پرورش سنین مختلف جوجه کبک در مجموعه | چگونه کبک پرورش دهیم

پرورش سنین مختلف جوجه کبک در مجموعه

پرورش سنین مختلف جوجه کبک | اگر مجموعه پرورش کیک به صورت مداوم از تخم تولیدی گله مولد برای جوجه کشی در داخل مجموعه استفاده کند.

بنابراین همزمان چند گروه سنی جوجه در بخش پرورش داریم.هر یک از بخشهای پرورش شرایط و مدیریت جداگانه نیاز دارند و بنابراین بایستی این بخش ها از جھیم تقکیک شوند۔

تفاوت سن هر یک از گروههای پرورشی به فاصله دوره های جوجه کشی بستگی دارد. بهترین فاصله سنی بین گروه های پرورشی کبک حداقل دو هفته است.

اگر طول دوره پرورش ۱۵ هفته (حدود ۱۰۰ روز یا ۳/۵ ماه) باشد بنابراین همزمان حدود ۸ گروه پرورشی از سن یک روزگی تاسن کشتار در سالنهایی پرورش داریم۔

اگر دوره های نگهداری تخم جوجه کشی کمتر از یک هفته باشد بازدهی بخش جوجه کشی افزایش مییابد اما تعداد گروههای بخش پرورش زیاد می شود و فراهم کردن امکانات و مدیریت بخش پرورش بسیار دشوار می شود.

مثلاً اگر فواصل جوجه کشی کبک را به دوره های یک هفته تقسیم کنیم یعنی هر ۷ روز یک بار تخمها را در دستگاه قرار دهیم تعداد گروه های پرورشی حداقل به ۱۷ گروه خواهد رسید که حجم کار بخش پرورش به دو برابر افزایش مییابد.

در مورد کبک فواصل جوجه کشی بیش از ۷ روز هرچند تا حدودی بازدهی بخش جوجه کشی کاهش مییابد اما در عمل مدیریت بخش پرورش را بهینه خواهد کرد.

دستگاه جوجه کشی هواباتور 336 تایی
دستگاه جوجه کشی هواباتور ۳۳۶ تایی
» دارای پنل لمسی با نمایشگرهای دیجیتالی
» بهره گیری فناوری SMD برای مونتاژ قطعات
» برخورداری از سیستم رطوبت ساز اتوماتیک
قیمت : ۱۸,۸۰۰,۰۰۰ تومان

سالن پرورش کبک

در صورتی که فقط امکانات یک یا دو بخش پرورشی را در اختیار دارید می توانید جوجه کیک مورد نیاز را از بیرون از مجموعه تهیه کرده و اقدام به پرورش ان ها کنید.

نگهداری تخم کیک بیش از ۱۴ روز حتی در شرایط محیطی مناسب برای نگهداری تخم، بازدهی جوجه کشی را به شدت کاهش می دهد.

در صورتی که امکان داشتن بخش های زیاد پرورش را ندارید می توانید به صورت یک دوره در میان اقدام به فروش یا قرض دادن جوجه یا تخم نطفه دار به همکاران کنید؛ بنابراین حداکثر ۴ دوره پرورشی خواهید داشت.

درصورتی که فقط از امکانات یک یا دو بخش پرورشی را در اختیار دارید می توانید جوجه کبک

مورد نیاز را از بیرون از مجموعه تهیه کرده و اقدام به پرورش آن ها کنید در این صورت حتماً به موارد بهداشتی و قرنطینه ای

در هنگام ورود و خروج جوجه یا تخم تطفه دار توجه داشته باشید.

گروه های مختلف پرورشی شرایط محیطی از جمله دما و تهویه متفاوتی تیاز دارند:

بنابراین در صورتی که بتوان هر بخش پرورش را با مواد عایق مناسب تفکیک کرد بازدهی به شدت افزایش مییابد.

دیوارهای عایق می تواند دیوارهای اجری، بتنی، تیغه گچی، یوتولیت، ایرانیت، نایلون و… باشد.

در انتخاب تیغه ها علاوه بر قیمت به عایق بودن و قابلیت شستشوی آن ها باید توجه کرد.

هرچند هزینه اولیه دیوارهای عایق ممکن است زیاد باشد اما با توجه به تأثیر زیادی که در کاهش تلفات و سرعت رشد پرنده دارد بسیار به صرفه است.

با توجه به اینکه در فصول مختلف و بر اساس سن پرنده تهویه باید کنترل شود بنابراین استفاده از چند فن بجای یک فن بزرگ بسیارمناسب تر است.

از مصالح ساده تر هم می توان برای جداسازی بخش های مختلف پرورش استفاده نمود.

هزینه اتلاف انرژی و تلفات جوجه کبک : 

ولی هزینه اتلاف انرژی و تلفات جوجه بسیار زیاد خواهد بود.

مهمترین مشکلی که ایجاد می شود کنترل دما بسیار دشوار می شود.

در قسمتهایی که گرمای بیشتری لازم است اتلاف زیاد بوده و به سایر بخش ها وارد می شود و این گرمای

زیاد در بخش هایی که دمای کمتری لازم دارند سبب گرم شدن بیش از اندازه سالن می شود.

در تفکیک بخش ها علاوه بر گرمایش جداگانه به تهویه جداگانه نیز برای هر بخش نیاز داریم.

چون برای هر سن پرنده تهویه متفاوتی نیاز است؛ بنابراین هر بخش بایستی ورودی هوا و فن های جداگانه داشته باشد.

با توجه به این که در فصول مختلف و بر اساس سن پرنده تهویه باید کنترل شود بنابراین استفاده از چند فن به جای یک فن بزرگ بسیار مناسبتر است.

چون به راحتی می توان مقدار گردش هوا را کنترل نمود.

به هر بخش سالن پرورش جوجه کیک باید به دید یک سالن جداگانه نگاه کرد و بنابراین کنترل اب و برق

به صورت جداگانه برای هر بخش، مدیریت سالن را بسیار ساده و پربازده خواهد کرد.

اصول بهداشتی و شستشو در سالن پرورش کبک

هر چند کبک پرنده مقاومی است اما رعایت أصول بهداشتی ریسک کار بازدهی را افزایش میدهد.

در خصوص اصول بهداشتی واحدهای دامپروری کتابها و مقالات زیادی در دسترس است؛ بنابراین از توضیح بدیهیات در اینجا

خودداری و فقط به یادآوری چند نکته در مورد شستشو و ضدعفونی سالن پرورش می پردازیم.

۱-ابتدا کلیه لوازم پرورش از جمله آبخوری و دان خوری ها از سالن خارج و با مواد شوینده مناسبب شستشو شوند.

۲- بلافاصله بعد از خروج جوجه پرورش داده شده، کل کود سالن تخلیه شود و در این کار یک روز هم تأخیر نداشته باشید.

۳- دیوارها و کف کاملاً با آب پرفشار شستشو شوند. البته اول برق سالن را کاملاً قطع کند.

۴-چند روزی سالن را خالی بگذارید و درهای سالن را باز نگهدارید.

۵- حداقل ۴ روز قبل از ورود جوجه جدید، سالن و تجهیزات را کاملاً با مواد ضدعفونی در دسترس ضد عفونی کنید.

می توانید همانند یک دستورالعمل اجباری مراحل آماده سازی سالن را یادداشت کرده و به همکاران ابلاغ کنید.

مطمئن باشید بعد از چند بار انجام، این کار جزئی از برنامه خواهد شد.

نتایج این اقدام را در هر دوره پرورش به وضوح خواهید دید.

با توجه به برنامه جوجه ریزی معمول در سالن ها، هر دو هفته یک بار آماده سازی سالن داریم و بنابراین یکی از کارهای

مهم پرورش بوده که باید نیروی کاری و وقت مناسبی به ان اختصاص داده شود.

ضد عفونی سالن پرورش کبک

یکی از اقدامات مهم در آماده سازی سالن پرورش جوجه، ضدعفونی سالن پرورش است.

یکی از مواد رایج که برای ضدعفونی سالن های پرورش طیور استفاده میشود گاز فرم آلدئید است.

برای تولید گاز فرم آلدئید از مخلوط کردن محلول فرمالین با پرمنگنات پتاسیم استفاده می شود.

گاز فرم آلدئید تقریباً ۹۹ درصد عوامل آلودگی در سالن را از بین میبرد.

گاز فرم آلدئید برای انسان و پرنده زنده بسیار خطرناک است.

مراحل زیر برای استفاده از گاز فرم آلدئید در ضدعفونی سالن باید انجام شود:

 

۱- کودکاملاً از سالن خارج شده و شستشوی کامل سالن انجام شود به طوری که هیچ گونه گرد و غباری در سالن وجود نداشته باشد.

۲- تمام ورودی های هوا، هواکشها و پنجرهها کاملاً مسدود شوند.

میتوان از تایلون و توارچسب برای مسدود کردن برخی درزها استفاده کرد.

هواکشها و پنجره ها را باید از سمت خارج سالن مسدود کرد۔

۳- کلیه مواد لازم از قبیل پرمنگنات، فرمالین، ترازو، بشکه فلزی، دستکش پلاستیکی، ماسک، عینک و غيره را تهیه کرد.

۴- محاسبه فضای سالن برحسب مترمکعب و محاسبه فرمالین و پرمنگنات لازم. (به ازای هر مترمکعب فضا، ۴۲ گرم فرمالین و ۲۱ گرم پرمنگنات).

۵- تنظیم دمای سالن در حدود ۲۴ درجه سانتیگراد و رطوبت حدود ۷۰ درصد.

۶- قرار دادن بشکه های فلزی در وسط سالن و در ردیف طولی سالن و ریختن پرمنگنات به صورت حلقهای در کف بشکه یا ظرف مناسب.

(ظرفهای واکنش باید بافاصله مناسب در طول سالن قرار گیرند و کل پرمنگنات لازم در هرکدام از ظرفها تقسیم شود).

ظرف ها باید طوری قرار گیرند که پرمنگنات در وسط ظرف بوده و مایع فرمالین نیز در وسط ظرف جمع شود.

۷- پوشیدن لباس مناسب و استفاده از دستکش و ماسک.

۸- محاسبه فرمالین لازم برای هرکدام از ظرف ها و قرار دادن مقدار لازم در کنار بشکه ها.

۹-از انتهای سالن شروع به ریختن فرمالین در داخل بشکه های حاوی پرمنگنات کرده و به سمت در خروجی این کار را به سرعت ادامه می دهیم و درنهایت از انتهای سالن خارج شده و در را کاملاً مسدود می کنیم.

۱۰- هیچگاه به تنهایی کار ضدعفونی با فرم آلدئید را انجام تدهید تا در صورت بروز هرگوته مشکلی فرد کمکی در کنار شما باشد.

 هیچ گاه پودر پرمنگنات را بر روی فرمالین نریزید.

۱۱- هیچ گاه پودر پرمنگنات را بر روی فرمالین نریزید.

۱۲- پس از ۲۴ ساعت درب سالن را باز کنید و در صورتی که پودر خشک قهوهای رنگی در کف ظرف وجود داشته باشد

واکنش شیمیایی لازم برای تولید گاز فرم آلدئید به خوبی انجام شده است.

اگر پودر باقی مانده ارغوانی باشد نشانه زیاد بودن پرمنگنات است و اگر خیس بود نشان دهنده کم بودن پرمنگنات است.

۱۳- پس از ۲۴ ساعت ابتدا هواکشها و ورودی های هوا را کاملاً باز کنید و فن ها را حداقل یک ساعت روشن کنید.

۱۴- بعد از ضدعفونی ورود به سالن با رعایت شرایط قرنطینه ای انجام شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای اطلاع از پاسخ به نظر خود، شماره همراه را در کادر زیر وارد کنید.

دکمه بازگشت به بالا
سوالی داری کلیک کن 👋
دستگاه جوجه کشی 72 تایی آژاکس