  تخم مرغهای فاقد نطفه را حذف نمایید و سایر تخم مرغ ها را مجدداً به دستگاه منتقل کنید.
  5. توجه داشته باشید تخم مرغ های نطفه دار باید به سرعت به دستگاه جوجه کشی منتقل شوند و مدت زیادی در هوای اتاق باقی نمانند.

 

  1.  برنامه ی ضد عفونی دستگاه تفریخ (هجری) را قبل از انتقال تخم مرغها همانند دستگاه جوجه کشی اجرا کنید.
  2. در آخر روز هجدهم و یا زمانی که ۱٪ تخم مرغها به سبب نک زدن جوجه ها شکسته باشند، عملیات انتقال تخم مرغ ها را از دستگاه جوجه کشی به دستگاه تفریخ (هجری) اجرا کنید.
  3. برای انتقال تخم مرغ ها از دستگاه جوجه کشی به دستگاه تفریخ از دو روش دستی و خودکار می توانید استفاده کنید.

الف – روش دستی انتقال تخم مرغ ها از دستگاه جوجه کشی به دستگاه تفریح (هجری) عبارت اند از :

  • – سینی هجری را به آرامی بر روی سینی حاوی تخم مرغ قرار دهید.
  • – با حرکتی آرام سینی تخم مرغ ها را کاملاً بچرخانید، به طوری که تخم مرغ ها از سینی جوجهکشی به سینی هچر انتقال یابند.
  • – حفاظ را بر روی سینی قرار دهید.
  • – سبد هجری را به دستگاه انتقال دهید.

۲۰- کارت ثبت رکورد را برای دستگاهها، در خصوص تاریخ جوجه درآوری، درصد جوجه درآوری، تعداد تخم مرغ نابارور و میزان تلفات، تکمیل کنید.

۲۱- برنامه پاکسازی و ضدعفونی دستگاه جوجه کشی و تفریخ را اجرا کنید.

جابه جای تخم نطفه دار

جابه جای تخم نطفه دار

رشد جنین | آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

زمان لازم برای رشد جنین ۱ روز در بدن مرغ و ۲۱ روز در دستگاه جوجه کشی است.

رشد اولیه، قبل از تخم گذاری بلافاصله پس از آزاد شدن زرده از روی تخمدان، در داخل بدن مرغ صورت میگیرد.

در این هنگام دما در حدود ۴۱ درجه ی سانتیگراد است.

تغییرات اصلی در تخمهای نطفه دار در دستگاه جوجه کشی به شرح زیر است.

روز ششم جوجه کشی

روز ششم جوجه کشی

روز اول: رشد قلب، دستگاه عصبی و چشم، ظهور : دستگاه گوارش و ستون مهره و شکل گیری سر ؛
روز دوم: تشکیل دم و شکل گیری گوش؛
روز سوم: با شروع رشد بالها و بینی، شبکه ای از عروق خونی تشکیل می شود که از جنین موجود در مرکز، انشعاب مییابد و بیشتر به عنکبوت شباهت دارد.
روز چهارم: اندام های مغز، چشم اولیه ی غیرعادی و قلبی که بیرون میتپد، دیده می شوند.
روز پنجم: اندام های تناسلی تمایز مییابد و جنس پرنده مشخص می شود. قلب شکل معین خود را مییابد.
روز ششم: بعضی حرکات جنین جلب توجه می کند. قلب در بدن قرار میگیرد و رودهی اولیه ساخته می شود. همچنین شکل گیری اندام های جنسی آغاز می شود.
روز هفتم: اندام ها قابل مشاهده می شوند. روزدهم: انگشتان، ظاهرشدن بر روی پا را آغاز می کنند. جنین به صورت یک پرنده دیده می شود.
روز یازدهم: حرکات غیرارادی پاها و بالها مشاهده میشود.

روز دهم جوجه کشی

روز دهم جوجه کشی

تغییرات اصلی در تخمهای نطفه دار  | آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

روز سیزدهم: پرهای نرم ظاهر می شوند. استخوانها اهکی شدن را اغاز می کنند. اغلب اندام ها تمایز مییابند.
روز چهاردهم: جنین میچرخد، درحالی که سرش به طور طبیعی به طرف انتهای بزرگ تخم مرغ قرار میگیرد.
روز شانزدهم: فلسهای پا، ناخن ها و نک کاملاً شاخی شدهاند.
روز هفدهم: سر میچرخد و به طرف قسمت اتاقک هوایی که بزرگ شده است قرار میگیرد.
روز نوزدهم : ورود کیسه ی زرده به حفره بدن شروع می شود و جوجه در موقعیتی قرار میگیرد که بتواند به پوسته ضربه بزند. این مواد زردهای در چند روز اول زندگی جوجه به عنوان ذخیره غذایی محسوب می شود.
روز بیستم : کیسه ی زرده به طور کامل به حفره بدن وارد می شود. تمام قسمتهای جنین به جز در ناحیه ی کیسه هوایی در تماس با پوسته قرار میگیرند.

روز بیست و یکم جوجه کشی

روز بیست و یکم جوجه کشی

ناف شروع به بسته شدن می کند. منقار جوجه، غشای داخل پوسته را سوراخ می کند و وارد اتاقک هوایی می شود.

به تدریج، جوجه مقداری هوا تنفس می کند و دستگاه تنفس فعالیت خود را آغاز میکند.
روز بیست و یکم: اولین ضربات به پوسته زده می شود.
هرگاه جوجه در موقعیت صحیح قرار داشته باشد، این ضربه زدن در انتهای بزرگ تخم مرغ اتفاق میافتد.

آنگاه به تدریج، پوسته میشکند و جوجه از تخم خارج می شود.

جوجه کشی

جوجه کشی

مشاهده ی رشد جنین | آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی

مواد و تجهیزات لازم :

تخم مرغ نطفه دار، دستگاه جوجه کشی، الکل سفید، ذره بین و ظروف شیشهای

  1. تعدادی تخم مرغ نطفه دار تهیه نمایید.
  2.  تخم مرغها را در دستگاه جوجه کشی قرار دهید.
  3.  هر روز یک عدد از تخم مرغ ها را بشکنید.
  4.  جنینها را به تفکیک در ظروف شیشه ای با محتوی الکل سفید نگهداری نمایید.
  5.  تفاوت بین نمونه ها را بررسی کنید

سرویس دستگاهها و تجهیزات ماشینهای جوجه کشی دو برنامه ی سرویس روزانه و دوره ای دارند.

سرويس روزانه ۱ دستگاه جوجه کشی

  1.  درستی گردش سینیها را کنترل کنید.
  2. هواکشها و ورودی هوا را برای کسب اطمینان از جریان هوای تازه بازرسی کنید.
  3.  سطح آب منبع تأمین رطوبت دستگاه را کنترل کنید.
  4. ترموستات، گیرنده های دما و رطوبت و دستگاههای هشدار دهنده بازرسی کنید.

سرويس دورهاى دستگاه جوجه کشی

برای سرویس دورهای لوازم حمل و نقل (گاری چرخدار)، سینی دستگاه های جوجه کشی و هجری، تجهیزات جوجه کشی و هجری (تابلوی کنترل، صفحات دیجیتال حرارت و رطوبت و چراغ قرمز ایمنی، کلید تأخیر آژیر، سامانه ی چرخش تخم مرغ، دستگاههای تأمین گرما و رطوبت، دستگاه خنک کننده و سامانه ی تهویه)، دستگاه نطفه یاب و تجهیزات مایه کوبی را در پایان هر دوره ی کاری بازرسی نمایید.

 

مطالب مرتبط با جوجه کشی : 

دستگاه جوجه کشی

آموزش کار با دستگاه جوجه کشی

کار با دستگاه جوجه کشی

آموزش ماشین جوجه کشی

چگونه جوجه کشی کنیم؟

آموزش جوجه کشی اصولی

روش صحیح جوجه کشی

جوجه کشی با دستگاه

آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی


ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید …

aparat-icon
youtube-icon
twitter-icon
telegram-icon
instageram-icon
facebook-icon
خلاصه
تاریخ بازبینی
مورد بررسی شده
آموزش جوجه کشی با دستگاه جوجه کشی
امتیاز نویسنده
51star1star1star1star1star

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.